Modernizace pc (ddr2)

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu, do léta budu potřebovat zvýšit výkon mého pc, které by mělo zatím sloužit ke gamingu, bohužel základovku mám s ddr2 a tak pochybuji, že s tím ještě něco půjde vymyslet..

Motherboard: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5GCMX1333/

Vyměnil bych rád:

CPU: http://ark.intel.com/products/29738/Intel-Pentium-Processor-E2140-(1M-Cache-1_60-GHz-800-MHz-FSB)
Graf: http://www.nvidia.com/object/geforce_8500.html
RAM: 2x 1Gb ddr2 266,7MHz

do každého komponentu bych rád investoval max 3tisíce korun, nebo popřípadě 9tisíc do celku.. a má otázka zní, ikdyž bych nerad kupoval celé nové pc, vyplatí se ještě upgrade bez výměny motherboardu?

Zkusili byste někdo poradit přímo nějaké komponenty, abych dosáhl co možná největší kompability, tak aby se mi to spolu nehádalo?

Předem velice děkuji,
JPH

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

edit ta grafika má paměť jen 256Mb

Obrázek uživatele petapl

dle mě se teda upgrade nas tuhle desku moc nevyplatí, co jsem na to koukal, tak s tim ani nic moc neuděláš... - ale počkej na opověď někoho zkušenějšího :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Deska není ani z nejmodernějších, ani z nejdražších, její procesorová podpora je tomu odpovídající. Core 2 Dua jsou navíc nechutně předražený, a to i skrze fakt, že jsou to už nevýkonné a staré procesory, ale jsou stabilní a do profi sféry se docela hodí.. Ale na hry už v nich zrovna moc výkonu navíc nečíhá.. Paměti jsou taky pomalé a lepší procesor by stejně limitovaly. Plus celé by to ani deska neutáhla, přehřívala by se a brzo umřela.
Na to navazuje i zdroj, o kterém potřebujeme stejně detailní informace, jako o základní desce, takže zjisti, co máš. A také skříň, abychom posoudili její pevnost v případě většího upgradu - aby udržela i těžší chladič procesoru a deska se neprohýbala..
Grafika každopádně půjde pryč, ale aby jí zdroj utáhnul a chlazení skříně bylo dostatečné..

Za 9K se bohužel nedá celek postavit (bedna se vším, včetně disku), vnitřek (desku, procesor, ramky, grafiku), už by jsi za to pořídil slušné za předpokladu, že zbytek slušný už máš (To je častý problém hotových sestav - ten zbytek mají tragický)..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

děkuji za rychlou, i když pro mě neveselou odpověď


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.