notebook Dell (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, uvažuji o tom to notebooku http://www.alza.cz/dell-inspiron-1750-modry-d158543.htm, co na něj říkate, značka? procesor? děkuji

Obrázek uživatele smajliss

Značka je určitě v pohodě, Dell by měl být zárukou nějaké kvality. Odkaz ti nefunguje, ale snad jsem našel ten notebook jinde. Spíše by to chtělo projet internet, kde s tímhle notebookem mají zkušenosti.

Při výběru notebooku se totiž vyplatí dívat i na jiné věci, než základní hardware... Ale také kvalita šasů, výdrž baterky, reproduktory, touchpad apod.... A to pouze z popisu nezjistíš.

Obrázek uživatele martin.james

ok podívám se na něj na netu, ten odkaz by měl jít http://www.alza.cz/dell-inspiron-1750-modry-d158543.htm

Obrázek uživatele Peca

No tak značka je dobrá určitě, ale výbavou za tu cenu moc neoplívá.
Já bych tedy osobně do něho nešel...má už dost starté komponenty a pro můj vkus je dost veliký. Poohlédl bych se po něčem s procesorem i3.
Jde hlavně o to co preferuješ. Jestli potřebuješ ten notebook přenášet často nebo jen vyjímečně, co od něho čekáš za výkon a naproti tomu taky výdrž baterie. Jestli bude určen k hraní nebo jenom kancl. práce...atd. Zkus se trochu rozepsat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě se také "moc nelíbí".. spíše bych koukl na něco s Core i3/i5 a HD5145 a portfolio bych rozšířil o ASUS, HP, Lenovo a Toshiba..

zajímá nás ale určitě účel, cena a speciální požadavky jako počet USB, aby měl tento a tento konektor, chci tolik a tolik místa...

Obrázek uživatele martin.james

právě se mi nezdál ten procesor, že už jsou novější možná i výkonější, na hodně časté přenášení by nebyl, líbí se mi víc ty s 17,3" než 15,6" lcd, byl by hlavně na internet, hudbu, fotky, sem tam na nějakou hru, takovy multimediální, chtěl bych aby měl už všechno vybavení myslim čtečku,wifi,BlueTooth, sítovku,webku ...atd a nejlíp s Windows 7,RAM 4GB,pevny disk 500GB, cena tak kolem těch 15-16tis. ještě USb pro myš a připojení multifunkčni zařizení,sluchátek, mám 5.1.reproduktory kdyby šli k němu připojit.

Obrázek uživatele smajliss

Tak jestli chceš i3, tak to neseženeš s tak velkým monitorem za 15-16k .... Teda určitě se nějaké najdou, ale bude to nějaký MSI předpokládám... Doporučil bych ti ale nějaký Probook od HP ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76183 třeba tenhle, ovšem to už je za 17

Obrázek uživatele martin.james

vybral bych si z nich,ale není lepší s OS?

Obrázek uživatele smajliss

No lepší je si ho tam nainstalovat sám, pokud to zvládneš. Když si koupíš předinstalovaný notebook, tak je tam našoupaných desítky zbytečných programů a různých her, které nikdo nechce. Navíc když si koupíš OS zvlášť, tak ho budeš mít hezky na CD. S notebookem by jsi dostal pouze recovery disk.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud žádný legální OS nemáš, bylo by dobré, kdyby byl předinstalovaný.. licence předinstalovaného je totiž levnější (projeví se v ceně méně, než samostatná), avšak bude se jednat o OEM licenci a tu nelze přenášet na jiné počítače..

teď koukám, poslal jsem špatně link.. měl jsem namysli NTB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73881 kde systém předinstalován je.. tohle je velmi pěkný NTB se slušným hardwrem.. záleží na tom, jak ti vyhovují jeho dlaší vlastnosti a rozhraní, ale jedná se osstylový NTB s pevným šasi..

