Lenovo IdeaPad Z710? koupit, či ne?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by se tento notebook (Lenovo IdeaPad Z710) vyplatilo koupit a jestli jeho cena odpovídá i kvalitě? A nebo je dostupný jiný notebook o podobné kvalitě ale za rozumnější peníze, nebo výkonnější za stejnou cenu:) Počítač bych potřeboval na práci v inventoru a cadu, občas na hraní her.. Děkuji za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
můžeš dát odkaz do nějakého eshopu na konkrétní model? Dělá se totiž samozřejmě v různých konfiguracích. Za 20 tisíc to není tak převratné, ale asi to není úplně blbé. Detailně to vememe později.
Chceš 17" nebo jsi tak jen nahodil? Já osobně bych už nešel do NTB bez SSD (SSHD není SSD ani z daleka, je to jenom podvod)..

Obrázek uživatele Meldok

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z710-black-d1489062.htm
Koukal jsem na tento model... tak co podle vas by bylo lepší ve stejné cenové relaci??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

SSD (mSata, M.2) namísto SSHD a bylo by to super, bohužel SSHD se ukázalo jako skvělé ve smyslu, že vypadá jako by nabízelo SSD+HDD, ale za podstatně menší peníz. Bohužel nenabízí. A bohužel jiná možnost už asi není, sloty moc nefrčí.

Chceš tedy 17"? Máš další požadavky? Hardwarově ten notebook špatný není, jen škoda toho SSHD, no a taky je poměrně tučný..

Obrázek uživatele Meldok

no 17" není rozhodující, většinou pracuji s tím, že mám počítač připojený k monitoru. A mohu se zeptat jak bylo myšleno, že je docela tučný?? Znamená to, že cena neodpovídá kvalitě??
Jakej teda byste doporučil ntb??? Když bych se chtěl vejít do těch 21 000 bez OS? A dal se tam vklidu rozjet inventor, cad a nejaky ty hry??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jako tlustý. Na dnešní poměry. Někoho třeba zajímá mobilita - tloušťka, hmotnost, výdrž na baterii. Samozřejmě tenčí zařízení se stejným HW je dražší.
Za 20 tisíc je tohle celkem dobrý kup, CAD na tom pojede a hry také. Dobrá je klávesnice, otázkou je baterka..
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z50-70-silver-d1940121.htm ? Sice dvojádrové Ci5, ale to bych asi jako velký problém neviděl, pokud v těch CADovinách využiješ CUDA na grafice. Grafika je modernější, výkonnější, úspornější, procesor je také úspornější, je to tenčí, lehčí, na baterku dá 5 hodin a je tam i nějaký hliník. Pokud ale koukám dobře, není tam podsvícená klávesnice. :(
Já tu mám k prodeji Ideapad Y580 - http://aukro.cz/show_item.php?item=4612304629 možná není nový, ani nejmodernější, ale myslím že je za velmi výhodnou cenu, kor teď když zase stojíme na prahu 1 rok od zařízení jako Core i7 v Yoga2Pro za 20 tisíc...
Výhody Y580:
-lepší grafika
-možnost SSD + HDD (= jiný svět)
-hliníkové tělo a design
-velmi dobrý displej

Obrázek uživatele Meldok

děkuji za radu ještě si to promyslím.)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.