Nákup nového notebooku do školy

Ahoj, mám prosbu, vybírám si notebook do školy na přednášky, priorita je lehkost, přenositelnost a relativně dobré parametry. Svůj velký dobrý NTB už mám, tohle je vyloženě na přednášky.
Mám vybrané tyto 2 typy, mám je porovnané, ale potřebovala bych nějakou radu, co je lepší, takové ty detaily...
http://www.lenovoshop.cz/lenovo-ideapad-s300-i3-2365m-4gb-500gb-13-3-hd-...
a
http://www.lenovoshop.cz/thinkpad-edge-335-e2-1800-4gb-500gb-7200ot-13-3...
děkuju za jakékoli info :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V tuhle hodinu máš chrápat :D
Přemýšlela jsi o tabletu nebo přímo ultrabooku? Na co potřebuješ dobré parametry (chápáno jako výkon), pokud to na výkon nechceš? Priorizoval bych zde spíš baterku a hmotnost, čili integrovanou grafiku, a bez mechaniky.. Pokud není požadavek na místo, stačí SSD (navíc to bude rychlejší), a to už rovnou můžeš jít do tabletu, na kterém je sice naprd psaní na klávesnici, ale zase ruční psaní stylusem je super věc..

Co máš za notebook? Já vyřešil všechno v jednom pomocí Lenova Y580.. 6 hodinek na baterku, nabušený grafika a procesor, a relativně přenosných 2,7 kg...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tablet jsem rovnou zavrhla, potebuju delat v Excelu, grafy, tabulky atd. takze ten je pro me naprostou zbytecnosti..
druha vec, doma mam 2,5 roku stare MSI, typ ti bohuzel ted nereknu, ale bohuzel je to NTB 16" a s vahou pres 3 kila a to se behem 8 hodin prenaseni mezi 3 budovami dost pronese..
premyslela jsem o notebooku, protoze na ultrabook bohuzel nemam penize, moje hranice je 12 tisic, a yvkon jsem resila z duvodu vyse popsanyho, neni to pocitac pouze na prohlizeni fotek a surfovani, potrebuju na nem taky trochu tvorit.. takze proto jsem tam mela tyto 2 typy..spis bych potrebovala radu ohlnedne nich..popr. primerenou alternativu techto dvou. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No přinejmenším ten druhá je nevýkonný pro tvé potřeby.. Nepotřebuješ na grafy a takové samostanou grafiku.. Procesor na tos tačí jakýkoliv ale Core i3 je velmi dobrá volba.. Nezdá se mi ovšem, že ten nout stojí tak málo.. Vypadá jako ideální koupě..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.