Novy herni PC

Ahoj chtel bych si poridit novy PC prevazne na hry... Mam k dispozici 15 000,-. Vim ze to neni moc... Taky netusim jestli by bylo lepsi PC slozit nebo koupit komplet... co jsem hledal tak tu mam dva tipy: http://www.alza.cz/prestigio-adelante-a2-windows-7-home-premium-d142033.... a druhy http://www.alza.cz/hp-compaq-dx2450-mt-d133366.htm . Budu rad kdyz mi nekdo poradite... a kdyz to bude jaka koliv jina sestava neni problem rad toho omrknu vic... taky slysim furt neco jineho ati vs. nvidia a u amd vs. intel je to skoro stejne... takze netusim ktery z nich by byl lepsi... predem diky za odpoved :)

EDIT by TheALuminium: přesun do správné sekce

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak na ty sestavy ani nekoukám, hotovky jsou naprd :)
ATi vs. nVidia - momentálně vede ATi bezkonkurenčně
AMD vs. intel - momentálně vede už dlouho intel, ale jen v highendu (drahý)

takže by to mohlov ypadat asi takto:
abych se nemusel opakovat, zde http://www.pcporadenstvi.cz/node/10095 se řeší téměř stejná cena, jen ty si HD5770 můžeš dovolit bezproblému :) a pokjud nechceš nejnovější hry, jdi do HD4870 (Sapphire, Vapor-X, 2GB)

Obrázek uživatele kopejda

Parada diky moc vycerpavajici odpoved :)) na odkaz sem mrknul sestava co tam popisujes se mi libi a neco takovyho by se mi fak libilo, ale jak tak nak "zajistim" aby si se sebou vsechno rozumelo ?

Obrázek uživatele Peca

Jak říká TobiAS, hotovky jsou naprd. Což dokazují ty sestavy z vašich odkazů.
Tedy za 15000,- chcete komplet LCD, bednu, kl.+myš. a OS nebo pouze bednu?

K tomu kdo je lepší se nebudu vyjadřovat (to patří spíš do diskutárny), ale je to trochu zamotanější než to popsal Tobi.:shock:

Obrázek uživatele kopejda

Tak na tech odkazech by meli byt taky jen bedny... na jedne tusim +klavesnice a mys... ale jinak 15 000 jen za bednu bych chtel ... jak koukam na ty grafiky ... je naky rozdil mezi ati HD 4870 a HD 4890 ? protoze cena se moc nelisi

Obrázek uživatele Peca

4890 je o něco výkonnější než 4870, ale osobně bych spíše hrábnul po GTX275.

Takže jsem jenom vyměnil grafiku v sestavě z tématu na které odkazoval TobiAS a s 275kou se vejdeme do těch 15k. Je to ale bez OS, jen čistě bedna. Případně připlatit zhruba na těch 16k a vzít ATI5850, ale nejspíše na ni budeš muset počkat, je to takové nedostatkové zboží.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=N5R01QYR01KCB01F9I01Q6E01JCN...

Jaké bude použité rozlišení

Obrázek uživatele kopejda

Jasne bez OS nevadi. jo takhle... a ta grafika od nvidia je lepsi i pres to ze ma mensi pamet ? jinak zatim rozliseni jen 1280 x 1024 ale casem full HD.

Obrázek uživatele kopejda

ted koukam na tu sestavu od tebe... nebude to zbytecne moc 550w zdroj ?

Obrázek uživatele Peca

Víc paměti neznamená, že je vyšší výkon...
Jinak ta 275 je o krapet výkonější jak 4890, ale je to zanedbatelné (taky jak která hra), avšak GTX nabízí PsysX, ale chybu neuděláš ani s HD4890 (taky dobrá karta).
HD5850 je už ale na tom zase o docela kus lépe (je to novinka s výbornými vlastnostmi, proto jsou na ni docela dlouhé čekací doby) a nabízí DX11 avšak PsysX stále chybí.

