Náročnější notebook

Zdravím,

v noteboocích se vyznám minimálně nebo alespoň ne tak, abych si poradil sám, tak se zeptám zde. Doufám, že mi někdo poradí.

Již za pár měsíců odlétám do zahraniční na několik let a budu si kupovat na cestování notebook. Notebook krom prohlížení internetu a běžných prací bude určen zejména k úpravě videí a fotek. Prosím nepište mi, že notebooky pro tohle nejsou, stolní počítač si prostě do batohu vzít nemohu, natož ho zapojit na nějaké hoře do sítě. Děkuji

Takže mé požadavky, především zvládnutí náročnějších programů ( úprava videa v Adobe Premiere + fotky v Adobe Photoshop )

Předpokládaný procesor i7 a ram min. 8gb. HDD chci alespoň 1TB. Velikost notebooku 15", víc ne. Váha co nejmenší. Dedikovaná grafická karta počítám s 2gb. Cd-DVD rom nemusí být.

Rozpočet mám 28 tisíc, pokud to bude o pár stovek dražší, nevadí, ale nad 29 tisíc nejdu. Pokud bude levnější, zlobit se také nebudu.

Líbí se mi varianta: https://www.alza.cz/sony-vaio-fit-15...ny-d479768.htm jen ten dotykový displej je pro mě zbytečný, ale designově s hliníkem je krásný a hardwarem také.

Tak děkuji moc za návrhy, je to pro mě důležité.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vážně by mě zajímalo, co s 2GB grafikou. Výkon není přímo úměrný paměti, fakt ne. Jinak si asi filtr do alzy zvládneš naklikat taky sám.
Věřím, že Core i7 nepotřebuješ, neb to bys musel být opravdu náročný. Ta je rozdíl asi jestli se něco udělá za 10 vteřin, nebo za 7 vteřin... Ale jako proč ne, pokud na to máš rozpočet.

Já bych naopak určitě chtěl SSD nebo hybridní disk, protože ta agilita je nesrovnatelná (hybrid musíš chvíli používat, aby se "naučil"). Sám mám Lenovo Y580, ale tak silnou grafiku (herní) fakt nepotřebuješ (a je otázka, jestli pro takový nout najdeš uplatnění). Když jsme u toho, toto Lenovo (dovybaveno 128GB SSD) a ještě půlroční zárukou mohu nabídnout k né nevýhodnému prodeji.

Jinak bych si vzal http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e540-red-20c60-044-d504796.htm - rozhodně není důvod jít až na 29K, i když je lepší mít velké samostatné SSD než malou cache, ale to se bohužel dělá jen u herních konfigurací, a rozhodně raději malou cache, než nic...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.