Notebook pro dělání vizualizací

Dobrý den, chtěla bych pomoci s výběrem notebooku. Potřebovala bych, aby mi na něm fungovali nějaké programy co potřebuji do školy - Cinema 4d, 3ds max, SketchUp, V-ray, Artlantis, ArchiCad, Rhino... Notebook by měl mít numerickou klávesnici a jelikož ho dost často přenáším, uvítala bych i nižší hmotnost. Cena by neměla přesáhnout 25000 Kč s DPH. Je vůbec možné pracovat s těmito programy na notebooku? Díky za odpovědi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdravím,

tak možné to je, ale vyžaduje to jisté kompromisy. Výkon NTB, byť 25K je poměrně hodně, bude mizerný oproti takto drahému počítači. Ono náročnost samotných programů se odvíjí od velikosti scény třeba v Cinemě. Samotný běh půjde dobře, jen bude potřeba snížit vyhlazování, nebo objekty skrývat po vrstvách, ale samotný render výsledku bude trvat opravdu nechutně dlouho oproti i průměrnému počítači za 12K..

S přenášením bude problém, takhle výkonné NTB už potřebují pořádné chlazení a pod 3Kg se nevejdeme, počítej spíše ke 3,7Kg.

Jak to tak vidím, doporučil bych ti HP Pavilion DV7, konkrétně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90427 který v sobě skrývá velmi výkonný procesor a i poměrně výkonnou grafiku na NTB poměry. Mám zkušenosti s grafikou podobnou a 3D zvládá velmi obstojně.. Problémy mohou nastat spíše v CAD aplikacích, na které je potřeba mít podporovanou grafiku (vlastně jen pár písmenek v ovladači, okrádání lidí prodejem toho stejného za více jen díky těm pár řádkům), ty nepodporované totiž CAD a 2D aplikace na tom běhají trochu pomaleji, ale to patří právě k těm kompromisům, 45K na opravdový profi grafický NTB nemáš..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.