Takže zkráceně
4870 s DX10.1, bez PsysX
4890 +výkon oproti 4870, s DX10.1, bez PsysX
GTX275 +malý nárůst výkonu oproti 4890, s DX10 a PsysX
5850 +výkon oproti GTX275, s DX11, bez PsysX
Záleží na tobě co od toho požaduješ

Ten zdroj není moc, sestava takový odběr mít sice nebude, ale rezerva se vždy hodí, ať už pro upgrade či taktování, navíc tento je kvalitní za skvělou cenu.

Obrázek uživatele kopejda

PsysX mi moc nerika :)) nemam takovy prehled... a jeste to cele je asi bez zvuk. karty ze jo ?

Obrázek uživatele Peca

Zvuková karta je integrovaná na desce.

Jinak her s PsysX zatím moc není, stejně tak jako s DX11. S DX11 budou přibývat to je jisté a já doufám, že i s PsysX.

Obrázek uživatele kopejda

Parada :) jo ted tu o tom ctu clanek... a tam se snad pise ze uz tu neco takoveho bylo par let zpatky ( asi ne tak "dokonale" jako ted ) ale moc se tomu nedarilo... ale cena ati HD4890 a nvidia gtx 275 neni tak rozdilna takze proc ne

Obrázek uživatele Peca

A jestli zbydou peníze, tak můžeš ještě přidat na desce

třeba takto
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=N5R01QYR01KCB01F9I01Q6E01JCN...

nebo levnější tu ASUSku jak píše Tobi v tom jiném tématu (viz odkaz)

Obrázek uživatele kopejda

tak o tomhle vubec nevim uz :)) nepoznam rozdil mezi touhle a tou pred tim xD

Obrázek uživatele kopejda

jinak tady mam jeste neco... co mi tam pred chvili naklikal kamos http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=N5R01ILE01R9D01FNH01QW401KCB... rekl bych ze krome te ati tam je vse stejne ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nebál bych se té asusky, u této "silnější" sestavy se EPU moc hodí :) velmi dobrá věc..

k těm grafikám, každá má svoje, ale proti nové generaci si žádná grafika není jistá, tj HD5*** drtí všechny. jinak ale HD4890 a GTX275 jsou vyrovnaní konkurenti a každý má holt něco..

Obrázek uživatele kopejda

jo diky moc uvidim jak to bude vychazet z penezma a podle toho bych pak jeste zvazil tu HD5...

Obrázek uživatele kopejda

hele jeste se chci zeptat... urcite ten vsechen HW se nebude mlatit s ostatnim a PC pojede jak ma ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, stavíme to tak, aby to nefungovalo ;)

Obrázek uživatele kopejda

:)) tak diky moc... ste profici :)

Obrázek uživatele kopejda

peca muzu prosimte jeste neco ? odkaz co jsi mi poslal... neni tam chladic procesoru. nerozumim tomu tolik a tak jen... zapomnel si na nej bo tam neni z nakeho duvodu schvalne ? :)

Obrázek uživatele Peca

On tam je jenom boxovej, co se dává k CPU. Je hlučnější, ale uchladí to (teda v základu). Budeš taktovat, jak moc? Nebo jen kvůli hlučnosti?

Obrázek uživatele kopejda

s taktovanim zkusenosti nemam a v planu to taky nemam :) ja jen aby to nezaclo horet :))

Obrázek uživatele Peca

To se neboj, tak hrozný to není. Můžeš to zkusit zatím s tím boxovým a když to bude moc hlučný tak dokoupíš a vyměníš.
Ale jestli chceš hned tak něco vyberem...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hele, za šestikilo koupíš první revizi Freezer Xtreme a já mam ta tej 720tce 24°C v klidu a 38,8 v pětihodinový zátěži :) o takovejdle teplotách při bestii přetaktovaný na 3,4GHz sní kucí s vodnim chlazením za tisíce :) možná se to vyplatí, druhá mocnina životnosti křemíku je defacto nepřímo úměrná teplotě.. :)

Obrázek uživatele kopejda

takze myslite ten AC Freezer Xtreme ? ja asi rozdil v jinych chlazenich nepoznam takze si klidne necham poradit

Obrázek uživatele Peca

AC Freezer X je vpoho, klidně ho vem.
Pokud chceš levnější, hlučnější než ten AC, ale taky dobrej Coolermaster TX3.

