Nové PC pro domáctnost (*VYŘEŠENO*)

Zdravím a prosím o posouzení kompatibilitya případné doporučení změn u této sestavy:

GIGABYTE GA​-880GA​-UD3H ​- AMD 880G
AMD Athlon II X4 610e
Kingsto​n HyperX 4GB ​(2x2GB​) DDR3 1333 ​(KHX1333C7D​3K2​/4G)
Sapphire HD 6670 1GB GDDR5 DP, lite
CoolerMa​ster Elite 310 RC​-310​-BKN1​-GP
Fortron Black Power 450W
Samsung SpinPo​int F3 ​- 500GB
LG GH22NS, černá, bulk

popříoadě:
GIGABYTE GA​-880GA​-UD3H ​- AMD 880G
AMD Athlon II X4 615e
Fortron AURUM 500W

Počítač je používán v domáctnosti k běžným uživatelským potřebám- internet,Skype, video, hry.
Jsem laik, nevim jaké výhody má DisplayPort, co znamená LITE. Prosím o znalecké posouzení. Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takhle bych to vážně nepostavil.. Zvolil bych jiné výrobce i "rozložení sil" mezi grafikou a procesorem.. Jde hlavně o to využití - jak moc do toho budou mluvit hry a jak moc požadavek na úspornost.. Na HC6670 se dá hrát, ale nic extra, Athlon "***e" není zrovna volba v ohledu cena/výkon, jde tam o spotřeba/výkon a myslím že těch pár W tě nemusí zrovna trápit..

Obrázek uživatele Kaša

Hry určitě nejsou prioritní, spíše ta spotřeba. Počítač využívá více lidí denně, v provozu je denně v průměru 12 hodin, často i více. Ovšem pár W na úkor kvality bych určitě nechtěl. Zkus mi navrhnout jinou sestavu, lépe sladěnou, v této cenové relaci(není podmínkou) s možností uprgadeu třeba za pár let. Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Z tohoto ohledu bude ideální deska ASUS M5A97 PRO, která spolkne i příchozí Bulldozer procesory, takže až námi zvolený CPU doslouží, koupí se "starý" zlevněný Bulldozer 8jádro a bude ještě dost výkonu.. Nikdo neví, jestli spolkne i jejich novou generaci, ale pro domácí PC bude takový, klidně bazarový Bulldozer moooc..

HD6670 by tedy klidně mohla zůstat, upřímně nevím, co znamená to DP, ale liší se snad jen chladičem.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90350 bohatě stačí.. Pokud chceš tichost (bude to něco stát), je možné zvolit pasivní grafiku.. Pro chlazení tohodle by víceméně stačil zdroj, který všecko odsaje, zas tolik to topit nebude..

Procesor bych vzhledem k zatracené cenové výhodnosti zvolil AMD Athlon x3 455, jednak je i úspornější.. Doplnil bych to 2x2GB kitem pamětí 1333MHz CL7 Corsair Vengance, nakrmil zdrojem Fortron Black power 450W, pro nepořádek bych použil WD Caviar Black LX 500GB, klasickou DVD palírnu LG (sata), pokud je třeba, zabalil bych to do CM Elite 310RC, systém Win7 Home 64bit OEM, možná bych si pohrál s chlazením - procesor by snesl pasicní chladič, stačilo by dát přední fan ze skříně dozádu jako odtah a do předu koupit nějaký tichoučký pomalý sací, nebo nechat tenhle a odtah nechat na zdroji (neni to moc fér ke zdroji, ale tahle sestava mu nijak neublíží)..

Jak to vypadá cenově?

Obrázek uživatele Kaša

Díky, cenově super. Jen ještě 1 dotaz k té grafice:

Sapphire HD 6670 1GB GDDR5 DP, lite - 3D, eyefinity (dá se to nějak využít?)
Sapphire HD 6670 1GB GDDR5 DP - DisplayPort (co to je?)

Jinak píšou stejné hodnoty, kromě oper. paměti.

Zatím děkuji, myslím že to vezmu tak jak si to napsal. Co ty na tu grafiku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Eyefinity se dá využít - jde o podporu přiopjení 3 a více monitorů k jedné grafice, v tomhle konkrétním případě asi "jen" 3.. Můžeš je využít různě, ale třeba i na hraní, kdy dva budou boční periferní. Je to tak určitě zajímavé, ale tahle grafika na to má výkon jen v omezeném množství her. Dá se ale využít i jinak, než na hraní, prvně ale musíš mít ty 3 monitory a když nemáš +200 na grafiku tak pochybuju, že máš +8000 na další 2 monitory :D
DisplayPort je typ grafického výstupu - moderní, má lepší propustnost, je menší a výhodnější, zatím jej moc zařízení nemá.. Tohle je prostě jen, že to ta grafika má.. Lépe se asi využije HDMI, než DP..

Obrázek uživatele Kaša

Omlouvám se za odmlku, musel jsem přeinstalovat OS, nějak se to zhroutilo a nemám dost času se tomu věnovat. Jinak díky za informace. V úvodu témata měla být zákl.deska ASUS M4A 88TD-V EVO/USB 3. Nějak mi to uletělo, tak se omlouvám za ten zmatek. Ještě jednou díky za vše.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže mohu zamknout, nebo ještě nějaké dotazy?

Obrázek uživatele Kaša

Zatím ne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Z toho moc moudrý nejsem :D Nechám tedy odemčeno..

Obrázek uživatele Kaša

Opět se musím omluvit. Nedokončil jsem větu a omylem to odeslal. Mělo to být takto:
Zatím nemám žádné další otázky. Děkuji za čas který jsi mi věnoval, asi ti to nikdy nebudu moci vrátit. Dnes jsem to objednal podle tebe. Jen ten HDD mě zlomili. Prý se sám po chvíli (příkladně 20sec) vypíná(odstaví) a je složité to nastavit jinak. Asi bych to mohl ještě změnit. Doporučili mi Samsung SpinPoint F3, 500GB. Doufám, že je to poslední dotaz: Co ty na to, mám to nechat tak, nebo to ještě změnit?

Obrázek uživatele Kaša

Ten HDD od tebe je WD Caviar Black LX 500GB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já teda přesně ten Caviar mám a že by se mi vypínal? :D Nastavit vypínání disku ve Win7 je otázka pěti kliknutí..

Obrázek uživatele Kaša

Takže na závěr jěště jednou díky za spolupráci. Nějak to rozhonu. Můžeš zamknout.