Notebook do 12000 Kč

Ahoj, před Vánoci plánuji koupi nějakého notebooku a rád bych se vás tímto zeptal na názor a případné rady.

Mám několik podmínek, ta hlavní je asi operační systém Windows 8, poté by měl mít úhlopříčku standardně kolem těch 15 palců. Nutností je také numerická klávesnice. S notebookem se nebude moc manipulovat, prakticky jen nošení v bytě.

Primárně bude určen pro základní věci, jako je internet, email, office a úprava fotek. Občas také úprava videa. Hry se na něm moc hrát nebudou, ale podmínka je aby dal alespoň Minecraft. HDD stačí klidně 500 GB, ale samozřejmě čím více tím lépe :)

No a teď cena. Bylo by dobré kdyby byl v rozmezí 10000 až 13000, přičemž co nejvíce k těch deseti.
Trochu jsem se porozhlédl a napadlo mě třeba něco takového: http://www.czc.cz/toshiba-satellite-c850-1c4-cerna/118110/produkt

Předem díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Asi nejlepší za ty peníze je http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g580ah-dark-metal_143/115028/produkt ale to je strop cenové hranice... Zas má i grafiku, i procesor... Ovšem má Win7. Upgrade na Win8 je asi 700 korun. Důvodem je fakt, že pořádnější stroje s Win8 tam moc nejsou...
Samozřejmě jsou tam i levnější, založené na Pentiu B, ale tady máš Core i3 v kombinaci s poměrně slušnou grafikou nVidia, která pomůže v Minecraftu (který se na té integrované na plné hrát nedá, pokud používáš texturepacky jako ovo's rustic.) a té úpravě fotek, při konverzi videa se bude dát využít paralelní síly grafického procesoru, Cuda atp.

Pokud přejdeme k Pentiu, dostaneš se pod 10K, ale budeš mít opravdu slabší grafiku, a i slabší procesor. Je tu http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g580-dark-metal_37/115021/produkt opět s ručním upgradem na Win8. A ne, nevyplatí se jít do takového. Ani to té Toshiby.

Obrázek uživatele levapcz1

okej, oba vypadaj suprově, ale nechce se mi moc platit za W7, když poslouží pouze na stažení W8, takže to bych snad radši počkal, až se něco lepšího objeví rovnou s nim. Jinak W8 mi už druhým týdnem lítá na stolním a naprostej luxus :)

Každopádně mam k tomu ještě jeden dotaz, o notebooky jsem se nikdy nezajímal, proto vůbec netušim jak to bude s tím výkonem ve hrách, ale stolní PC jako "herní stanici" mám a tohle bude opravdu jen doplněk, když nás třeba bude hrát víc, nebo tak. Tzn. nepožaduji žádný supervýkon, stačí mi když to na přijatelné detaily prostě půjde. Umí to ten druhý? Jinak mohl by jsi sem ještě dát něco podobné úrovně s tím W8?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Neplatíš za Win7 navíc. Upgrade na WIn8 stojí 700, samotné Win8 budou kolem 3K... Vyjde to stejně.

Na Celeronu/Pentiu a jeho IGP si nezrahraješ ani minecraft na plné detajly... Většinu her Intel grafiky ani nepodporují, i když by je rozjely...

Pokud mi řekneš, jakou máš v počítači grafiku, tak ti řeknu, kolik % výkonu pobral který notebook...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.