Obrázek uživatele kopejda

koukam je tam rozdil nakych 200 korun :) tak jestli je ten hluk znatelnejsi tak to uz objetuju :)

Obrázek uživatele kopejda

hele omlouvam se ze s tim tak otravuju :D ale jeste jak si tam hodil tu bednu ... vzal si jen proste nakou nahodne ? nebo je dobra ze se treba dobre chladi? libi se mi tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400890UR1NYMXT ale nevim jestli to neni treba blbost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hale, jestli vemeš desku s EPU, ve chvíli kdy nepotřebuješ výkon dáš saving a větrák neni ani slyšet, v mém případě v zátěž točí jen "standardní" otáčky, jež jsou v klidu stejné bez použití "zklidňovacího" EPU, a je fakt tichounkej a větrák na zdroji je mnohem hlučnější, na grafice taktéž základní větrák procesoru ani nezmiňuji :D

ke skříni - chladit bdue, ale jak je kvalitní těžko říci.. CoolerMaster atd jsou prsotě prověřené, toto neznám

Obrázek uživatele kopejda

ta deska od asusu jak si zminoval vedle v podobnym tematu to EPU ma ze ? ok omrknu vse od te znacky jak rikas

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stačí deska, jež říkám :) ASUS M4A785d-M PRO.. EPU je fakt sranda utilitka, perfektně četří elektriku, snižuje hluk kompa a zvyžuje životnost (nižšít taky -> nižší teplota -> větráky točí míň).. bál jsem se toho než jsem si to koupil... :)

Obrázek uživatele kopejda

a k tomu je pak naky soft. pres ktery to ovladam ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jistě :) na muj vkus by mohl být podrobnější, ale stačí :) jsou tam režimy auto (ten je naprd z praxe) performance (to je naplno) a power saving - to je spořící - nastavíš si míru četření resp snížení voltáže (jedu na medium, při high už se mi prohazují ikonky záložek a neni to stabilní) s procesor se z 3400MHz podtaktí na 800MHz a jede na 0,95V a dle papírů by měl msíto 45W v zátěži papat 13 a to je znát.. takto se to projevuje u celé desky a vlastně je zahrnut disk, větráky a grafika (je li podporovaná) - ta HD5*** žere v klidu tak málo že na ni neni EPU třeba aplikovat :) je to coolová utilitka s intuitivnim ovládánim (stíhačka/sprinter :D)

Obrázek uživatele kopejda

tak to zni docela hezky :) doufam ze mi to nebude uplne cizi nebudu v tom plavat a naucim se to ovladat :D hele u tech HD57... a HD58... je asi velky rozdil ze

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak určitě :) vlastně skoro dvojnásobek ceny a dvojnásobek výkonu :D
HD5770 je tak na úrovni té HD4890, zatímco HD5870 přepírá HD4870 X2 a vlastěn i nejvyšší nVidi GTX295 (jen o fous prohrává, ale cenou je jinde :) ), v DX11 je pak nejvýkonnější nejen jednojádrovou (GTX 295 je dvoujádrová) ale vůbec nejvýkonnější grafika světa.. (do vypuštění bestie HD5950 - dvoujádrová - ještě měsíc, HD5970 bestie bude schovaná do příchodu fermi :D ) takže rozdíl tam je, záleží k čemu hodláš používat grafiku tvoje nízké rozlišení utahne skoro každá denšní grafika za 1600, pokud plánuješ HD monitor 22" tak minimem by byla ta HD5750/HD4870/GTX260 a vše nad je myšelní do budoucna.. HD5850 je parádní kartička mno :)

