netbook a HDD

Ahojte, kamarádka si chce pořdit nový netbook a požádala mě o pomoc. Nicméně netbooky mě připadají všechny stejné a nemám s nimi zkušenost, tak bych se chtěl zeptat Vás, zda by jste mi neporadili co jí pořídit.
Cenový strop je 7000 Kč a měla by ho na klasickou studentskou práci (office,net,filmy a td.)

Našel jsem třeba něco takového
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-lenovo-ideapad-s205-11-6-led-amd-...

?

Jo a taky by potřebovala nějaký externí HDD k notebooku 500GB cenově kolem 1300-1500 Kč něco kvalitního za rozumnou cenu.

Díky moc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takhle - procesor AMD E-350 jako takový je nejlepšá volba do NeTB, ovšem záleží na daném provedení. Lenova teda patří k dražším, ale projevuje se to na menší baterce a tak.. Mohl by vydržet i 8 hodin, kdyby dostal pořádný šestičlánek.. Ale jako netbook není špatný..

Ohledně HDD je teď ideální nekupovat nic, a to ještě dlouho. Povodně tam někde u výroben HDD způsobily, že ceny letí raketově vzhůru kvůli nedostatku. A poletí a kdo ví jak dlouho a kam až.. Právě WD jsou jedny z nejlepších disků (pro mě ty nehlepší) a právě jejich ceny jsou příšerné.
Navíc je tu i teorie výběru externích disků. K NTB asi požaduje klasicky disk bezadaptérový, že? Ale kdyby adaptér, ani lehce větší velikost nevadily, není nic lepšío, než koupit klasický 3,5" interní HDD a dát ho do externího boxu.. Když ještě ceny byly v normálu, vyšel 2TB macek na 2200 korun. Klasický loudavý exterák bez trafa velikosti 2,5" na USB seženeš za 1700 a to se bavím o levnějších variantách.. Právě WD vyjde na 3000 korun, ale předtím zdražením vycházel MyPassport Essentials na 1900 korun v 500GB verzi - zlodějina :D

Obrázek uživatele Hodan

Aha tak bez HDD bude muset chvíli vydržet :-) Původně sem myslel třeba na tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=98858 ?

Jinak eště jsem našel jeden netbook http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93841 trochu barevnější :-D Je trochu přes cenový strop ale pokud by byl lepší než ten, který jsem zmiňoval na začátku, tak ji do něj natlačím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten druhý je na tom výkonem uplně jinde - o dost hůř. Mám to rozvádět? :))
Transcend bych si nekoupil už jen kvůli té "značce"

Obrázek uživatele Hodan

Výborně, to mi stačí díky :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.