Notebook - hlučnost (*VYŘEŠENO*)

Zvažuji nákup notebooku Asus F5SR-AP027
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60092
Jeho parametry mi přesně vyhovují, navíc jsem hledal notebook, který má DVI výstup pro připojení monitoru.

Velmi mi záleží na ne/hlučnosti notebooku. Nemám možnost si tento notebook poslechnout na vlastní uši. Dosud jsem ale narazil pouze na notebooky tiché. Mám možnost posoudit, jak tichý je notebook mé sestry - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57644.

Kdyby mnou vybraný model byl stejně tichý, byl by můj problém vyřešen. Dokáže mi někdo odpovědět, jak je to s hlučností u Asusu F5SR-AP027, popřípadě i ty důvody vysvětlit ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak já tento ntb nemám, ale předpokládám, že bdue hlučnější než ten sestry, už kvuli tomu, že je malino "silnější" a má neintegrovanou grafiku, ta by v zatížení v nějakej hře mohla eventuelně víc foukat, ale za cenu vyššího výkonu..

Obrázek uživatele zkinner

Díky za příspěvek!
Tušil jsem, že integrovaná grafika by měla být tišší (pro mě nehraje prvotní roli její výkon, hry nehraju).
Podle popisu některých e-shopů je DVI výstup i u
http://dargo.ekatalog.biz/zbozi/asus-f5gl-15-4-t5800-dvdrw-320g-3g-w-b-n...

Co tedy tento model?

Obrázek uživatele Jiří Moos

No řekl bych, že bude hučet o trochu méně, ale stejně bude. Mám 8400 a hučí docela dost, i když u toho ntbku jak jste uváděl je paměť sdílená, tím pádem výkon trochu nižší -> nižší hučení navíc je to jenom GeForce 8200. Tahle varianta bude asi nejlepší - pustíte si film, zahrajete si jednoduchou hru a moc hučet to taky nebude. Nečekejte ale od toho nějaký ďábelský výkon. I když rychlý bude určitě a operační paměť je taky dobrá.

Obrázek uživatele Honza

Podle mě ani jeden z těch ntb nebude nijak extra hlučný a navíc se to dá snížit vždy pomocí utilit jinak jako vždy za sebe doporučím lenovo r nebo téčko, zaručeně není slyšet....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, ono hučet můžou všechny, protože i CPU se musí chladit.. ale u těch s neintegrovanou grafikou je tam ještě větráček u grafiky, jinak by uhořela, a ta na crysis opravdu hučí..
co se DVI týče, k čemu to připojuješ? pokud je to LCD monitor, tak ten by měl mít standardně i VGA..

Obrázek uživatele zkinner

Koupil jsem nakonec Asus F3Q-AP010 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60382
Je tichý přesně tak, jak jsem chtěl.
Chtěl jsem i jinou možnost připojení monitoru, než jen přes D-SUB, který má každý notebook. Tento má i HDMI. Zvolil jsem tak pro případ, že bych se v budoucnu rozhodl měnit monitor, chtěl jsem i něco snad lepšího než analog.

Jinak díky za rady a příspěvky a těším se nashle při řešení jiných problémů.
Díky

Obrázek uživatele Honza

Tak ať slouží :)) LOCK