netbook

Ahoj, prosím potřebovala bych poradit. Sháním netbook nebo prostě nějaký malý notebook. Hlavním využitím bude internet, wifi, office, videa. Potřebuju ji do školy a na cesty takže malá hmotnost, velká výdrž baterky a uhlopříčka cca kolem 10-12...chci aby se mi na tom hlavně dobře psalo. Prosím o doporučení něčeho vhodného, aby v tom už bylo všechno připravené a nemusela jsem jako ženská amatér nic doinstalovávat a tak :) cena by měla být do 10 tisíc max ...pokud je to vůbec reálné :) díky za radu

Obrázek uživatele Michal Čížek
[68363] netbook

Ahoj, jestli jsou to jediné nároky, můžeš vzít cokoliv z tohoto http://www.alza.cz/mini-notebooky/18850184.htm?kampan=adw1_mininotebooky...

První a šestý v nabídce ASUS EEE PC 1015BX černý všimni si úplně stejný, ale první je levnější protože nemá Bluetooth.
Jinak aby se dobře psalo, bude záležet na tom, jak si zvykneš, všechny netbooky mají malou klávesnici.
office si budeš muset dokoupit.
Výdrž baterie 8,5h, takže 5-6 hodin by vydržet mohl při práci.
Při dobrém zacházení (neházet, nebouchat, nepadat, neválet ho v peřinách a pokud možno dopřát mu přísun studeného vzduchu pro chlazení), nebudeš mít nějaký zásadní problém. V opačném případě ho brzo zaneseš prachem a upečeš, jako jakýkoliv jiný netbook či notebook. Při pádech a větších otřesech riskuješ , že přijdeš o disk a to jak v net či notebooku.

Obrázek uživatele inlucie
[68364] netbook

Díky za info...zeptám se ještě rozdíl mezi http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1015bx-cerny-d264511.htm je jaký? Případně který z nich je lepší?
A co http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1015pw-fialovy-d245091.htm ?
Případně vyplatí se v mém případě pořídit http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215b-cerny-d264923.htm nebo stačí některý z výše uvedených?

Díky moc

Obrázek uživatele Michal Čížek
[68365] netbook

všechny 3 vyhovují tvojim požadavkům. Pokud ale chceš srovnávat a výdrž baterie bude priorita:
1. ASUS EEE PC 1215B černý , oba dva nechává zasebou + má lepší OS, ale žrout

další 2 jsou téměř srovnatelné, pokud bude preferována výdrž baterie, při práci jako office ASUS EEE PC 1015BX černý lepší než ASUS EEE PC 1015PX černý , pokud na baterii chceš např. přehrávání z youtubka je méně žravější ASUS EEE PC 1015PX černý.
Takže práce na baterii jen v officech a brouzdání na netu bez online přehrávání videa
1. ASUS EEE PC 1015BX černý
2. ASUS EEE PC 1215B černý
3. ASUS EEE PC 1015PX černý

Pokud chceš dotoho i online přehrávání či nějaká ta online hra na prvnim místě bych řadil ASUS EEE PC 1215B černý

Obrázek uživatele inlucie
[68366] netbook

Tak než jsem se k tomu dopracovala tak prodej http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215b-cerny-d235696.htm skončil :)
Můžu poprosit o doporučený náhrady. Zjistila jsem, že ten 10" je na mě malý...takže 11,6 nebo 12" bude ideální.
Mají nový http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215n-ion2-cerny-d229548.htm ale nevím jestli je to srovnatelná náhrada.

Případně co třeba nějaký Lenovo?

Ráda bych se vešla do 10 tis. Nebo se opravdu vyplatí připlatit např. za http://www.alza.cz/sony-vaio-yb3v1e-s-stribrny-d267333.htm ?

díky moc

Obrázek uživatele inlucie
[68367] netbook
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68368] netbook

Všimni si té ceny - faktem je, že vnitřkem se Sony a Lenovo nijak neliší (dobře, má o 180GB zbytečného místa na disku víc)... Navíc to Lenovo je boží :))

Na druhou stranu je potřeba zvážit fakt, že ty slušnou grafickou kartu nepotřebuješ, ale kdo ví. AMD nabízí solidní grafiku i procesor, takže se na tom dá dělat vše, plus třeba i hrát Mafia II, takže pokud máš někoho, komu by se taková vlastnost mohla hodit.. V opačném případě je docela na snadě volit něco s Intel Atom D575 (nebo jak se to jmenuje) a integrovanou grafikou (ten ASUS má ION2, takže totéž zaměření, jen horší), který by měl o dost lepší výdrž na stejnou baterku, resp se stejnou výdrží by měl menší baterku a tudíž by byl lehčí. A i levější. A stejně by splnil vše, co si po něm budeš přát.. Na druhou stranu to AMD je všestranné, grafika v APU může svůj výkon poskytnout kdekoliv - v akceleraci internetu, pdf, videa.. Tady Intel lehce či více zaostává a cítitelné to je. Navíc byť je to netbook, má výkon, o kterém si dříve notebooky mohly nechat zdát, takže i až tvým záměrům doslouží, využije jej třeba mladší bratr, kterej si na něm i zahraje a tak.. Případně připojení k FullHD televizi nebude problém atd..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.