Nazor na komponenty

Dobry den, chci si postavit PC a chci se zeptat jaky mate nazor na tyto komponenty a zda bude stacit 450W zdroj.
CPU AMD Phenom II X4 840 http://www.alza.cz/SearchAdvanced.asp?EXPS=AMD+Phenom+II+X4+840
Zakl. deska GIGABYTE 870a UD3 http://www.alza.cz/gigabyte-870a-ud3-d168334.htm
Graf. karta ATI Radeon HD 5770 http://www.alza.cz/SearchAdvanced.asp?EXPS=GIGABYTE+R577UD-1GD
RAM Zeppelin 4GB http://www.alza.cz/zeppelin-4gb-kit-ddr3-1333mhz-d148254.htm
Disk Western Digital Caviar 1TB http://www.alza.cz/western-digital-caviar-green-1000gb-d144219.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

osobně bych poupravil.. bude to asi na hry...
dal bych desku ASUS M4A87TD, procesor Phenom 955BE, grafiku Sapphire HD5770 Vapor-X, 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Kingston ramky, 500GB disk WD Caviar Black Sata2 a Fortron Black Power 550W.. sestavu bych pak ještě přetaktovatl a pod systémem Win 7 to bude ideální herní mašina, připravená časem i na novou grafiku.. :))

Obrázek uživatele robertzen

Diky za odpoved, ale nevim nevim...rad bych se vesel do 14 000,- a ty tvoje zmeny mi vysly na neco kolem 16 000,- to uz asi dohromady nedam...kazdopadne diky za radu, neco z toho urcite vyuziju :)
A jeste jsem se chtel zeptat, kdyz to necham jak jsem to psal na zacatku , bude stacit ten 450W zdroj?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud nemáš v plánu taktovat, tak 450W verze toho Black Poweru postačí, ale podívej se na rozdíl ceny a možný přínos i ppro budoucí využití...

ano, já jsem volil hlavně kvalitní dražší komponenty.. co se týče procesoru, klidně to zkousne i ten tebou vybraný Phenom 840 ale je tam výkonový rozdíl do budoucna, který je větší, než ten rozdíl cenový.. navíc 3000 za procesor mi nepřijde zas tolik, ale k tejhle grafice je to docela předimenzovaný.. na druou stranu ale 955BE vydrží i novou grafiku mnohem vyššího výkonu za dva tři roky a nebude tě nutit na upgrade desky, procesoru, zdroje ani ramek, ba ani disku, protože ten Black je rychlý.. :)) právě proto jsem volil tyhle dražší komponenty.. vím proč a doporučil bych ti připlatit.. přecijen za 14K nemůžeme chtít zázraky.. a to jsem ti ještě chtěl na to taktování procesoru donutit chladič :D ale ten počká až s koupí nové grafiky a potřebou taktování..

Obrázek uživatele robertzen

Jasne no, chapu...ale zas na druhou stranu ja nepotrebuju nejakej super nabusenej pocitac, se kterym bych mohl delat vypocty pro NASA, me staci takovej prumer abych trochu drzel krok s dobou, protoze ta shitka co mam doma na to uz fakt nema :D A taky bych to nevidel na nejaky upgrade kazdy 2 roky...asi to bude tak ze neco koupim a dalsich 5 let to necham jak to je :D kazdopadne diky, jeste si to necham projit hlavou...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no právě tady ti bude stačit upgrade grafiky za 3 roky a zas bude na 3 roky klid :)
ceny rapidně klesaj, takže nemá smysl chtít drahé, ale chce to kvalitní, aby to tu dobu přežilo a aby jsi měl klid od reklamací :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.