Nové PC, cena cca 20k

Zdravím,

s kamarádem si chceme koupit nový PC. Jednalo by se pouze o kompletně vybavenou bednu. Jako sestava nás napadla tato:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_188U011726011CP5010QW80112YE01192T010VJU0116T401182N01

Velký 1,5TB disk již máme, proto v sestavě není.

Jak to vidíte? Je tam nějaký slabší článek, nebo naopak něco předimenzováno?

Desku jsem chtěli schválně s chipsetem Z68 (v budoucnu by asi došlo na mírné taktování pro udržení kroku aspoň trochu s dobou) kvůli tomu, že se nám líbí možnost běhu v klidovém stavu (čili i prohlížení internetu) na integrovanou grafiku v procesoru a po zapnuti hry by najela dedikovaná grafika. V jedné recenzi nevyšla zvolená deska vůbec špatně, tak jsme si říkali, že ji zkusíme, pokud ale máte zkušenost s jinou (ne o moc dražší, už teď je PC na hranici financí) tak rádi uvítáme nějaké tipy.

Pc je plánován tak 50na50 (Hry/běžné použití) podle volného času.

Kamarád má již CASE doma, takže ten ji kupovat nemusí, a mě se líbila tahle CM Silencio 550 kvůli odhlučnění a ne příliš vysoké ceně. Ale přemýšlím jak to bude s větráním, i když zdroj otočím větrákem dolů aby si nasával svůj vzduch a dopředu umístím dva 120mm větráky (ještě nevím jaké, rád si nechám poradit aby měli výkon a zároveň tišší chod), vzadu bude nutné jej asi vyměnit, bude to stačit na vytvoření dostatečného průvanu v bedně abych při hraní komponenty moc nepřehříval a tím pádem bylo PC naopak hlasitější než v normální bedně?

Chipset Z68 se nám taky líbil z důvodu, že finance nejsou najednou, a pevný disk 1,5TB už máme. Takže prozatím z něj ukrojíme Partition na systém a jak se ušetří peníze, šel by tam na systém zvolený SSD disk.
A při koupi této i5 jsme si říkali, že bude skvělý výkon procesoru dostačující + jeho grafické jádro(nemyšleno tedy na hry) než se koupí dedikovaná grafická karta a pak tedy na již zmiňovaný hybridní chod.

Nebo by jste poradil úplně jinou sestavu která spolu třeba lépe spolupracuje a stojí stejně nebo třeba i méně?

Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

S pozdravem BiLLG

Obrázek uživatele BiLLG

:-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Omlouvám se za delší inaktivitu, dostal jsem na koleji ban na internet a nemohl jsem se sem dostat a pravděpodobně ani jiní si nevšimli..

No, je to takové různé, ale není to vůbec sladěné.. Z68 má tedy jiné přednosti (a účely), než vámi zvolené, celkově pro platformu Intel zde nevidím snad žádný důvod, kromě ukazováčku na elektroměr, což tě při cenovce stroje asi moc nemrzí..

Jelikož zde nevidím žádné využití procesoru, Core i5 je dost naddimenzován.. Cenově je sice dobrý, ale cena základních desek je šíleně přehnaná. Zatímco elitní deska pro Intel vyjde na 4000 korun, elitní deska pro AMD (umí totéž) vyjde na 2500 a vůbec to není žádná "salátovka", jak by se řeklo. K tomu přidám procesor za 2700 a mohu hnedle o 5K více vrazit do opravdové grafické karty, kterou je Sapphire HD6970 VaporX, případně HD7000, které by měly dorazit každou chvíli.. Výkon GTX560 je ve srovnání s tím nicotný. Ale tím neřikám, že takový výkon potřebuješ, je možné vzít levnější grafiku a ušetřit, nebo investovat jinde.. Ale z dlouhodobého hlediska se nevyplatí držet si mermomocí dlouho starý, ale tenkrát elitní HW, to raději držet se mainstreamu a měnit častěji - vyjde to levněji, platíš za výkon, který potřebuješ (ne který budeš potřebovat za 2 roky) a stále máš nejmodernější technologie..

