kapesní projektor

Dobrý den,

chystám se ke koupi kapesního projektoru, který potřebuji především k projekci Power Point prezentací k výuce, sháním proto produkt, který k uspokojivému výkonu nepotřebuje zcela zatemnělou místnost, na co se tedy při koupi zaměřit především??? Vzhledem k tomu, že jej chci použít ve třídě tak, aby si žáci mohli dělat bez problémů poznámky, nechtěl bych koupit přístroj, který by ve výsledku byl v tomto směru zcela nepoužitelný.
Máte s tímto prosím nějakou zkušenost? Každá rada dobrá.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

I klasické stolní projektory do 10K jsou mizerné co do optických vlastností, ty kapesí jsou na tom ještě hůře a nevidím v nich smysl. Samozřejmě jsem žádný kapesní nikdy neměl, takže těžko soudit, co je zrovna na trhu.. Ale asi bych si koupil klasický..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

děkuji za radu, ale potřebuju projektor přenášet z místa na místo, třeba i několikrát denně a myslím, že tento fakt by mi práci ve výsledku spíše ztížil než ulehčil. Proto zvažuju projektor kapesní.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jen pro informaci , byl oficiálně představen mobil s dataprojektorem...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, byl, ale kolik taková hračka stojí? A také jaké má projekčí vlastnosti? Lampa v pořádném projektoru, vhodném na promítání za světla, má alespoň 2000 lumenů. Led dioda v mobilu vážně neudělá 2000 lumenů, tzn obraz takového zařízení je nejen v malém rozlišení (ani 1024x768), ale i nečitelný jindy, než ve tmě. Ideální z tohodle hlediska by bylo dojít do nějakého PC Showroomu, kde takové projektory mají vystavené, a vyzkoušet si je, jak dobře na tom jsou.
My ve škole měli projektor klasický, za 7000, a stálo to zaprd. Ono ti studenti (alias my), na tom nic moc nevidí a musí lupovat, barevný obraz se změní v černobílý knihtisk a je to spíš jen tak pro ilustraci, než aby to skutečně mělo smysl - takový dataprojektor si vážně nekupuj..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, myslím, že opravdu nejlepší bude přístroj vyzkoušet a zjistit, jaké jsou jeho kvality či nekvality a za jakých podmínek je schopen fungovat. Potíž je v tom, že většinou než vystavené jsou tyhle kousky na objednávku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Když se budu nudit a vzpomenusi, dojdu támhle před kolej, tam je TS Bohemia, kouknu jestli tam něco nemají.. Ve škole na FI máme jeden skvělý projektor, ale za 70K :D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravíčko, četli jste tuto novinku od Davida? http://www.pcporadenstvi.cz/picopix-ppx2055-nejmen-i-kapesni-projektor-o...

Tome, jak to, že jsi na to neodkázal? Copak nečteš práce od kolegů?! :D Možná řešení, které hledáte. Tuším, že jde právě do prodeje... :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Neodkázal, protože jsem jej popsal slovy "obraz takového zařízení je nejen v malém rozlišení (ani 1024x768), ale i nečitelný jindy, než ve tmě.", které jej podle mě vystihují a opravdu bych to zařízení chtěl vidět.. Rozlišení z roku ajns cvaj a 55 lumenů.. Tohle svítí asi jako baterka v mobilu, rozhodně to podle mě nebude fungovat v denním světle. Ta druhá fotka je bohužel jen mix, protože nejtmavší odstín je tmavší, než zeď, což jak víme, v praxi není možné (nelze svítit černě), takže tak jak to září na tom obrázku to ve skutečnosti fakt nezáří a září to hodně bídně, když to potřebuje umělou fotku :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemůžeš čekat od zařízení za 6k s napájením přes USB výkon hodný projektoru za 20k. ;)
Myslím si, že k prezentacím a k mobilitě, kterou jakx požaduje, je naprosto ideální. Musíme brát to, co je požadováno a co je k tomu reálné a vyhovující - ne bezpodmínečně nejlepší na trhu... :-o

Na YB je dost videí, tohle promo video taky není špatné: http://www.youtube.com/watch?v=4LwASvWbUR0
(I když doporučuji shlédnout nějaké ty další unboxing real testing.)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hmmm na té fotce vypadal menší! Na 55 lumenů to svítí opravdu hodně, ale i tak na světle podle mě ne dost.. Chtěl bych ho vidět v praxi..

Každopádně osobně se snažím upozornit spíše na fakt, že zařízení, které je malé, levné, a má ve dne produkovat čitelný obraz, neexistuje :D Ani zatažené žaluzie tomu nepomohou.. Ale jak říkám, trh projektorů nesleduji a vycházím jen z těch několika katastrofálních kusů, které jsem viděl...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

"Myslím si, že k prezentacím a k mobilitě, kterou jakx požaduje, je naprosto ideální. Musíme brát to, co je požadováno a co je k tomu reálné a vyhovující - ne bezpodmínečně nejlepší na trhu..."

Toto je myslím trefně vystiženo...a týká se to myslím nejen tohoto. Když si kupuju mobilní telefon, nebudu si kupovat super vyšperkovaný kus, nejlepší na trhu, koupím si to, na co mám prostředky a co zároveň vyhovuje mým potřebám - nepotřebuju 150 komplikovaných funkcí, když využívám pár základních, které svou funkci splní ve výsledku stejně.

Je mi jasné, že kapesní projektor nikdy nebude suplovat běžný kus za 20k a více, nicméně já potřebuji především přístroj přenosný, který bude tu a tam schopen promítnout prezentaci či krátké video, aby mi usnadnil lektorskou činnost. Nepotřebuji promítat v sálech a v učebnách pro méně než 8 lidí. Nejlepší ovšem určitě bude seznámit se s projektorem nejprve osobně :))

Děkuji velmi za pochopení a rady.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.