To smajliss: přeinstalovat OS jde i bez DVD - stačí stáhnout necracklou verzi a při instalaci zadat svůj legální klíč (který i v případě recovery disku musíš mít nalepen na spodku NTB.. ale to DVD by jsi měl dostat pokaždé)..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten druhý je ten, co jsem ti navrhl a ty ostatní maj mizernou grafiku..

Obrázek uživatele martin.james

ok, o něm uvažuju,ale chybi mu Bluetooth..
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/99333-hp-probook-4710s.html

mezi těmito dvěma se rozhoduji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zrovna BT bych asi moc nepostrádal, ale pokud ho hodláš potřebovat, nedá se svítit, holt vemeš ten druhá NTB.. i když by stálo za zvážení i pozdější dokoupení BT adaptér(k)u do USB..

ten druhý je výkonem o poznání slabší, ale také pěkný stroj..

Obrázek uživatele martin.james

nějak jsem nenašel ten Bt adaprérek a myslíš že je lepší ten ASUS než HP?
ješte bych pak potřeboval nějakou myš a tiskarnu s kopirkou s podporou W7

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60523 ?? :))

hale tiskárnu mam obyč multifunkci HP, která W7 nepodporuje ale W7 jsou tak vychcaný, že stejně naprosto všecko funguje :) ale tedy tam ti neporadim ale ono je to vcelku jedno, všechny tisknou stejně, ale HP maj výhodu, že tam žádná antidoplňovací ochrana neni a nemusíš furt kupovat nové kazety..

rozhodně ten ASUS je výkonově lepší, jinak si mohou podat ruce.. design je subjektivní záležitost

tu myš vidíš v jaké ceně? na co taky? obyč na net? nebo trochu i přesnou? nikdy předtím bych nevěřil, že je mi http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31149 k něčemu ale pak jsem jí dostal darem a.. kde já bych bez ní sakra dneska byl!!! ty optický geniusky jsou proti tomu zlo, přejedu pul solu a furt mířim na stejnýho zástupce :D ale je trochu dražší no..

Obrázek uživatele martin.james

je to těžky rozhodnuti ti povím :shock: napájecí adaptér se musí dokupovat k notebooku?

jo nějakou myš vyberu aji tu hp tiskarnu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

logicky by měl být součástí příslušenství, ale už jsem i zažil, že jsi si to musel přikoupit nebo "není v ceně, nelze koupit odděleně"

já bych ti s výběrem myši pomohl, ale ptořebuji podrobnosti :)

Obrázek uživatele martin.james

i budu brát ten Asus :))
AC adaptér 19 V DC, 4,74 A, 90 W maji u něj napsáno

s tou myší asi laserovou nevim jestli bezdrát nebo s drátem :-) např:
http://www.alza.cz/genius-mini-traveler-305-cerna-d152083.htm

tiskarna
http://www.alza.cz/hp-photosmart-c4680-d137465.htm

nevíš jestli je to i s naplněma?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

rozhodně bezdrávotá BT myš ti vyžunkne baterku NTB podstatně rychleji :) mě osobně kabel nevadá.. spíše bych volil USB optickou.. v téhle ceně stejně laserová za moc nestojí.. jen se vyhni 4D kolečku, to naklánění do stran je protivný..

tiskárny byly vždy s náplní, i když jen poloplnou.. ale samozřejmě to u ní musíé být napsané, pokud není, nemůžeme s jistotou říci, že to tam je.. zatím jsem ale vždy koupil HP i s náplní..

Obrázek uživatele martin.james

ok tak mám vybráno :-) díky moc za rady hlavně k notebooku :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

není zač :???:

nechám ještě odemčeno, do týdne dej vědět, jak vše slouží :)

Obrázek uživatele martin.james

ok, dám vědět :)

Obrázek uživatele martin.james

tak všechno fakčí jak má, W7 paráda, kdybych něco nevěděl tak napíšu :))