Pokud se ale vrátím - deska použita dost nesmyslně (snad jen pro využijí IGP, v čemž vidím přínos jen na straně nVidia grafik, Radeony mají v klidu tak nízkou spotřebu, že přepínání na integrované cokoliv nejen že je otravné, ale moc víc neušetří.. Zdroj je trochu předimenzovaný i pro opravdu velké taktování, tady zas taková spotřeba není. Spíš u zdroje se ještě vyplatí myslet na 2 generace HW a vzít něco moderního s vyšší efektivitou (Fortron Aurum)..

Disk 1500GB (a kor pomalejší) se rozhodně nevyplatí na systém, ale pokud je to jen dočasně do SSD, pak ano.. Ohledně SSD pak Agility sice má dobrou cenu, třeba ve srovnání s Kingston HyperX, ale má poloviční kapacitu a pak už tak výhodný není.. 60GB sice stačí, ale 128GB se dá mnohem lépe využít - záleží jak moc věcí (kolik her) chceš aby rychle startovaly... Jinak OCZ dejme tomu.. Škoda že ten HyperX se nedělá v menších kapacitách, je to velmi dobrý SSD (a asi nejrychlejší)..

Co se chladiče týče, není špatný, ale na opravdu větší taktování už taky nestačí.. Ramky bych mohžá zvolil s ostřejším časováním CL8, ale to není tak nutné. Spíš bych šel po lépe chlazených Corsair Vengance..

A co do skříně, Silencio je tichá, ale s chlazením je na tom velmi zle. Do přetaktování by se ještě to tvé uchladit dalo, ale po OC už asi ne.. Než hlučné, spíše by se to přehřívalo, což ovlivní negativně životnost, ale i spotřebu.. Ta bude plusmínus střejná v kombinaci AMD+AMD vs Intel+nVidia (AMD má úsprnější grafiky než nVidia, Intel úspornější procesory, než AMD)..

No a teď si to přeber :D Je potřeba stanovit si, co je u sestavy priporitou (tichost, spotřeba, cena, výkon ve hrách, výkon ve střihu videa) a podle té jedné priority sestavu založit..

Jinak ano, ta ASUSka je levná, LX série obecně jsou takový víceméně lowend, ekvivalentní AMD desce za 1400.. P8Z68-V PRO by byla ta pravá, když už, lépe ale P8P67 EVO pro sestavu s grafickou kartou, nemá smysl prznit si to IGP a dalšíma věcma, které na Z68 stejně nevyužiješ.. Ale technologie pro práci se SSD, pokud budou fungovat, by mohly být zajímavé.. Na AMD je pak jednou z nejlepších desek pro systém s jednou grafikou ASUS M5A99X EVO, ekvivalent P8P67 EVO...

Obrázek uživatele BiLLG

Díky za odpověď, kamarád by chtěl příští týden kupovat, já musím počkat na peníze do příštího měsíce.
No, cenovka stroje je taková, protože se to teda poskládalo z toho intelu. Ono, my by jsme byly radši kdyby to bylo levnější, ale u AMD se ani jeden ani trochu neorientujeme. Intel jsme měli tak nějak v podvědomí a něco vybrali. Z toho plyne, pokud by se něco ušetřilo na procesoru a desce zvolením firmy AMD, tak o tuto částku nechceme nějak moc zvedat investici do grafické karty.

Quote:
Ale z dlouhodobého hlediska se nevyplatí držet si mermomocí dlouho starý, ale tenkrát elitní HW, to raději držet se mainstreamu a měnit častěji - vyjde to levněji, platíš za výkon, který potřebuješ (ne který budeš potřebovat za 2 roky) a stále máš nejmodernější technologie..

