Koupě nového Notebooku

Zdravím,

potřebuji poradit s koupí nového multimediálního ntb do domácnosti, max. tak do 15 000 kč.
Notebook využiji hlavně na posleh hudby a pouštění filmů. ( připojení k domácímu kinu a k lcd televizoru)
Dále pak samozřejmě na základní věci jako jsou office, internet atd.

Notebook NEPOTŘEBUJI na hraní her.

Každou radu uvítám! díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V tomhle směru ti stačí víceméně cokoliv - i nové Intel HD Graphics 3000 jsou dosti schopné a zvládají akcelerovat HD video. Ovšem Radeony jsou na tom stále podstatně lépe, a to nejen spotřebou, ale i výslednou věrohodností obrazu, barvami, filtry, a vůbec funkcemi. Když se podíváš do testů v nějakém tom HD HQV Benchmarku, dopadají nadmíru dobře. Takže bych začal tím, aby notebook měl Radeon. A to je vlastně asi vše. Na proesoru moc nesejde, pokud to nebude Intel Atom nebo AMD C/E, 4GB paměti jsou standardem. Takže tě zajímá jen, aby měl HDMI výstup, požadovanou velikost a rozlišení, požadovanou velikost disku, eventuelně výdrž na baterii. Ze značek bych volil ASUS, Dell, Lenovo, Toshiba..

Jako asi nejvyšší volbu bych viděl http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e525-cervena/102609/produkt který má zmatené popisky, ale je tam slušné čtyřjádro s integrovaným Radeonem, jehož výkon je dostatečný i na hry, nadbytečný na office záležitosti, ale aspoň to nebude žádný lagovací systém. Navíc to má vcelku slušnou výdrž na baterku. Mě osobně by se jen nelíbil nepořádek u kurzorových šipek..

Jinak bych volil i levnější, případně dvoujádro, u kterého bys stejně rozdíl pravděpodobně nepoznal - to záleží, jak velký multitasking bys dělal.. S grafikou je to těžké - dříve byl problém sehnat NTB s lepší grafikou, teď je problém sehnat NTB s jednoduchou grafikou, když už to integrované v AMD APU A Series je hodně výkonné.. A jak říkám, do Intel grafik bych pravděpodobně v multimédiích nešel, GeForce pak v testech i subjektivně dopadají hůře než Radeony..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.