Obrázek uživatele kopejda

a zalezi nak na vyrobci ? asus, sapphire, msi atd ? nebo je to jedno ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ne kadej je kvalitní, já věřim ASUSu, ale ATi = Sapphire - je to nejstarší a púvodní výrobce, takže oba dva jsou na tom velmi dobře.. Sapphire dává parádní Vapor-X chladič, ASUS má Dark Knighta, kterej je o malinko horší, ale je to otázka preferencí, já preferuje ASUS co se 90% komponent týče.. jinak tydle karty jsou zatím jen v továrním návrhu, až bdueou plně nereferenční edice bude to ještě rkapet lepší - ASUS i Sapphire mají velmi dobře zmáklý layout PCB (ASUS bych řekl lépe - přecijen dělá i desky atd..) a grafiky pa fungují lépe při nižší teplotě a mají vyšší výkon.. ani s jednim z nich neuděláš chybu, momentálně se grafiky liší jen kvalitou zpracování, Sapphire už uvlnil i verzi právě s Vapor-X chladičem, který je momentálně nejlepší ze vzduchových, ostatní musí čekat (Sapphire má jako původní výrobce časová privilegia), ale v čechách jej zatím asi neseženeš..

Obrázek uživatele kopejda

tak diky moc :) na tu vapor tu koukam a HD4870 stoji kolem 4k takze bud tu nebo HD5770

Obrázek uživatele Peca

Jenom dodám, že co se týče 5kový řady ATIn, tak zatím jsou u nás karty v základu s referenčními chladiči, takže v tuto chvíli je jedno, kterého "výrobce" vybereš, protože se vlastně liší jen obrázkem. Později je začnou přetaktovávat a pak přijdou karty se spec. chladiči, upravené, taktované....ale to si ještě chvilku počkáme.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano.. ono je otázka, zda edice Sapphire s Vapor-X - které byly vypuštěny opravdu brzo - mají nereferenční návrh PCB nebo se liší jen tím chladičem.. ono u HD58** je to PCB opravdu povedené, není tam moc co upravovat, jen "lepší" výrobci pak dají kvalitnější součástky a rezervu v napájení a něco nataktují a přímo tě vyzvou k taktování.. referenční edice tě pustí jen o 80MHz dle současných testů ale počítám, že taktované edice ASUS, Sapphire a PowerColor budou přesahovat 1GHz.. tohle jádro na to má.. i ta HD57** (má sice PCB nahňácané kvuli velikosti) ale s tim Vapor-X chladičem je tam rezerva minimálně 100MHz což dělá nějakých 20% výkonu navíc a to se počítá..

Jak jsem již řekl a Peca podotkl, vyplatí se počkat na nereferenční edice, které ale vyjdou až za pár týdnů.. ale HD58** je vcelku povedená už teď, není moc co zlepšovat a není čeho se bát..

Obrázek uživatele kopejda

no to uz sou karty trosku nad moje moznosti :)) vidim to na tu sapphire vapor x 1gb HD 4870

Obrázek uživatele kopejda

hele na tu ati myslis ze bude stacit ten 450w jak si psal v tom podobnem tematu tobi ? rikal sem si ze 550w jak hodil peca je moc ale mozna neni ze ?

Obrázek uživatele psychocowboy

550W je lehce naddimenzovany, nicmene bude dodavat pocit jistoty ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten 550W zdroj od Pecy by měl teoreticky zmáknout ty grafiky rovnou dvě :) co se pětkové řady týče, celý systém s HD5870 nepapá víc než 380W i se žravými procesory! dvě by nebyl problém na takovém zdroji!
ale je to jistota, takže Fortron blue Storm II 500W by byl ideální, stačit bude vpohodě :)

Obrázek uživatele kopejda

parada luxus hodim to sem teda v nake podobe podle vasich rad a jak by se mi to libilo a muzete mi to vyvratit/potvrdit ? :))

Obrázek uživatele psychocowboy

muze byt...

Obrázek uživatele Peca

No ale vypadá to, že ani v brzký době ho mít nebudou, nevim.
Vzal bych tedy jen o 150,- dráž s modulární kabeláží:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508O0V41NLQW6
Jestli chceš ušetřit, tak je tam Seasonic Energy Knigt 500 nebo ten AC jak jsem psal už dřív.