Musím říct, že takto jsem nad tím asi vůbec nepřemýšlel a celkem mi to otevřelo oči (za to mnohokrát děkuji).
Pokud jsou na tom Radeony tak dobře se spotřebou v klidovém stavu, tak je to skvělé.
Quote:
Zdroj je trochu předimenzovaný i pro opravdu velké taktování, tady zas taková spotřeba není. Spíš u zdroje se ještě vyplatí myslet na 2 generace HW a vzít něco moderního s vyšší efektivitou (Fortron Aurum)..

Jak to myslíš s tou druhou generací, nejsem si jist, jestli jsem to pochopil dobře. Tou změnou zdroje je myšleno třeba na tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K508O0V41NM143O? S tím předimenzováním. Když jsme viděli, že jen u grafiky je napsáno: „požadavek na zdroj 450W“, tak jsme si říkali, že když přidáme zbytek komponent, větráky a to, že nechceme aby zdroj jel stále na plno ale někde ve svém středu (což jsme se dočetli, že je pro něj dobré) tak i s rezervou jsme volili onen 650W Black Power.

Disk je 7200 otáček na SATĚ samozřejmě jeden WD Blue a druhý Seagate (z disku by se ukrojil 50GB oddíl pro systém), a hned jak by byly peníze na SSD (asi hned s další výplatou :-) ), tak by tam šel ten na systém. Někdo mi říkal, že není až tak nutné instalovat hry přímo na SSD, ale že stačí na normální, že se tedy oproti SSD hry budou načítat o něco déle, ale pak je už to hlavní pro hru nataženo v ramkách a na disk to tolik nešahá a po naloadování to už není poznat. A proto jsme zvolili 60GB SSD které na systém a nějaký ten program stačí (Licenci na Win 7x64 taky máme). Nevím co je na tom pravdy a měl jsem to schované jako následující dotaz (ale nechtěl jsem motat vše dohromady v jednom příspěvku). Pokud je toto tvrzení pravdivé, tak je tento disk lepší volbou [url]http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L1K407H2AN35T&fMan[]=585[/url]? Protože cena 128GB disku je již moc vysoká. To si už asi nemůžeme dovolit, určitš ne v sestavě s intelem.

Ramky Corsair Vengance vypadaji dobře, ale cena nás taky tak nějak tlačí v nějakém koncovém výsledku. Proto můj dotaz je, jestli ty námi zvolené by mohly být a nebo je vážně třeba šáhnout po jiných.

Quote:
No a teď si to přeber Je potřeba stanovit si, co je u sestavy priporitou (tichost, spotřeba, cena, výkon ve hrách, výkon ve střihu videa) a podle té jedné priority sestavu založit..

No tak to je celkem problém, nebo tím pádem mám spíš já problém :-). Kamarád má tuto bednu Thermaltake VM30001W2Z V4 Black Edition. No ale já budu mít PC umístěn v pokoji kde je i postel a TV. Myšleno tak, že přes HDMI jej budu používat na pouštění filmů na TV. S tou postelí je spojené to, že pokud přijdu třeba po noční, budu si chtít nechat něco stahovat a jít si lehnout (ale přes noc tam zase bude spát přítelkyně, takže to bude vypnutý), tak aby to nebyl prostě velkej „hučák“. Proto jsem koukal po odhlučněné bedně. Pokud by se vybrala nějaká na styl toho co koupil kamarád, disk posadil do silikonových podložek aby nešířil vybrace, dal nějaký tichý chladič na procesor (myslel jsem, že to ten Gelid je) a zvolila nějaká grafika s chladičem podobným co je u té Asus GTX 560 co jsem zvolil právě kvůli chladiči, že by měl být snad relativně tichý v klidovém módu(jen ta puštěná bedna a stahování nebo internet) tak by otevřená Case nemusela být nějak extrémně hlučná ne? Nebo se pletu? To je právě to co nevím :-). Při hraní by mi vyšší hluk nevadil, ale aby mi PC hučel do sledování filmů bych nechtěl.

