Notebook

Zdravím, vysypal se mi notebook a jediný co jsem zjistil je, že se (zřejmě) jedná o problém v hardwaru a sice někde mezi baterkou/napájením a grafickou kartou. Popíšu.. když ho chci zapnout tak při přihlášení mi zůstane černá obrazovka, někdy se objeví i kurzor ale zachvíli zamrzne.. Pro to aby naběhl normálně musím udělat tohle. Nejdříve musím do safe modu, tam musím odinstalovat GK pak restartovat.
Až system naběhne tak se GK nainstaluje zpátky ale ješte nejde jak má.. a já musim udělat tohle:

ovládací panely>hardware a zvuk>možnosti napájení>změnit nastavení výkonu>změnit pokročilé nastavení>nastavení výkonu ATI a u položky baterie musím přepnout z maximálního výkonu na maximální životnost. A znovu restartovat a ještě musím vyndat napájecí kabel jinak pc opět zamrzne při přihlašování..

Až systém znovu naběhne tak musím opakovat předchozí postup a přepnout zpět z maximální životnosti na maximální výkon a až potom můžu zapojit napájecí kabel, když napájení zapojím dřív tak pc zamrzne.. A až potom funguje jak má do doby než ho vypnu.. bože jak dlouho mi trvalo než jsem na tohle přišel.. :o ale bohužel ani tenhle postup neni záruka že to pujde protože i přitom přepnutí mezi životností a výkonem pc kolikrát zamrzne..

Nevím si s tím rady.. Zkoušel jsem reinstal atd.. ale nic nepomohlo. Takže nic jiného, než (asi) výměna GK nepomuže, což v notebooku asi nemá moc smysl.

Tak jsem se začal dívat po novém jelikož notebook potřebuju do školy. Chtěl bych nějaký do 15 000 a hned mi do oka padl tenhle. http://www.czc.cz/asus-k55vm-sx102-hneda/113012/produkt v poměru cena/výkon mi přijde dobrý co myslíte? A tenhle i když Acer ale GK se mi libí http://www.alza.cz/acer-aspire-5820tg-434g64mn-d355928.htm

Obrázek uživatele Michal Čížek
[76040] Notebook

Ahoj, pokud máš baterku nabitou, tak to nastartuje dobře? Teda s tou procedurou odinstalace a instalace GK? Nemusí to být způsobeno GK, ikdyž se to krásně nabízí. Chtělo by to ale najít někoho kdo má stejný NTB a odzkoušet baterii, adaptér napájecí, popř disk prohodit. Nyní se můžeme mrknout jak je na tom disk HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe záložka HEALTH udělej screen a vlož sem. Kdy byl NTB naposledy vyčištěn?

Obrázek uživatele Vojta_
[76041] Notebook

Nabitost baterie nemá vliv, kolikrát jsem to pouštěl když byla uplně vybitá i uplně nabitá. Vyčištěn od prachu už je nějakou chvilku zpátky a reinstal pár dní zpátky.. Disk je prakticky prázdný.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[76042] Notebook

Prázdný a vpořádku, pak teda už jen servis.

Obrázek uživatele Vojta_
[76043] Notebook

Asi jo, vypadá to, že nic jiného nezbyde.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76044] Notebook

Obdivuji tvou výdrž v hledání "spustitelnosti". Tady jsou souvislosti, které jsem po hromadě ještě neviděl, takže těžko říct. Ale s tou napájecí kaskádou je to dobrý postřeh. Je možné, že problém bude tam. Nicméně pokud je to v záruce, pravděpodobně v servisu rovnou vymění základovku celou.. To problém pravděpodobně odstraní..

Obrázek uživatele Vojta_
[76045] Notebook

To je právě to.. mojí vinou už mi odešel harddisk a musel jsem tam dát nový a taky jsem ho hodněkrát otevřel kvuli prachu.. takže záruka určitě už neplatí. Kolik může stát nová deska nebo výměna grafiky? Mám HP 4525s a ATI 5470. Jde mi o to jestli se to vyplatí opravovat..

Tak výměna grafiky asi nepujde jelikož to vypadá, že je navařená přímo na desce takže jedině celou desku no..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76046] Notebook

Pokud jsi otevíral jen hlavní kryt, který je určen pro základní přístup, tak ten záruku neruší, i když už pak remcaj. Výměna desky by v takovou chvíli byla zdarma. Pokud ti záruku neuznají, bude to v tisících... Stále by se to ale vzhledem k ceně notebooku mohlo vyplatit.