Jěště teda k tý bedně co ses ptal dříve, dal jsem tam tuto, protože je kvalitní a levná, jinak ji tam mají ve stejné ceně ve spoustě designech. Vybírej si spíše ze známých značek Antec, Coolermaster, Thermaltake...

Jinak dobrý

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

co se těch ramek týče, Geil Black Dragon vyjdou o něco levně, jsou dle testů rychlejší, oproti konkurenci skoro netopí a ještě docela pěkně svítí :D mam je taky :) na OC se ale nehodí..

se zbytkem mohu jen souhlasit, skříně CM a Tt patří k těm nejlepším co se chlazení týče..

Obrázek uživatele kopejda

na OC ? jinak ty RAMky co rikas sem tam nikde nenasel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na alze je nemaj jukni na CZC :)

OC je přetaktování - vlastěn tim uděláš z levnější komponenty dražší zvýšením taktů a tedy zrychlením.. padá tím ale záruka, stoupá zahřívání a roste spotřeba a výkon..

Obrázek uživatele kopejda

jojo koukal sem na ne na czc ale sou drazsi nez ty kingstone takze musim jeste popremyslet jestli to vyjde a nebo kde usetrit

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dražší? stály 1900, možná že zdražily.. tak ono vcelku tam jsou promile výkonu navíc ale jsou i pěkné :lol: možná proto jsem si je koupil já :D tobě budou ty Kingstony sloužit parádně :)

Obrázek uživatele kopejda

no jo na czc ted stojej kolem 2400 tusim ... ale co sem koukal na vyvoj cen tak staly i 1000 :( skoda ze sem to nevychytal driv.

Obrázek uživatele kopejda

hele ted me napada prosimte jak to je s vyssi frekvenci u RAMek ? nebo mensi...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pro herní účely 800MHz stačí :)

Obrázek uživatele Peca

Tak tak, 800 bude stačit.
Na druhou stranu DDR2 paměti pomalu dohánějí cenou DDR3, proto by možná nebylo na škodu vzít DDR3 i když nebudou využity, protože kdyby náhodou jste za rok doplňoval paměti navíc, tak už budou třeba dost drahý oproti DDR3. viz případ DDR vs. DDR2. Je to jenom doměnka, nevím jak dlouho ještě budou DDR2 aktuální.

Jinak si s tím nelámej hlavu a vem klidně ty Kingstony.
Oni ty ramky mají stejný parametry, tak jestli budou rychlejší ty nebo ty Geily, tak rozdíl stejně nebude velkej (zanedbatelnej).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná by DDR3 na škodu nebyly ale to by rovnou chtělo lepšídesku - desku vyšší kategorie, která by byla na takový upgrade připravena.. a to jsme v částce kolem 4K jen za desku..
v současnosti se myslet na budoucnost nevyplatí, protože ceny jdou rapidně dolu a za rok bude stát dvakrát výkonný komp stejně co tenhle.. na tuhle desku bys už moc neupgradoval ani kdyby jsi měl variantu s DDR3.. ono 4GB je dost, myslím, že nebudeš hodně dlouho pořebovat kapacitu navyšovat a až ano, bude čas pro novou sestavu "based on Phenom IV X8" :D

Obrázek uživatele kopejda

jojo taky me to napadlo ale nevedel sem jak to bude s tou deskou no... kdyz uz vim od vas tak v klidu zustanu u DDR2 protoze tak jak si to predstavuju mi to vychazi tak tak do tech 15k... ale myslim ze za ty penize to bude luxusni sestava :) a 4 gb RAM je az az ... do ted makam na PC kde je 1gb :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hele, teď jsem to trochu zkoumal, a ta DDR3 varianta vychází pomalu skoro levněji, než ta DDR2 :D a ještě by tam byla teoretická možnost upgradu, i když myslím, že to upgradovat potřeba nebude.. ale pravda že dát tam desku s AM3 a DDR3, nejakou lepší, pro hry je potřba do budoucna měnit vlastně jen grafiku, tkaže dát tam Pheom II X3 720, 2x2GB DDR3 ramek na 1066MHz a nějaou tu grafiku, za pár let čapnout novou grafiku a za dalších pár ret vyměnit procík i grafiku a o pár let zase grafiku by možná šlo...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67213
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62870
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54854

Obrázek uživatele kopejda

no to zni zajimave :) zkusil bych to nak poskladat tak nak abych vedel kolik by to vyslo celkove a uvidiiiim :) hele a kdyz by to bylo jak ty rikas jina deska ram DDR3 a na vyssi frekvenci... stacil by stejny zdroj ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stačil, ale ne do budoucna -> 550W Fortron Black Power bych vzal..

chceš li upgradovat je potřeba myslet na zdroj a desku..