Z toho plyne, dá se z toho, co jsem popsal skloubit dohromady relativní tichost, „přijatelná/normální“ cena a takový lepší výkon ve hrách aby aspoň ty dva roky Grafika vydržela? Spotřeba je tak nějak asi na posledním místě, protože vše zohlednit asi nepůjde Nebo ano?? Výkon ve střihu videa nebude potřeba!
Ta deska ASUS M5A99X EVO vypadá moc hezky, a je tedy jasně vidět, že je úplně někde jinde než tak Z68 LX.

Pokud bych mohl poprosit, tak při psaní toho článku mi to došlo asi ještě více. Mohl bych poprosit o nějaký návrh sestavy postavený tedy na AMD+AMD vzhledem k informacím které jsou zde napsané? Kdybychom se s cenou dostali třeba na 17k tak se zlobit nebudeme :-D (pokud je to vůbec možné). Kdyby to mělo být na nějaký velký kompromis tak druhou variantu, která by byla kolem těch 20k aby bylo nad čím se rozhodovat.

Díky moc za odpověď a těším se tu další :x :cool: .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

S AMD ušetříš a minimálně ke grafice stejného výkonu, jako GTX560 bohatě postačí deska ASUS M5A99X EVO a procesor AMD FX-4100..

Jojo, na grafice je psáno 450W minimum, ale to platí pro zdroje typu EuroCase za 400 korun.. Celková spotřeba takovéhle sestavy se vklidu vejde do 250W.. Přečti si www.PCPoradenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc
A ty 2 generace jsem myslel tak, že zdroj pravděpodobně přežije tak 4 roky, vklidu bude použitelný tak, že vyhodíš MB, CPU, GPU, OM a nahradíš novými stejné spotřeby a dvojnásobného výkonu.. A zdroj s celkem vyměníš pak za další 2-3 roky...

K disku - osobně mě jednak štve, že 60GB HyperX není dostupný a jednak když už, dal bych OCZ Agility.. Patriotu jsem nikdy moc nevěřil, ale minimálně jeden uživatel zde s ním už 14 dní bezrpoblému funguje poté, co měl několik problémů s dalšími třemi. Ovšem u něj je problém hlavně v čipsetu IP67, který je nějak pokažený a nekomunikuje se SSD řadiči, nebootuje, hází BSOD.. To se tě s AMD variantou netýká..

Cena u ramek je docela minoritní záležitost, takže tady bych problém neviděl, navíc ty Vengance mají docela příjemnou cenovku..

Thermaltake V4 není zrovna nejelitnější skříň, ani se mi moc nelíbí, je dost plastová..

Sestava by mohla (měla) vypadat takto:
ASUS M5A99X EVO
AMD FX-4100
2x2GB Corsair Vengance 1600MHz CL9
Fortron Aurum 500W (asi ta nemodulární verze)
Sapphire HD6870 Flex
OCZ Agility 60GB
HDD
Win7
Gelid Tranquillo

Skříň je otázka - obvykle jestli koupit levnou obyčejnou měkkou, do které dokoupíš větráky a filtry, nebo rovnou vybavenou skříň, to asi vybavenou.. Takový CoolerMaster 690 II by byla supr bedýnka, má vše potřebné a dá se považovat za relativně tichou..

Grafika bude taky - neni to uplně nejtišší chladič, ani nemá zrovna nejlepší regulaci, ale s použitím MSi Afterburneru jí přiřadíš 25% rpm do 60°C a pak nastavíš nárůst otáček dle teploty, takže vklidu ji ani neuslyšíš, stejně tak zdroj a procesor..
Ceno jsem nepočítal, takže ji spočítej.. U sestavy předpokládám solidní herní výkon, plnou akceleraci HD obsahu, dostatečný výkon všude, tichost v klidu a relativně i v zátěži a akceptovatelnou spotřebu ~200W

Obrázek uživatele BiLLG

Oki, vypada to dobre. Na case se podivam.

Ta grafika 6870 byla muj tip ze by mohla byt ekvivalent. Mas nejaky duvod že zrovna sapphire? Nevim nevyznam se, tak me to jen zaujalo.

