Notebook kolem 25 tis.

Dobrý den,

chtěl bych si koupit notebook kolem 25 tis. s úhlopříčkou 15" a jelikož v oblasti notebooků mám téměř nulové znalosti, chtěl bych požádat o radu, abych hnedka při své premiéře nekoupil nějaký šrot. I když je jasné, že za zmíněné peníze nemůžu chtít nějaký zázrak.

Asi nejdůležitější vlastnost by měla být spolehlivost materiálu, aby se při přenášení (do školy a zpět) příliš rychle neunavil a já za rok či dva nemusel kupovat nový. Dále výdrž baterie, aby byla alespoň kolem 4 hodin. HDD min alespoň 320 GB.

Kdyby si na něm šlo zahrát nějaké novejší hry na rozumných detailech, nebylo by to na škodu, ale není to vyloženě důležité.

Prý notebooky od firmy Acer nemají zrovna dvakrát dobrou pověst. Četl jsem, že i ty novější mají problémy s pískáním či něčím podobným. Co je na tom pravdy nevím.

Snad to nejsou přehnané nároky a pokud ano, tak prosím navrhněte nějaký, který tomu bude nejblíže.

Děkuji předem za rady a návrhy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak určitě za tyhle peníze se dá už sehnat něco lepšího, ale problém je vždycky s baterkou - nechápu to, ale používají tří nebo šestičlánkové baterky, to nic nevydrží..

Acery nejsou tak špatné, jdou kvalitativně nahoru.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80014 dokoupil lepší baterku..

každopádně oba mají vlastně stejný hardware, jen Acer má zbytečných 8GB ram.. nebyl by problém 4GB vyndat a prodat je jako nové..

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79939 tenhle nemá udáno, ale ty 3 hodinky by měl vydržet.. ale to je dost málo no..

výhodou všech těhle notebooků je, že si na nich poměrně solidně zahraješ, ale i při práci to budou výkonné stroje, moderní a s novým OS.. jen ta výdrž není všude optimální, Acery a přenášení právě vzhledem k životnosti, kterou považuješ, nebyly nikdy nejlepší, ale ač jsem byl jejich skalní odpůrce, zlepšují se..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.