Koupě ramky a grafiké karty

Dobrý den, chtěl bych si rozšířit paměť a koupit grafickou kartu, moc se v tom nevyznám, stáhl sem si program na zjištění hardware. Tady sou info které mi to vypsalo http://s2.imgupload.cz/img/83238/GO7s9/hw.jpg, grafická karta by měla být integrovaná. RAMky bych chtěl rozšířit na 4GB a grafická karta spíše na hry do 2500Kč. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak tedy - jedná se o hotovou pc sestavu HP.. bohužel ze tvých informací jsem nedovedl zjistit, o jaký typ se jedná a jaká je tam deska.. bylo by dobré napsat přímo jméno počítače (HP Compaq ABC12D třeba) a podle toho můžeme desku dohledat..
jedná se o vcelku "moderní" komp s čipsetem nForce 430, už z toho se tedy dá vytušit (a screen to potvrzuje) podpora DDR2 800MHz ramek až do 4GB.. je to asi tak 3 roky staré, takže to má minimálně jeden PCIe slot na grafiku..
teď tam tedy máš dva 1GB moduly ramek..?

procesor nepatří k nejsilnějším, o zdroji nevíme nic..
k jakému účelu má počítač sloužit - jen na hraní her nebo i náročnější aplikace? co se procesoru týče, moc daleko už tě nepustí svým výkonem, takže více než 2GB ramek je také zbytečných a nějaká supersilná grafika je také vcelku zbytečná.. současnou HD4850 bych viděl jako maximum, HD4770 by byla optimálnější.. ale počítej že s těmito grafikami (ani se zbytkem počítače) díru do světa neuděláš..
podmínkou je ale vědět jaký zdroj máš a jaký má výkon..

Obrázek uživatele Lazius

zboku na pc sem našel nálepku od HP, je na ní HP Compaq dx2450 Microtower, o zdroji vím akorát že má výkon 300W víc nevím, PC mám rok, dnes jsem se do něj koukal a ramku sem vyděl jen jednu 2GB, jinak tam byli 4 sloty ale v tom se nevyznam, jeden byl bílý a u něj napsané PCI-E, dva krátké taky PCI-E a ještě jeden černý stejný jako ten bílý.

Jinak mi ani tak nejde aby mi na tom běžely hry na plno, ale abych na tom rozběhl novinku a běžely alespoň plynule, protože nejnovější hry se mi i na nejmenší detaily sekaj. Jinak aplikace mám namysli akorát photoshop a podobné programy. A operační systém mám Windows 7 64bit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no na ty aplikace typu Photoshop bys potřeboval více paměti ale to bys musel mít lepší procesor, tomuto 2GB postačí :)
na té HD4850 si zahraješ všechny dnešní hry avšak za rok již nebude stačit a ono proesor tě mnohdy nepustí ani na dnešní hry - s NFS Shift, Crysis, ANNO, ARMA2, GTA IV nepočítej byť bys měl grafiku za 8000
tvoje deska je obyčejná deska s nForce 430, jedním PCIe slotem (ten nejspodnější - ten horní je jen PCI (deska je otočena)), ale to je uplně jedno :) žádné dělo z ní neuděláš, takže být tebou bych tam dal nanejvýš HD4770 - ono i HD4670 by bohatě stačila, to co by ti dovolil procesor by tě grafika zahrát nechala - zbytek peněz si šetři na nový stroj - na této desce už nic neupgraduješ..
300W zdroj, obyčejný OEM od HP, takže žádná extra kvalita, tam bych se bál, že ani HD485, ani HD4770 neutahne...

Obrázek uživatele Lazius

Takže kdybych se na ramky vyprd a koupil tuto grafarnu http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NKF5U?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nikdy jsem nevěřil značce MSi, i když v poslední době se již lepší, mezi TOP zde patří (co se kvality týče) ASUS a Sapphire, pak bych koupal po PowerColor a GigaByte ale MSi bych se vyhl (muj názor)..
ten LC-Power je něco co tam momentálně máš - chceš li vkalitu, tak Fortron, Seasonic, Chieftec, OCZ, Tagan nebo Corsair.. Fortrn Saga+ 400W by byl ideální, 500W by se dal použít i do případně upravené sestavy (tj upgrade desky, procíku, ramek a grafiky)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.