Ten zdroj sem pochopil dobre, to je skvele.

Ramky jsem si vsiml ze jsi dal 2x2 ale ono to asi bude stacit kdyz nad tim tak premyslim.

Diky za tvuj cas.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jelikož ramky jsou jediná komponenta, která se dá vylepšit, aniž by se staré musely vyhodit (rychlost neni brzdou obvykle, ale kapacita ano), tak nevidím probém případného dokoupení.. Ale k tomuhle a ne zrovna šílenému multitaskingu, který dělám jí, 4GB bohatě stačí.. (a 64bit Win)

Sapphire proto, že existuje a vyrábí ATi/AMD grafiky od doby, co ATi existuje. Má teoreticky přístup k nejlepším čipům, priority v množství, priority v čase uvedení na trh.. A je to velmi dobrý výrobce a chladič Vapor-X nemá na trhu obdoby, tedy kromě samostatných chladičů od 1500 korun výše, což je už docela velký příplatek..

Obrázek uživatele BiLLG

Supr, tak asi neni co resit. Uz jen tu case kouknu na nejakej detailni popis.

Diky za rady.

Obrázek uživatele BiLLG

Mohl by jsi prosim torchu specifikovat nejlepe asi linkem tu grafiku. Protoze tady jsou tri druhy s privlastkem FLEX: http://www.czc.cz/graficke-karty/produkty#q-c-1-f_2027481=sAMD&q-c-0-producer=sf13eq6442gd6j9j7tctimkoe9a&q-c-2-f_2027483=sRadeon%20HD%206870
Od sapphire sem nasel i stejne grafiky jen bez FLEX a byly treba o 600KC levnejsi a chladic vypadal stejne. A nikde jsem se nejak nedocetl tvuj zminovany pojem Vapor-X

Podobný problém mam i s RAM. Nejsem si jist které přesně jsi myslel.

Diky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vapor-X verze těchto grafik již není dostupná..
Ty Flex jsou stejné, ale u jedné je Dirt3 - kupon pro stažení hry, jakoby legalka, ale vyjde s kartou levněji, než samostatně.. Lite je pak omezené příslušenství.. Ta třetí, bez přídomku, je potom v klasickém celkovém balení (tzv. retail)..
Ramky jsem konkrétně myslel http://www.czc.cz/corsair-vengeance-black-4gb-2x2gb-ddr3-1600/92661/prod... (to je ale hnusnej odkaz) a když koukám na tu cenu, je mi šoufl, dal jem za své 4GB tenkrát 2700 a jsou polovičně výkonné.. Podle mě to bude cenová chyba, mají stát 1600 konkrétně tyhle, CL9 verze má stát 800

Obrázek uživatele BiLLG

Jo ty ramky maji peknou cenu. To mi vubec nevadi :-).

U tech grafik. Nejak se mi nedari najit rozdil mezi verzi FLEX: Sapphire HD 6870 FleX 1GB GDDR5 a verzí která má dva větráky a nějak mi pohled na ni hlodá v hlavě zdali by díky tomu nebyla tižší Sapphire HD 6870 1G GDDR5 Dirt3 Edition. Ikdyž ted mi dochází, že jsi říkal, abych se upravilo nastaveni ventilátoru na 25% otáček do 60°C takze asi bude jedno jestli jeden nebo dva.

Druhy rozdil který jsem nějak zatím neidentifikoval byl tento model Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 od modelu s přívlastkem FLEX. Nevíš v čem to prosím je? Nebo tedy asi vis, jelikoz si volil FLEX do sestavy. Ale jak jsem psal drive, o AMD toho moc nevim, a tak se snazim sbirat nove informace kde se da :x

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já to bral vzhledem k cenám a ty se teď nějak divně hýbají... Teď vychází nejlépe http://www.czc.cz/sapphire-hd-6870-1g-gddr5-dirt3-edition/100715/produkt Ty rozdíly asi neřeš, jde tu hlavně o chladič a takt jádra.. Tohle je mírně rychlejší proti flexu, v zátěži možná malinko tišší.. Ovšem s horším příslušenstvím a portovou výbavou, což tě asi netrápí..