Obrázek uživatele kopejda

no nemam v planu hrat uplne nejnarocnejsi hry... ale na par let bych ten PC chtel a pak spis notas ale to je vize do daleke budoucnosti :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

buď si ale vědom toho, že sejně drahý NTB bude mít výkon směšný oproti tomuto kompu.. stejně výkonný bude stát 10x tolik a vlastně od 25K už neexistuje NTB, jenž by se tomu kompu vyrovnal.. jeho výhodou je ale mobilita..

Obrázek uživatele kopejda

jojo jasne ted to mam na par let na hry a podobne :) a casem to bude kuli skole abych to mohl tahat na kolej atd ... ale jak rikam to je fak daleko

Obrázek uživatele kopejda

hele mohl bych jeste dotaz ? ohledne tehlech RAMek http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54860 myslim si ze dobra znacka casovani CL4 akorat je mi divna ta cena a ty "trubky" tam xD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jedná se o spešl edici taktovacích ramek a ty trubičky a následně žebra, to je jejich chladič.. díky tomuto chladiči se dají velmi vysoko taktovat, ale to myslím neí to co potřebuješ ani to co by ti pomohlo.. :)

Obrázek uživatele kopejda

ale tak chybu tim taky neudelam ne ? nebo ty kingstony radsi ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neuděláš, jen zaplatíš za něco co nepotřebuješ.. :) rychlejší ramky se projeví v soutěži o krále SuperPi kde se hraje o tisíciny, ve hrách ne.. :)

Obrázek uživatele kopejda

no oni prave vuci ostatnim sou uplne nejlevnejsi v tyhle kategorii :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejlevnější, ale také slabší a mají své nevýhody.. vlastně nic jiného než HD5 se nevyplatí koupit, žádnou jinou grafiku ani ATi ani nVidia.. jenže HD5ky nabízí dost věcí, vzhledem k tomu jsou stále pod cenou, výkonově jsou ale trochu znevýhodněné jenže to je tim že lidé neznají a ani se nezajímají o to co ta grafika všechno nabízí.. nepopírám že HD4850, GTS250 či HD4770 nejsou výhodné, ale rozhodně ne více než HD5ky..

Obrázek uživatele kopejda

takze vzit od ati HD5770 bude lepsi jak 4870 ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží na situaci, ale pro nové hry (DX11) bude o mnoh lepší.. i v těch starých ale nabídne srovnatelný výkon s podstatně lepšími provozními vlastnostmi (teplota, spotřeba) a ještě má spoustu vychytaných utilit, třeba Eyefinity, které ale ty asi nebudeš potřebovat..

Obrázek uživatele kopejda

ahoj hele z nakejch duvodu budu objedavat komponenty az ted ... asi neni dulezite proc. Ale mam problem ze procesor, kterej ste mi doporucovali a prisel mi super za tu cenu neni k sehnani :x a to : AMD Phenom II X3 720 Black Edition nevim proc jestli vite neco blizsiho budu rad za kazdou informaci ... a napdlo me par moznosti tak mi snad pomuzete rozhodnout co bude lepsi nebo nabudidnout nakou jinou :). Takze chtel bych vedet jestli bude dobry vzit jen AMD Phenom II X2 550 Black Edition a pretaktovat a nebo AMD Phenom II X3 705e. nevite ? pripadne neco uplne jineho ? tak diky ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

při té dnešní ceně? vem X4 955tku, nebo aspoň 945tku.. na eška kašli, a ten X2 už by byl fakt moc slabej..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.