Obrázek uživatele Vojta_
[76047] Notebook

To jde o to no... jestli by to přesáhlo třeba 7,8 tisíc tak to nemá moc cenu opravovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76048] Notebook

Můžeš se zkusit zeptat v kamenných servisech, které jsou autorizované pro HP.

Obrázek uživatele Vojta_
[76049] Notebook

Tak ješte změna.. to HP předám dál na minimální používání (skype, office, internet) časem se to třeba dá na opravu. Já bohužel nejsem v čechách takže ted nemužu zjistit cenu ale co jsem tak projížděl na netu tak výměna desky vychází mezi 5000 a 15 000 + práce. Mě to přijde docela dost na to, že noťas stál ani ne 12 000.

K věci, máti mi přidá nějakou kačku abych si mohl pořídit nějaký nový s tim, že to pak splatím zpět, takže díky tomu si mohu pořídit nějaký lepší.. chtěl bych aby vydržel delší dobu (pokud možno déle než to HP :)) ) i výkonnostně pokud možno :) ale nechci aby cena šla přes 18 000.

Výhlídl jsem si pár

http://www.czc.cz/asus-n55sf-s2401v-bila/99840/produkt?q-category-id=89p7i9agp8i2lajk373h33k8l5&q-c-0-f_2025812=sNVIDIA+GeForce+GTX+670M&q-c-1-f_2025812=sNVIDIA+GeForce+GT+555M

http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l855-10w-modry-d358020.htm

http://www.alza.cz/asus-n55sf-s1207v-d265390.htm

Co vy na to? Chtěl bych nějaký slušnější výkon.. primárně na hry. Záměrně jsem výbíral s GT 555. Toshiba má zase i7. Jeden má 6gb ram druhý 4gb jeden má full HD, druhý ne atd.. atd..
Nevím který, každý má něco co se mi líbí bohužel kombinace toho všeho je nereálná, to je pak hodně drahý.

Osobně se mi nejvíce zamlouvá ten asus z CZC, výkon se mi zdá dost dobrý, cena taky, hd+ super, až na tu barvu :) ale i7 je taky lákavá věc.. co se týče těch asusů je hodně znatelný rozdíl mezi 2.3 a 2.4ghz?
Díky za každou radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76050] Notebook

Ten na Alze má FHD displej.. To je podle mě u 15" klíčová volba, pokud na tom chceš koukat na HD filmy. Pokud ne, je to spíš na obtíž vzhledem k FPS her. Grafiky jsou stejné. Procesory, tam skoro rozdíl není... 4GB ram bohatě postačí...
Lepších moc za 18K není, žádný si teď nevybavuju... Ale je to generaci (2 roky) starý hardware... To ale tuším nevadí, cena/výkon je pak příznivější, ale výdrž na baterku enní taková. Navíc má N55SF hroznou klávesnici co do layoutu i vzhledu...

Obrázek uživatele Vojta_
[76051] Notebook

Jestli je full hd ve hrách na obtíž tak bych byl spíš pro ten druhý z CZC. Na filmy moc nekoukám, občas sem tam na nějaký v HD kouknu ale ne nějak zvlášt, spíš je pro mě rozhodující výkon.

Ještě otázečka

Je procesor v tomhle notebooku srovnatelný s i5?

http://www.proshop.dk/Baerbar/HP-Pavilion-m6-1000so-15.6-A6-4400M-Windows-7-Home-Premium-64-bit-4-GB-RAM-2370172.html?utm_source=edbpriser&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76052] Notebook

Tak vyšší rozlišení = nižší FPS... I když ne tak kriticky. Pokud koukáš na filmy ve FullHD, tak je škoda se o to rozlišení připravit, navíc ten druhý má rozlišení jen o chlup menší.. i5 je daleko jinde než A6, bohužel... Ve hrách je to sice jedno, ale v cpu zátěži se to projeví..

Obrázek uživatele Vojta_
[76053] Notebook

Takže v zásadě je tenhle výkonější než ten s A6? http://www.laptops.dk/product_info.php?products_id=4612

Víceméně mi jde jen o výkon u her..

Jak moc se projeví rozdíl 1gb a 2gb paměti u grafiky?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76054] Notebook

HD7670M je o malinko pomaleší jak GT555M, ale je novější, úspornější, a ve vyšších rozlišeních s AA bude výkonnější.. I tak je ale ten Asus s nVidií asi lepší koupě..