Obrázek uživatele BiLLG

Prosimte, blbej dotaz, skladam ten PC, celej ho poskladam asi u CZC pac tam maji vsechny komponenty. Ale ted koukam na ten chladis GELID http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt Ten procesor je AM3+ ale tento soket nema ten hladic v popisu ze na nej je. Je to "+" jen jakoze nejake oznaceni AMD a jinak je to stejne jako AM3 a pujde tam ten chladic? A nebo se musi vymenit za nejakej jinej?

Jinak ta Case nevypada spatne, ale uz je celkem drahá, neměl by jsi nejakou vyzkousenou ze neni spatna o trochu levnějsí? Ale libí se mi ten styl schovani kabelaze za Desku...

Promin, ze zase otravuju a díky za odpoved.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak ten socket AM3+ se nijak neliší od AM3, takže no problemo, senor :-)

Skříň je sice dražší, ale ty komponenty si jí zaslouží.. V levnějších skříních kolem 1500 nemám moc přehled, jako nejlevnější ozkoušenou mám CoolerMaster Elite 311RC, ale zasloužíš si lepší.. A vzhledem k tomu, jak nám to vychází cenově bych ji vzal... Jednak je pěkná, jednak má dobřé chlazení a pevnost, což prospěje životnosti komponent a jednak narozdíl od předchozích salátů vydrží nějaké ty roky a několik generací vnitřků, takže zdánlivě přehnaná investice ti v budoucnu ušetří..

Obrázek uživatele BiLLG

Ten chladic - rikal sem si ze je to asi stupidni dotaz :-(

Ta Case- dobre dam na tebe, jen teda posledni vec co me napadla, kdyz uz jsme u teto cenove relace. Co takovy Fractal Define R3 http://www.czc.cz/fractal-design-define-r3-usb-3-0-black-pearl/99713/produkt?q-c-0-f_2027760=t1&q-category-id=8c410ps83uiucarrr1s1c0olqa&q-c-1-producer=s7cbbcgdrdgcj99jlkjg8qksjge Na ten rikas co? Jelikož jsem řešil i trochu tu stránku tichosti tak jestli by se nevyplatilo vzit ten. Ty CM 690 II jsou zrovna na CZC celkem vyprodany, ale tak to by nevadilo, to by se koupila jinde. Spis koukam ze je verze advanced, pak basic a lite, jeste i nejaka Nvidia. Premyslim ktera verze je lepsi na koupi pro muj pripad :-( :x

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Define R3 rozhodně není špatná skříň, ale mě osobně se třeba nelíbí, navíc není zrovna špičkou ve chlazení, za což můžou právě ty dvířka, respektive pokud má být skříň tichá, musí být málo děravá, což málo chladí, proto je potřeba kompromis - obvykle sou to komponenty s lepším chlazením, což jsou ty, které jsme zvolili.. SKříň to tedy vykompenzuje, ale R3 taky není špatná skříň.. Pokud se ti líbí, je to na tobě..
Co do verze Advanced, tak má hotswap dock pro HDD, redukce na malé SSD a držák pro grafiky - pravděpodobně nic, co by jsi využil.. Lite je pak klasické balení s plným příslušenstvím, nevím jestli se od normální verze liší, ale myslím, že je to právě ona..

Obrázek uživatele BiLLG

Dobre, no mě se libi obe, jak ta R3 tak ta CM 690 II. Jak to poskladam a zapojim tak dam vedet. Jeste me napadlo kdyz je ta bedna celkem vzdusna tak jestli by slo ji pouzivat bez dalsich vetraku cimz by se eliminoval zase další hluk jiste bych tam usazoval tiche ventilatory ale i tak budou trochu slyset. To je asi nejak posledni vec co mam na reseni.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Obě skříně mají instralovány 2 větráky - vpředu a vzadu. Jiné bych zatím neviděl důvod přidávat.. Sice asi nebudou tak úplně tiché, ale pokud je ideálně zapojíš (na 5 V místo 12 V), ztichnou úplně..

