LN sestava 32 000

Tohle je doporučená sestava za 32 000 Kč ve specifikaci LN (low noise) z jedné poradny. Myslíte, že ji lze doporučit? Díky za vaše postřehy.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1837010TUP060UZM011DM401148...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Snad jen pár věcí lze dodat: chladič bych spíš vzal Gelid Tranquillo, ale tam je to skoro jedno. Rozhodně bych ale při takovéhle částce nešidil ramky tímto způsobem - nějaké HyperX 1600MHz CL8 s XMP by tam sedly... Jako desku bych pak preferoval ASUS, ale to je věc osobních zkušeností... A pak snad už jen, že jsem dlouho neviděl monitor, ke kterému by nebyl dodáván DVI kabel...

Možná bych se zamyslel nad chladičem grafiky, resp samotnou grafikou - bude to mainstreamová herní sestava, nebo k čemu tam ta grafika vůbec je? A když už, tak jednoznačně Radeon - chceme co nejnižší hluk, čili co nejméně tepla k chlazení. A to jde Radeonům o dost lépe.. Pokud se dobře pořeší řízení otáček toho Accelera, mohlo by pak jet na nejnižší otáčky celkem tiše...
Co bych ještě zvážil je nějaký izolační materiál do bočnic, a kde je místo... Define R3 je dobrá a tlumivá skříň, ale izolační vrstva by na určitých místech neškodila.. Záleží, jak moc ti jde o low noise, a jak moc o výkon, a jak moc o cenu..

Obrázek uživatele Peca

Já bych volil též jiné komponenty. Paměti jsou na změnu určitě, tyto jsou vhodné do levných sestav, při této částce těch pár stovek navíc za lepší moduly s heatsinkem je namístě.
Na co bych se vyprd je chladič na grafiku, když vezmeš pořádnou nereferenční verzi, tak ti splní stejnou službu jako ten Arctic a to ať to je Radeon či nVidia.
Define R3 má odhlučňovací hmotu již nalepenou a není zatím proč přidávat další, to je věc kterou můžeš doplnit vždy.
Dále má skříň šuplíky v koši pro HDD, které by měli mimojiné i tlumit vibrace disků, takže je i ten tlumící chladič disku zbytečný když je disk navíc Green verze a bude posazen za přední ventilátor. To se dostáváme k ventilátorům a ten jeden navíc je také věc co lze dokoupit později. Je tam jeden přední a jeden zadní, to bych zatím ponechal.
DVI kabel bude snad monitor mít v příslušenství, nevím jak u tohoto, ale většinou je.
Po těchto změnách budeš mít tak 3k k dobru což můžeš narvat do lepší grafiky, či něčeho jiného, to podle toho k čemu je vůbec sestava určena.

Takhle by to mohlo vypadat po úpravách, dal jsem tam ještě jinej levnější a taky kvalitní zdroj, ubral na disku na 1GB a podařila se tam nacpat i 7870 od AMD (šla by tam i dát GTX570 od konkurence). Blbý je, že na Alfě namají zase tak dobrý výběr pamětí, ale tyto taky jdou. Pakliže si přidáš ještě cca 500,- tak tam budeš mít zpátky i ten 2GB disk.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0UZM011DM4011DPQ01186G0112Y...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Seagate bych jako disk taky nechtěl, ale když zas na férovku porovnáš, máš tam 2TB za 2800 a 1TB za 2300 - docela je to na zvážení.. Větší kapacity byly vždy lepší v poměru cena/velikost..
Zdroj by mi tam ten Enermax vůbec nevadil, je to špičkový zdroj, ale ten Aurum by byl také dobrý. Radeon HD7870 by bylo super tam narvat - výkonná a tichá karta. Ovšem to až podle účelu sestavy a taky době, kyd má být karta tichá - v klidu bude obvykle kažád, v zátěži bude to Accelero přecijen většinou tišší, než všechna jednoventilátorová řešení..