Velikost paměti má vliv jen ve chvíli, kdy jí je méně, než grafika ptořebuje. 1GB je dostačující všude., 2GB pomůže výkonnějším grafikám v HD rozlišeních s AA. Tady to nebude asi nic extra moc, ale mohlo by to posunout Radeon kousek nad Geforce..

Obrázek uživatele Vojta_
[76055] Notebook

Ok.. Ten asus bude určitě i kvalitnější i na tu klávesnici se dá zvyknout :-) na druhou stranu pro to hp hraje cena, která v přepočtu vychází na 14 500 což mi přijde super v poměru cena/výkon a taky to, že se do čech dostanu až na vánoce :-))

Moc to nechápu ale na zdejších eshopech jakoby Asus n55 neexistoval, prostě neni. V nabídce jsou český eshopy mnohem, mnohem lepší.

Škoda že CZC do zahraničí neposílá, nebo o tom nevim... a posílat to poštou jako balík bych si asi netroufl.

Každopádně rád bych si na tom zahrál armu 2 a případně 3 aspon na střední :-) To by zvládnout mohli ne? At už asus nebo hp..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76056] Notebook

Tak cena je jeden faktor, ale má HP FHD displej? Na klávesnici si zvykneš a v reálu neni tak ohavnej, jako na obrázcích... :D

Nevím teda, ale do čech se zase pomalejc dostávaj novinky... Ty bohužel asi novinky moc nechceš, chceš spíše poměr cena/výkon..

No ve hrách si budou ty notebooky blízko, resp HP bude těžit z nižšího rozlišení a tím vyššího FPS... Jak zvládnou Armu ti nepovím... Ale v 3Dmark 11 dají 1100 a 1200 (GF) bodů, HD7970 v desktopu dává 9 000 bodů a cca 90 FPS ve vyšším nastavení bez AA, 65 FPS se 4x MSAA. No z toho se dá říct, že při stejném nastavení budeš mít 10/6 FPS... Takže s Armou 3 na střední bych moc nepočítal...

Současným maximem v notebooku je GTX660M s 2800 body, což už to trochu vylepšuje, najdeš ji nejméně v Ideapadu Y580 za 23K, což není "moc"... Do vánoc bohužel nic moc nového nebude, takže ani poklesy cen...

Obrázek uživatele Vojta_
[76057] Notebook

Poměr cena/výkon je pro mě důležitější no. Kolikrát starší ntb má minimálně stejný výkon a lepší cenu než nový.

No ono by u tý army stačilo aby to bylo hratelný ale ne uplně ohavný co se grafiky týče :))

Těch 23 není tak strašný no, i když i tak je to dost :-) Ono by i šlo si ho pořídit ale to bych musel ješte pár měsíců počkat a to nevim jestli se mi chce :)) Koukal jsem na nějaký a určitě bych bral tenhle.
http://www.czc.cz/asus-g55vw-s1136v-cerna/114080/produkt?q-category-id=89p7i9agp8i2lajk373h33k8l5&q-c-0-f_2025812=sNVIDIA+GeForce+GTX+660M

Ostatní už jsou přeci jen hodně drahý.

Jaký je protiklad 660ky u ATI? Je li nějaký :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76058] Notebook

Já jsem koupi 15" FHD "desktop-replacement" laptopu promýšlel a študoval asi 4 měsíce, snad každý den, nemohl jsem z toho spát... Nakonec jsem skončil u Lenova Y580 v konfiguraci 32GB SSD, Core i7, a dokoupil Crucial M4 mSata 128GB (vyjde to stejně, jako verze s 64GB built in SSD) celkem za 30 000,-
ASUS byl v úvahách, ale pro mě hrála i výdrž na baterii 4+h, což ASUS nedá, protože má kvůli problémům vyplý nVidia Optimus - přepínání na integrovanou grafiku. Díky tomu nevydrží ani 2 a půl hodiny. Slabé. Navíc váží o kilo více a je o centimetr a něco tlustší. Má sice lépe hráčsky rozloženou klávesnici a hernější design, hlavně ale brutálně dobré chlazení, ale ta baterka... A taky ta cena..