Ohledně toho zapojení by bylo dobré vyslechnout si pár rad, případně projít si zdejší fórum, mnohokrát se to tu rozebíralo.
Neber si na sebe bavlněné oblečení, čas od času vybij svou elektrostatiku třeba o radiátor, nedotýkej se komponent tam, kde jsou ty šedé čipy, které jsou na statiku náchylné a jeich smrt obvykle znamená koupi nové komponenty.
Dej si pozor na pořádné zapojení, dotlačení kabelů, špatně to zapojit nejde, kabely nesedí, ale nezapomeň zapojit vše.. Pohraj si s kabely tak, aby co nejméně lezly do prostoru - využij protažení za základní deskou, přebytek nahňancej do koše pro mechaniky. Na hlavní stránce najdeš užitečné návody, přečti si také www.PCPoradenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd

Obrázek uživatele BiLLG

Ahoj,

tak kamarád už má skoro všechny komponenty poskládané. Chybí SSD disk a Gelid.
SSD a ten chladič koupí s další výplatou. Každopádně proč píšu.

Sestava šlape skvěle, poskládali jsme to do této CASE "Thermaltake VM30001W2Z V4 Black Edition" která byla s jedním větrákem v příslušenství a další tři dokoupil. Takže je uvnitř boxovaný chladič(prozatím) ATIna s dvěma větráčky a 4 120mm větráky běžící cca na 900otáček. I přesto, že se jedná o takto dá se říci "děravou" case, tak je PC skoro nehlučný při zapnutém stavu(čili koukání na film nebo brouzdání netem). To je úplně skvělé, tím pádem ani já se nebojím koupit neodhlučněnou bednu.

Díky moc za konzultace ohledně komponent. Předčilo to má očekávání :cool: :lol: .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Překvapuje mě, že 4 větráky jsou tak tiché. Ono je to dost relativní. Když já jsem svůj počítač poprvně zapnul, myslel jsem si, že je rozbitý, protože jsem ho zpodstolu vůbec neslyšel.. Ale 4 větráky už je docela hodně, navíc je to možná i zbytečné, ale budiž..

Obrázek uživatele BiLLG

No na tech 900 otáčkách mají nějakých 9DB nebo tak nějak. Jako samozřejmě je slyšet trochu šumění, ale rozhodně to není hučení. A to sem to poslouchal v místnosti, večer kde nic jiného neběželo. Takže mě to mile překvapilo. Já osobně nevím jestli umístím větrák dolů, říkal jsem si, že dám jen přední, zadní, horní.

Ta bedna CoolerMaster 690 II je na mě moc drahá, lehce se mi ovlivnili finance nepředpokládanými událostmi a tak vezmu asi tuto CoolerMaster Elite 431 Plus. Jen přemýšlím jestli od verze CoolerMaster Elite 431k má navíc jen ten box pro disk nebo ještě něco jiného třeba závažnějšího. V jiném vlákně jsem tě viděl psát, že to není špatná bedýnka, tak snad nebude.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Není to sice nejluxusnější skříň, ale špatná není. Plus verze se očividně liší jen tím boxem a podporou pro USB 3.0, takže docela stojí za zvážení, deska USB 3.0 také zvládá a je jen otázkou času, kdy si pořídíš slušnější USB 3.0 periferii

Obrázek uživatele BiLLG

A nesmělá otázečka, v cenové relaci Elite 431 Plus se dle tebe nenachází nějaká lepší? Jakože já jsem na jinou nenarazil, ale třeba jsem přehlédl. Po víkendu podám info jak se sestava tvářila při hraní :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel skříně v téhle cenové relaci moc neznám. Ae vím o Thermaltake V4, která na první pohled působí dost plastově, ale není až tak zlá.. Ostatní skříně jsou většinou buď salátové, nebo hnusné...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.