notebook do 20-25 tisíc

Ahoj, původně jsem si chtěl notebook vybrat sám, ale zjistil jsem že si prostě nedokážu vybrat. A tak jsem se rozhodl napsat sem, kde tomu lidi rozumí a orientujou se v novinkách.Chtěl bych samozřejmě co nejlepší komponenty v poměru cena/výkon. Notebook budu využívat na každodenní fungování, tzn. koukání filmů, poslech hudby, na práci (word, excel, popřípadě powerpoint snad dneska zvládne i kalkulačka; a ta moje grafika jako úprava fotek nebo práce v AutoCadu zase není na takový profi úrovni abych na to potřeboval speciální dělo), a občasný hraní her.
Komponenty nechám na vás, jenom z vlasních zkušeností (doteď jsem využíval CPU AMD a byl jsem s ním spokojenej, když nebude, nevadí, grafickou kartu jsem měl od nVidie, RAM bych rád minimálně 4GB, HDD alespoň 500 GB). Pak bych taky ocenil kdyby byl trochu robustnější, aby trochu vydržel. OS být nemusí, mám ho doma ještě od PC.To je asi tak vše. Na značce si nezakládám. A asi to nejdůležitější rozpočet, byl bych rád pokud bych se vešel do 20 tisíc, ale pokud bude do 25 tak to taky přežiju.
Předem díky za návrhy

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Za 25K se už dají pořídit herní děla ROG od ASUSu, ale ty nechceš NTB primárně na hry, takže jej vynecháme..

Grafika určitě bude lepší AMD, procesor je napováženou ale v téhle cenové relaci spíše Intel Core i5.. Jsi rozhodnutý, že chceš tolik? Na to co popisuješ ti stačí i NTB kolem 15K.
Podstatná je taky výdrž - chceš nějaké hodiny, nebo budeš jezdit převážně na zásuvku?

Značky určitě HP, ASUS, Dell, Lenovo, Toshiba - do jiných bych nešel..

Ten systém je co - Win7? Nejsou v OEM licenci? (nepřenositelná)

Obrázek uživatele Deathmancz

Nu tak primárně na hry ho nechci, ale sem tam si nějakou zahraju a protože na mým PC už ty novější hry typu (NFS Shift, CMR DIRT 2 apod) neběhají tak jsem chtěl něco na čem bych si to mohl vyzkoušet a zároveň něco co by rozběhalo i tituly který budou vycházet řekněme v dalších 2 letech (tím nemyslím že budu hrát nový Battlefildy, Crysis a podobný hry na max. detaily....podobný hry stejně nehraju, ale prostě něco na čem si nějakou hru která mě bude bavit, zahraju aspoň na "koukatelný" detaily). A ještě jsem zapomněl dodat, chtěl bych 17 obrazovku. Taky neříkám že to musí bejt přesně za 25 k, když to bude levnější budu jenom rád. Nechtěl jsem psát že chci dobrej notebook za 15 k když nevím jestli je to úplně reálný.
Jinak ta výdrž nemusí to bejt žádnej maratonec, když vydrží tak 2 hodky bez šťávy tak mi to plně postačí. A ty OS tuším že je to nějaká licence (krabicovka) na 3 PC(NTB) a já ho použil jenom jednou tak by měl normálně ještě 2 x fungovat...nebo jsem si to myslel...ale když bude nějakej NTB i se systémem tak mi to nevadí...aspoň mi to ušetří práci s instalací.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Existuje Family Pack Win7 pro 3 počítače, ovšem už se mi ho nepodařilo najít v eshopech.. Má ale své podmínky, musí to být opravdu jedna domácnost/rodina.. To je u tebe asi splněno, takže dobré..

Dal jsem dohromady pár různých favoritů..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86369 jako levnější zástupce v takového toho optimálního výkonu tak nějak od všeho trochu.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93779 jako zástupce něčeho podobného od skvělého HP s trochu modernějším HW ale stejným výkonem.. Trochu ovšem zamrzí fakt, že výroba HP se rozjela v Polsku a jak byl HP skvělý, obávám se že poslké stroje dodrží záruku a bajbaj.. Kamarád si právě teď koupil také vcelku zajímavý 15" HP s AMD A4-3300M procesorem, tak uvidíme, jak na tom bude s kvalitou..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93717 jako zástupce vyšší třídy, takový nějaký zajímavý multimediální NTB s hodně dobrou grafikou..

Ovšem pro mě je největší favorit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94650, který nabízí sice ne zrovna výhodné grafiky nVidia, ovšem nenabízí oblíbený nízký model 525, na tomhle se dá hrát a hlavně, má HD rozlišení, takže na filmy jedna báseň, pracovní plocha taky větší a pro 3D grafiku se určitě hodí nVidie jako taková, má pčecijen větší podporu a které programy podporují CUDA, tam budeš mít také výhodu.. Zejména při kódování videa. Dokonce je tam i vcelku zbytečná BD-RW mechanika, která by se dala určitě i pěkně zpeněžit a nahradit klasickou DVD-RW..

Obrázek uživatele Deathmancz

Dobře, nechám si to přes noc projít hlavou, nejspíš se rozhodnu mezi tím Asusem N75SF​-V2G​-TZ099V a HP Pavili​on dv7. Díky za dobrou radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak GF 525 je poněkud slabší proti HD6770, ovšem ten FullHD displej je lákadlem, pokud ti o hry až tak nejde. Pokud HD filmy nikdy mít nebudeš, je DV7 víceméně jasnou volbou - nožší rozlišení + lepší grafika = ještě lepší FPS a výdrž na baterii, jelikož Mobility HD6000 je podstatně úspornější, jak GTX500M..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.