Notebook- grafika?

Zdravim, nějakou chvíli už se snažim probrat tím množstvím nabízených notebooků. Narazil jsem na problém, hlavně ohledně graf. karet..
Chtěl bych nějakej kompromis mezi hraním her a prací s programama jako PS, AEE..
1. Jakou graf. kartu? většinou v těch modelech co jsem viděl je to AMD Radeon HD 7670M vs GT 630
- jde mi hlavně o : slyšel jsem něco málo o GPU akceleraci, CUDA jádrech, který maj myslim jen Nvidie, která je teda pro mě výhodnější? je tam velkej rozdíl?
2. Procesory jsem vybíral spíš Intel, konkrétně i5 3210, kvuli HT a TB, nebo bude snad AMD lepší?
Zatim si po zkušenostech stojím nejvíc za lenovem a hp, ale u lenova mi celkem vadí že u některých modelů neni OS
Dík

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Píš jde o cenovou relaci. Já vybíral v relaci 30K a tam bohužel žádný Radeon ani nebyl. Jinak konkrétně Lenovo Y580 má nejvýkonnější "normálně dostupnou" grafiku - GTX660M. Nejlevnější varianta s Core i5 a bez SSD je za 23K, což nejspíš není moc daleko od modelů, které jsi našel ty. Navíc je to 15" s FHD, podsvícenou kláveskou atd. Ideální verze za 27K má SSD, Core i7, vlastně všechno, co tak můžeš v notebooku najít.

Cuda je určitě velkou výhodou, pokud ji tebou používaný soft využívá. Pokud ale využívá OpenCL (a zejména do budoucna), tak Radeon bude výhodnější.. Na hry a FHD video je lepší Radeon, přepínání grafik (a s tím spojená výdrž na baterku) je také dominantou Radeonů. O to víc mě trápí, že nejvýkonnější Radeon na trhu je HD7670M, cca polovina GTX660M. GT630 je tuším o chlup slabší..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.