Je fakt, že ten box na disky - podle testů asi jeden z nejefektivnějších - je v téhle skříni také skoro zbytečný.. Malý přínos tam ale určitě bude..

Obrázek uživatele Peca

Ano, mě tam ten Enermax taky nevadil, ale přeci jenom můj záměr byl tam dostat 7870ku, tak jsem musel někde něco pošetřit a přitom nesnižovat kvalitu a zůstat na ceně, zde se potom ty 200ky hodily. Jinak ta GK je 2větrák.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky moc za rady. Ta sestava je počítána 2-3 roky na hry a potom běžná práce (internet, fotky, filmy). Trošku jsem upravil ten Pecův návrh. Respektive se rozhodl pro menší SSD, přeci jen bude akorát na systém a pár programů a ušetřené peníze investoval do originál OS. Takže myslíte, že takhle by ta sestava byla životaschopná?

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0UZM01143M011DPQ01186G0112Y...

P.S. Všude se teď mluví o Ivy brige, myslíte, že ta sestava by mohla zůstat stejná pokud bych jen vyměnil procesor? Tedy i5 2500K za ekvivalent v Ivy bridge? Tuším, že 3570K se bude jmenovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono je ekvivalent jak čím - výkonem rozhodně ne... Navíc ten výkon prakticky nikdy nebudeš potřebovat, tudíž rozdíl proti 2500K bude nulový..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak uvidíme, ještě jsem se chtěl zeptat zda s tou vybranou desku půjde taktovat. Nechci žádný extrém, ale když už to ten procesor umí proč to nevyužít. A taky mi vrtá hlavou ten monitor. V nabídce je docela dlouho tak jestli víte o nějakém lepším modelu v podobné cenové hladině (do 4k). Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ta deska nebude mít problém... A u monitoru? Osobně preferuji ASUS, mám starší VH226H, ale i nové VE a VS 22*H nebo 24*H jsou dobré..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je nějaký výraznější rozdíl v těch označeních? Našel jsem takovýto. Vypadá dobře a je dokonce ještě o něco levnější.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X23B23C1700

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Rozdíl je v tom, jestli mají, nebo nemají reproduktry, nebo HDMI konektor, liší se i v odezvě.. Osobně jsem zastáncem odezvy 2ms, protože mám asi moc "dobré" oči - vidím sebemenší rozpatlání, lag, chybu obrazu, atd. Takže bez vertikální synchronizace nikam nejdu. Monitor mám na hry i grafiku a VH226H je aktuálně nejlepší monitor, který jsem viděl.

Tenhle VS228H je LED podsvícený (můj je ještě CCFL), jinak klasicky TN panel, slabších 5ms.. Ale co jsem jej měl možnost vidět, vůbec si nevedl zle ani v té odezvě - ta čísla jsou mnohdy zkreslená - někyd přehnaná a někdy zase podhodnocená. Monitor je elegantní a podle mě velmi dobrý.
Špatné by neměly být ani Samsungy, ale i před 6 lety, i vloni, mne SyncMaster za 6K zklamal. Dělají dobré televize, ale zas ne takové, které by s tebou zestárly. Školní Prolite E2208HDS jsou přímo tragické, za zmínku stojí BenQ a Philips, které jsou u nás ne moc známé, u BenQ se mi zase nelíbí asymetrický design a ceny lepších modelů... Takže těžko říct.. Ideální je dojít do nějakého showroomu, monitory si prohlídnout a osahat. Ten ASUS podle mého oka vůbec není špatný.. I když 24" by stál za zvážení taky - přecijen příplatek není velký a monitor zůstane na dlouho.. Kamarád má VE248H a tam je znát, že má těch 5ms, že proti mému trošku duchuje, ale to není nic, čeho by si normální člověk všiml, nebo je to hodně subjektivní... Barevné podání má dnes slušné snad každý monitor, kromě Aceru tedy - jejich implementace Splendidu je jako malovat fixem... :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky za obsáhlý rozbor :) Nejlepší by asi opravdu bylo prohlédnout si je někde naživo.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.