Nový HDD - 2.5" 500GB ( 5400rps/min)

Dobrý den, chci se optat na věci ohledně tohoto disku. Bylo mi řečeno, že pokud je disk plastový je nevhodný na dlouhodobé používání. Je vhodný jen na přenášení a pak odpojení. Je to pravda ? :) A jeste bych se chtel zeptat jestli tato rychlost otáček: 5400rps/min je minimálně průměrná.
Děkuji... :)

http://www.alza.cz/a-data-ch94-hdd-2-5-500gb-cerny-d148865.htm#popis

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
Takže není to jen o materiálu, celá koncepce externích HDD z toho vychází - jsou to sklady "zapojit, nakopírovat, odpojit".. Nejsou konstruovány na dlouhodobou (byť nízkou) zátěž, nesvědčí jim to..
Konkrétně tahle koncepce disků je cestovní - nepotřebuje k napájení zásuvku, dá se zapnout třeba ve vlaku, ale zase, nejlepší způsob s ohledem na jeho životnost je připojit, odpojit... Vyznačuje se zejména nízkou rychlostí a kapacitou při vysoké ceně a nemá ho smysl kupovat, pokud ho budeš používat v dosahu zásuvky.. Na otáčkách nezáleží, 5400rpm je obvyklé pro takovéto disky, existují ovše i 7200rpm.. Podstatné bude, že bez ohledu na toto číslo bude pomalý..

Pokud by ti však zásivka nevadila, doporučuju se vykašlat na klasické pomalé couravé nepoužitelné exteráky a koupit si hliníkový externí box s USB a eSata, který pojme klasický 3,5" HDD z kompu. Výsledkem bude rychlejší a větší (kapacitou) disk za stejné peníze, který díky koncepci interního disku je dělán pro konstantní zátěž, tzn nevadí mu z něj hodiny koukat na film nebo hrát hru, zároveň má ale stále SataII/III rozhraní, tzn dá se připojit interně do počítače a kopírovat rychlostí 100-180MB/s v závislosti na modelu.. Cenově nejvýhodnější je dnes kapacita 2000GB.. A zas tak velký není, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66810


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.