Koupě grafické karty - kolem 4500,-

Zdravím všechny,

hodlám trochu upgradovat svojí roztomilou bedýnku, konkrétně grafickou kartu a rád bych poradil nějakou hodně slušnou kolem 4500,- především na náročné hraní, hlavně MMORPG her. Nynější grafika GeForce 9600GT, ještě docela drží, ale chci si vychutnat vyšší detaily :-)

Zbytek mojí krabičky :

Intel(R) Core(TM) i3-2100 3.10GHz
Zdroj FSP group 400W

Tady je můj nástřel na slepo, mezi kterými jsem se rozhodoval, rád bych ale znal váš názor a prosím tedy o radu :-)

http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ultra-durable-oc-1gb/91572/produkt
http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ultra-durable-oc-1gb/91572/produkt
www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ti-ultra-durable-oc-1gb/86159/produkt

Moc rád bych, kdyby mi někdo odepsal a poradil, Díky moc :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75092] .

Jinak teda můj favorit je zatím ten Asus, ale nebráním se vůbec žádnému návrhu, akorát bych nechtěl super hlučnej Radeon :-P

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Super hlučnej Radeon? To je přitažené za vlasy i uši :eek:
Já bych ti právě doporučil nějaký moderní Radeon. Záleží na jaké MMO cílíš, protože na WoW stačí HD5770 na nejvyšší včetně SSAA vyhlazování. A právě SSAA je největší zbraň Radeonů, protože na GeForce skoro vůbec nefunguje, a jak ji poprvně okusíš, nebudeš chtít jinak.
Hlučné jsou všechny referenční grafiky, chce to volit chytře, nereferenční edice s lepším chladičem a ideálně OC verze... Radeony pak jedině Sapphire s Vapor-X
Geforce bych si já za současné situace nevzal, rozhodně ne s cenovkou pod 8K, zajímavé jsou až GTX670, i když SSAA u nich stejně nefunguje. Jejich poměr cena/výkon už v dané kategorii přebíjí konkurenci.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75094] .

Nevím no, nemohl by si nahodit nějakou konkrétní kartu ? Docela se těch Radeonů bojím, nechci vyhodit peníze, prostě bych nejraději vzal prověřenou, osvědčenou nejvšestranější kartu, jenže jak řikám, nevyznám se v tom :D

Abych upřesnil ty hry :D

hodlám hrát (hraji) a užívat plných detailů:
Guild Wars 2
Star Wars The Old Republic (moje grafika nezvládá víc než low detaily)
Starcraft 2 (při větších fightech už nestíhá)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

GF9600GT je trochu starší grafika, trochu slabá třída už...
To tvoje by klidně zkouslo nový Radeon HD7770 od Sapphire. http://www.czc.cz/sapphire-hd-7770-ghz-edition-oc-1gb-gddr5/103841/produ... Je to hodně namakaná karta - šíleně přetaktovaná s velmi velmi pěknou cenou. Přemýšlím, jestli k tomu "skromnému dvoujádru" má smysl hnát nějakou silnější kartu.. Nejvýše HD7850, ale ty už jdou k 6K a to už je hodně. Zatím není nic moc mezi tím, a to ani ze strany nVidie.

Co se týče ověření, pro mě jsou Radeony ověřené. Mám HD5770, měl jsem HD4670, kamarád má HD5870 a HD6870, další má HD7850 a jede má ještě stařičké HD 3850. Takže mám reference o celém portfoliu řad. Nehledě na reference od lidí, kteří si to koupí na naší zdejší radu - takových je také mraky.

Osobně nVidie, pravda, moc nemusím, viz můj článek ATi vs nVidia. Nejsou to neodůvdněné antipatie. Nicméně nVidia zatím předvádí jen samé blafy. Naposledy FXAA, vyhlazování s malou "spotřebo výkonu" a nulovým vizuálním efektem. Hráč je spokojen že má zaplé vyhlazování a PR nVidie je spokojeno, že mají vyšší FPS, než Radeony.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75096] .

Na jiném webu mi byla doporučena karta - http://www.czc.cz/sapphire-hd-7850-1gb-gddr5/112501/produkt nejsem si jistý jestli má cenu za to ty peníze dát.
Sice je to dvoujádro, ale vlákna má 4, myslím že dostačující, nebo ne ? :D

Ještě se mi vcelku zamlouvá karta, ale nejsem si vůbec jistej :D http://www.czc.cz/asus-engtx560-dcii-top-2di-1gd5/91573/produkt

Těžké rozhodování :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tahle už je cenově dost vysoko a asi je výkonem i zbytečná. Ta fakt totiž (ve GB OC variantě) dá všechny hry na max.
Postarší 560 bych si asi nevzal, ale špatná karta to obecně není.

Není to o počtu vláken :-) Procesor slabý není, ale HD7850 už na něj může být trochu moc - jak v které hře. Grafika dá vše, ale hry jako GTA IV nebo Metro 2033 už bude limitovat procesor grafiku..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75098] .

Nechci zbytečně utrácet, není tohle podobná karta, jen o trošku horší za přijatelnější cenu ?
http://www.czc.cz/sapphire-hd-6870-1gb-gddr5/89650/produkt

Takové graficky brutální hry nehraju, v tuhle dobu mi jde hlavně o to MMORPG Guild Wars 2, kde se nechci omezovat a hrát opravdu na plno :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75099] .

Nebo spíše tuhle http://www.czc.cz/asus-hd7770-2gd5/108200/produkt

Taky taktovana, jen o trosku silnější nez tamta. Navíc je od Asusu, rok záruky navíc je fajn :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

HD6870 je stále cenově výodnější. Ale i ta HD7770. Proti ASUSu nic nemám, ale rozhodně bych neřekl, že kratší záruka Sapphiru je problém - ty karty drží a drží. Sapphire vyrábí Radeony od jejich vzniku.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75101] .

Chápu, já ale zas nechci dát 3000,- za kartu která mi na hry vydrží tak rok nebo dva a pak už stíhat nebude. To radši o něco dražší, když bude výkonější.

Takže moje asi finální otázka. Je ta karta od Asusu lepší než ta Sapphire nebo ne ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75102] .

Hotovo, koupil jsem tu od Asusu.... jestli jsem to podělal tak se zastřelím :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to jedno. Výkon karet stejné série určuje frekvence jádra (a lehce frekvence pamětí), takže kdo má vyšší, je lepší. Ale lepší chladič má za následek jednak nižší teploty (a delší životnost), tak vyšší OC možnosti, takže se to dá zase dohnat a přehnat. Takže to vyjde na stejno a je to spíš jen o průeferenci výrobce. A ačkoliv v deskách preferuji ASUS, v grafikách zase Sapphire. Každý z nich je fenoménem ve svém oboru.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.