U Lenova je problém - energy management chce šetřit na baterku za každou cenu, a tka zběsile začne v zátěži přepínat mezi nVidií a Intel grafikou, takže se na baterku nedá vlastně nic moc hrát, nebo jen na tu integrovanou. Správně by nVidiie měla mít omezen takt, což má, ale neměla by se přepínat. Zatím to nespravili a asi nespraví. Také chlazení je horší. Ne vyloženě špatné, ale ten chladič mohl být malinko větší. Když se zapne turbo (+12% výkonu grafiky), tak už se zvedá dýha ze stolu :D

Co do konkurentů, je tu MSI GE60, což je nehorázný plasťáček taky s nic moc chlazením. Tomu bych po letitých zkušenostech s MSI u spolužáků nedal důvěru.
A pak ještě něco od Gigabytu - první jeho notebookové počiny, které mají šanci na dobrý notebook asi stejnou, jako kdyby ho začal vyrábět Henkel. Také tlustší, ale slibuje slušné chlazení, ale je hnusný, je to kopie TimelineX od Aceru křížená právě s ASUSem G5*. Navíc jak rychle na trh přišel, tak i zmizel.

Radeony určitě mají odpověď - HD7870M je cca stejně výkonná ale s mnohem menší spotřebou (zahříváním). Bohužel zatím byly oznámeny jen notebooky od Samsungu (ten je v nich taky mladý a jeho první byly uplně nedomyšlené, třeba malá mezera mezi nezapuštěnou klávesnicí a displejem způsobila její otisknutí do něj), které byly ohlášeny výhradně pro Koreu. Nikde jinde (a kdoví, jestli aspoň tam) je nenajdeš. Strašně mě to naštvalo, ale tak co můžu dělat.

Od Radeonu mi chybí hlavně SSAA, které nVidie sice v driveru nastavit umí, ale ve výsledku nefunguje, nebo nemá na obraz vliv... Navíc blbne ten Optimus, který v případě Radeonů, kde zatím oficiálně ani neexistuje, funguje naprosto bezchybně..

Jedinou náhradou jsou FirePro M4000, což je vlastně HD7870M s profi drivery pro grafické aplikace, což asi nebudeš vyžadovat.. Ale ve hrách má stejný výkon, jako právě HD7870M a nabízí všechny její featury, plus ty profi věci navíc. To bohužel za příplatek - jediný u nás dostupný laptop s ní je HP Elitebook 8570w za 35K. Na baterku by měl vydržet cca stejně, je i přibližně stejně těžký a tlustý, ale není primárně na hry, a vzhledem k ceně ho nemá ani smysl uvažovat.

Záleží, co je priorita u tebe, pokud je ti baterka a hmotnost volná, jednoznačně ASUS G55VW, i když bych asi sáhl po i7 - přecijen je to 2,něco x výkonnější procesor za vcelku malý příplatek, a jeden nikdy neví. SSD je taky věc, kterou bych si být tebou určitě dopřál - poznáš nový rozměr výkonu a pružnosti počítače a už nikdy nebudeš chtít jinak. Nakonec si tak naprosto nahradíš jakoukoliv potřebu desktopu a vydrží ti to díky všem těm serepetičkám opravdu dlouho.

Y580 má navíc ještě pozici pro druhý mSata disk, ovšem bez konektoru, ale s kontakty - zítra budeme testovat jeho funkčnost pájením koupeného konektoru a případně najdeme uplatnění i pro ten 32GB SSD, co u toho laptopu byl - pak to bude mrtě dělo. Výkonnější a pružnější laptop pak na trhu těžko najdeš - GTX680M je jediná eventuální grafika, a ta už je jen ve špekatých MSI za 50K, Alienwarech a Goldmaxech.. Ovšem je 2x tak výkonná.

Docela zamrzí i fakt, že HD7970M, která stojí jen o trapné 4 tisíce více jak HD7870M se montuje jen v těch Alienwarech, které nejsou opět zrovna cestovní notebooky. Jinak je to ale notebook za 35K s 2x tak výkonnou grafikou, jako ten za 30K v případě ASUSu (oba Core i7). To je pidirozdíl! A ještě vtipnější je, že GTX680M je jen o malinko výkonnější, jak HD7970M, ale nVidie za ní chce hned 2x takový příplatek - 8K proti GTX660M. To už jsou ale extrémní řešení, samozřejmě.

