Notebook do 25k (VYŘEŠENO*)

Dobrý den
Potřeboval bych vybrat notebook do 25 tisíc měl by být hlavně na sledování filmů a úpravy fotek a videa.Displej alespoň 17".
Díky moc za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

parádně by ti sedl ASUS G73JH-X1 jenže ten už se snad nedá nikde najít..
ale jde o kombinaci HD5870 a Core i5..
existuje jeho verze G73JX s Core i7 (čtyřjádro), ale ten nevím, jak je na tom cenově.. avšak u jiných značek jej seženeš i levněji, ale také méně kvalitně..

na úpravy viděa a fotek je potřeba hlavně procesor, ale zas asi není ptořeba žádné superdělo, defacto jakýkoliv NTB s lepším dvoujádrem a dostatečnou grafiku ti bude stačit.. ovšem orientaci v tom množství NTB na trhu má spíš TheAluminium, tak počkej, až se zde objeví..

jinka hlede něco s Core i5 540 a více, i7 už je ale výkonná bestie.. hledal bych ve spojení s grafikami série HD5000, počínaje HD5145, 4GB paměti, disk dle potřeby, display jak jsi zmínil, ale do FullHD bych se nehrnul.. značky ASUS, HP, Lenovo, Toshiba.. výdrž baterie záleží, zda nějakou potebuješ, ale u těch výkonnějších (spíše herních) s výdrží moc nepočítej..

Obrázek uživatele TheALuminium

Doporučoval bych vám si vybrat mezi tímto http://www.alza.cz/asus-pro78jq-ty033v-d163116.htm . Je to stejná značka, ale oba mají trochu odlišné parametry. Grafická karta je stejná ale jeden má procesor i5 a druhý i7, takže si v podstatě musíte vybrat jestli 2-jádro, nebo 4-jádro. NTB s i5 má ale navíc TV-Tuner, větší HDD a lepší operační systém, takže já osobně bych šel právě do tohoto. i7 je sice super výkonný procesor v NTB, ale na druhou stranu potřebujete to? :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud chceš na hry, tak se 4jádrům vyhni.. jede totiž jen na 1,6GHz (v závislosti na modelu), a pokud hra využije jen dvě jádra (což je většina her), tak se bude chovat jako dovujádro na 1,6GHz, což na hraní není příliš ideální... jinak jsou to také pěkné notebooky..

Obrázek uživatele mesany

Díky moc, asi půjdu do té i5 na hry ten notebook mít nebudu ale neříkám že si na tom něco nezkusím zahrát :) Jinak ale děkuji za informace ;)