Noťas na World of Tanks

Zdravím, potřeboval bych poradit noťas na kterém rozjedu WoTko v dobré kvalitě, ideálně bych šel do nějakého bazaru, protože to výhodnější a zpravidla odzkoušené oproti novému, který by se při mém štěstí na nové věci porouchal.
Ale potřebuji vědět co zhruba mám hledat, PC si sestavit dokážu, ale v noťasech se nevyznám.
Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
integrovaná grafika Intel HD4400 je pro tebe minimem, zvládne to na nízké detaily při 30 FPS. diskrétní nVidia GT740M to zvládne na vyšší detaily při 30 FPS, takže asi hledáš notebook s ní.
Na trhu je notebooků spousta, ale většina jsou šunky. Vyhni se Packard Bellu, Compaqu, Aceru, MSI a Sony.
Být na mě, chtěl bych aby to určitě měli i SSHD, což výběr značně omezí. FHD displej by byl jednak drahý a jednak by sříznul FPS tak na polovinu, a je otázka, jak moc se ve WoT hodí větší rozlišení.
Otázka je, jestli chceš raději notebook tenký (což už dneska není problém) nebo ne. Samozřejmě záleží na cenové hladině.

Anebo ultimátní řešeno. Lenovo Y580 s Core i7, 8GB ram, 128GB SSD, 1TB HDD, FHD displejem, GTX660M (will play everything), 4hodinovou baterkou, Win7Pro a půlroční zárukou, které vlastním já. Chci si koupit desktopa a docela rád bych to prodal. Na zajímavé ceně se určitě dohodneme, lepší výbavu za ty peníze těžko najdeš. Já bych do bazaru nešel nikdy, ale když ty to chceš. :)

Obrázek uživatele Apofis

Já mám s bazary několikaletou a dobrou zkušenost, vždy jsem kupoval komponenty do PC v bazarech a pak si to stavěl, škoda, že s NTB to není tak snadné, toho si nemohu seskládat jako PC.
Core i7 je na WoTko asi moc, stejně to nemá podporu více procesorů, tudíž soudím, že i3 apod je dostačující.
Zase do toho nechci vrazit 20K.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak hrát se dá na všem, ale když nechceš nejnižší detaily... I3 mají nízké takty, to spíš i5 alespoň na 2 GHz, ale i7 na 3,3 GHz je myslím citelně lepší, stejně jako GTX660M, která ti dovolí hrát na maximální detaily i při FullHD. SSD zase šíleně zrychlí načítání...ale jak myslíš :) Určitě na tom nebudeš navždy hrát jen WoT.

Kolik do toho tedy chceš vrazit? Tuhle kombinaci pod 20 tisíc těžko najdeš. Po pravdě ji najdeš nad 25 tisíc, a smysluplný notebook který splní tvé požadavky máš za 17 tisíc. A dát 17tisíc za i5 a GT740, bez FHD, bez SSD, bez podsvícené klávesnice... To smrdí nevýhodností.

Obrázek uživatele Apofis

Rád bych něco čím bych se přiblížil současné sestavě na 1/2:

Základ mám: GIGABYTE Z68X-UD4-B3
Procík: core i3 2120
Grafárnu: ATI/AMD 6950 1G
Disk 120G ssd + 1TB WD
RAM 8G

Sestavil jsem si to pod 15K a WoT hraju na nejvyšší detaily na 24" monitoru

Beru že noťasy jsou slabý, tak ale 1/2 výkonu bych rád.
Škoda, že noťas nejde seskládat jako PC.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahaaa... HD6950 dává cca 5200 bodů v 3Dmarku. Pokud říkáš polovinu.. GTX660M dává 2500 bodů, GT740 slabých 1800 bodů. Jsou to hrubá čísla, ale docela platná. No já ti nabízím polovinu výkonu. :-) Upřímně si myslím, že i3 je k této grafice docela slabý procesor.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Už jsi tedy něco vybral?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.