NEJVHODNĚJŠÍ ZDROJ?

Ahoj :)

mám vcelku dobrý počítač, jediné co mi tak nějak už delší dobu chybí je kvalitní zdroj. Momentálně se má PC tak, když ho nezatěžuji, nevypne se, ale pokud zatížím nebo nechám běžet delší dobu, počítač se vypne a potom už nenajede. Pořád se vypíná a zapíná asi po sekundě... Zkoušel jsem vyměnit zdroj, dělá to taky... zkusil jsem ještě další zdroj a kupodivu to nedělá. CHtěl jsem reklamovat základní desku, ovšem problém bude asi opravdu ve zdroji.
Četl jsem zde článek, jaký vybrat optimální zdroj a proto bych se chtěl poradit.

Momentálně mám procesor Intel Pentium G630 2x2,7GHz + 8800GT, mam tam dvakrát sata disky, do budoucna plánuji tu samou grafiku do SLI + SSD ... a za pár let lepší procesor. Jaký byste mi doporučili dobrý zdroj, abych ho nemusel za dva roky měnit? Preferuji zdroje s pětiletou zárukou, přece jenom chci mít jistotu :)

vybral jsem tento, je to blbost? http://www.czc.cz/fortron-raider-550w/113388/produkt ...tenhle zdorj má dvakrát napájení na grafiku a je to uplná novinka + 5 let záruka :) :)
eventuelně nějaký takový... http://www.czc.cz/be-quiet-pure-power-bqt-l8-cm-430w/110997/produkt

nebo popřípadě, jestli by postačil i nějaký takovýto z "levnější" sekce... http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3-500w_2/105970/produkt?

Všem předem díky za účast v diskuzi :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak určitě bych tuhle grafiku už vyhodil, její SLI zapojení je nic proti nové samostané grafice.
Zdrojem to pravděpodobně nebude - v případě nedostatku šťávy by spadl počítač hned, a pak zase najel. To spíš přehřívání oné grafiky to bude, takže si projlistuj pár témat tady a zjisti, jak na tom teploty grafiky a zbytku komponent jsou.
Ten nový fortron jsem ještě neviděl, ale Black Powery jsou ověřené a dobré zdroje, takže bych neviděl problém s ním. A pokud nebudeš upgradovat a überdělo a taktovat, 450W verze postačí. Jinak 550W.

Obrázek uživatele martin.vlacky

OK, díky :)

grafiku rozhodně vyhazovat nebudu, až umře, tak si ji vystavím, zažila semnou toho mnoho :) ... jinak až to bude vrak, na bazaru za pár korun koupím druhou. Grafika má maximálně 60°C, pochybuji že se přehřívá :) ... nebo ano? upřímně nevím costím :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, její výkon už předčí i grafiky za 2000. I lepší bazarovky jsou lepší než toto v SLI, už jen kvůli spotřebě.
60°C ti věřím mžoná v klidu, pokud na ní nemáš imbachladič.. Což asi nemáš. Doporučuju sundat bočnici a osahat si chladiče (případně grafiku a procesor i z druhé strany v jeho okolí, zda nesálá větší teplo než z chladiče (což by signalizovalo odpálenou teplovodivou pastu). Je možné, že přehřívání vyloučíš, ale tohle je jeho jasný příznak. Samozřejmě se může přehřívat i zdroj, ale to je méně pravděpodobné... Pokud má grafika 60°C, měl bys na chladiči bezproblému udržet ruku a ze zadní strany by nebělo sálat větší teplo.

Obrázek uživatele martin.vlacky

... upřímně 2000 mi příjde jako zbytečná investice :) ... spotřebu nevím jakou má, ale při WoT na full detaily právě otestováno a má 69°C při takovéto zátěži. Měřím to Everestem, ruku na ní bezproblému udržím zevšech stran, to samé na procesoru, jeho chladič je ledový a HDD taky vpohodě... :) nechci se nějak vytahovat, ale příjde mi že to bude opravdu tím zdrojem. Teď na něm mám zapojenou FSP 300W a zatím to funguje... otázka je ale jak dlouho že :(

fakt nevím čím by to tedy mohlo být...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A z toho zdroje nefouká nějaký horký vzduch v době před vypnutím? No jako je možné, že to je ten zdroj, ale otestovat toto není až tak drahé, jako koupit nový zdroj... Stejně by bylo lepší si zdroj nejprv půjčit..

Obrázek uživatele martin.vlacky

zdroje tady mám tři, dva z toho to dělají... jeden ne, tak neví... čistě náhodou je to zrovna ten nejslabší

jinak zdroje jsou naprosto studené, žádné místo není zahřáté. Napadlo mě sledovat odběr napětí, uměl to Everest, bohužel ale 12V větve mi nezobrazuje, tak nevím čím to zjistit

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Snad jedině multimetrem... Co je to za značky zdrojů?

Obrázek uživatele martin.vlacky

pájet kabely kvůli tomu nebudu... :) ono se to dá nějako změřit přímo na desce, ale nevím jak, nerad bych tam něco upálil

zdroje je jeden nějaká totální čína, ten už odešel a ty dva jsou FSP Group... 300,350W

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No.. Těžko říct, 350W není moc ale na tvé komponenty by to mělo stačit... Kup si Fortron Black Power 450W (v nejhorším ho ve 14ti denní lhůtě vrátíš, kdyby to zdrojem nebylo)..

Obrázek uživatele martin.vlacky

heh, taky řešení :) ... opravdu ale těžko říct, čím to je, protože teďka mi to funguje i s tím starým zdrojem, fakt to nechápu...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.