U tebe je tedy nejpodstatnější, jak daleko jsi ochoten zajít - jestli chceš sušit na malém notebooku za 15K, nebo si za "jen" 2x tolik koupit naprosto maximální mašinu.... Já taky zvažoval zachování desktopu (lehce silnější grafika Radeon, ani ne polovičatý procesor AMD, taky SSD) a koupi ASUSu U32U (ten už není na trhu) nebo U36SG.. Pak jsem zvažoval ještě Vaio (GT640LE, Ci5, 15"FHD, nemožnost SSD), a skončil tady... Nelituju.

Obrázek uživatele Vojta_
[76059] Notebook

Máš na mysli něco takového?

http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y580-metal-gray/109694/produkt
http://www.czc.cz/asus-g75vw-9z207v-cerna/111348/produkt?q-c-3-f_135417054=s3630QM%282.40%2F3.40GHz%29&q-category-id=89p7i9agp8i2lajk373h33k8l5&q-c-0-f_2025812=sNVIDIA+GeForce+GTX+660M&q-c-2-f_135417054=s3610QM%282.30%2F3.30GHz%29&q-c-1-f_135417054=s3210M%282.50%2F3.10GHz%29

Pro mě baterka a váha nehraje velkou roli.

Rozhodně bych bral to lepší to je jasný.. jen si říkám jestli 30 neni trochu moc ale nebojim se že bych ten výkon nevyužil :-) bylo by to víceméně na hry sem tam nějaký film a grafický programy na nejvíš tak photshop atd.. ale to snad zvládne každá grafika, i od intelu :D Pak jde spíš jen o to aby nějakou dobu vydržel..

Nejlevnější co jsem našel tady s gtx660..

translator nutnej :))

Název mi nic neříká, design "obyčejný" ale vypadá to na kovový šasi a HW velice solidní řek bych. Cena vycházi na nějakých 26 100 a na nějakých 26 800 bez OS. Jen aby to nebylo něco jako Acer :))

http://www.mm-vision.dk/produkter/vispcsystem.asp?action=vis&type=notevision&menu=notebook&varenr=704500020&gruppe=visionnotebook
http://www.mm-vision.dk/produkter/vispcsystem.asp?action=vis&menu=notebook&type=notevision&varenr=705500020 :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76060] Notebook

http://www.alza.cz/crucial-m4-128gb-d339222.htm za 30K.

Ty Visiony.. Teda slyšel jsem už o té značce, ale netroufám si odhadnout, jak dostat notebook z Dánska sem, a jaká bude přirážka.... Jinak se mi docela líbí - přinejmenším mají lepší layout klávesnice... Ale nevšiml jsem si podsvícení - Lenovo ji má. (i ASUS) To je docela nadstandard proti ostatním notebookům..

Když to shrnu, za trapných 30K dostaneš: slušný laptop s decentním designem, excelentním výkonem, luxusní výdrží na baterku (6 hodin), 128GB SSD a 1TB HDD, podsvícenou numerickou klávesnici, FHD displej (bohužel lesklý, ale není to tak strašné, jak jsem se vždy bál), a určitě jsem ještě na něco zapomněl...

Obrázek uživatele Vojta_
[76061] Notebook

To lenovo vypadá super i designem.

Ještě to promyslím přeci jen je to dost peněz a nedá se to koupit jen tak "z fleku" no..

Já právě ted jsem v Dánsku a ještě chvilku budu tak jsem hledal jaké jsou tu ceny a
právě ten Vision s timhle HW (gtx660 atd) jsem našel jako nejlevnější no, i když zase nějaký velký rozdíl v ceně tam neni oproti ostatním.. Spíš by mě zajímalo jak je na tom s kvalitou a tak.. Podsvícenou klávesnici asi mít nebude..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76062] Notebook

Aha, ty jsi v Dánsku... To pro tebe nákup v Dánsku asi nebude problém :))
O kvalitě ti bohužel nic neřeknu, ale vypadají docela robustně.... A určitě mají kamennou prodejnu, takže bys je mohl ozkoušet.. A předpokládám že umíš dánsky, takže nějaké recenze...

Obrázek uživatele Vojta_
[76063] Notebook

Bohužel dánsky neumim, chodím tu do školy kde se mluví anglicky a i s tím docela bojuju :D

Pro mě je škoda že CZC nebo alza neposílá do zahraničí hned by to bylo jednodušší :-)

Ta prodejna neni vůbec špatný nápad zkusím to nějak vyjistit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.