Integrovaná grafika intel

Ahoj dámy a pánové.
Chtěl bych se zeptat na váš názor co si myslíte o nově integrované grafice do CPU i5 ... Zajímalo by mne,jestliže zvolím např. desku Intel DH55TC a k ní CPU i5-650,jestli je tato kombinace alespoň o kousek lepší než u starších socketů 775 kde byla integrovaná VGA na desce ...
Nikde nemohu najít žádné povídání o této kombinaci.
Jde o to,jestli má smysl přechod na ička,tím i na nový tip desky a ramek a nebo je lepší zůstat u osvědčené desky jako je nobletown od intelu s procesorem E8500 ...

Prosím vás,je mi jasné,že se bavím o integrovaných grafikách a jde o kancelářské stroje ... rozhodně na nich nikdo nebude smažit crisis ...

Díky za názory a rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

z hlediska spotřeby jsou na tom noví ička dobře, i ty grafiky jsou lepší, ale že by se nějak extrémně vyplatilo investovat do momentálně zajisté plně dostačujícího Dualcore řešení, to nevím..

osobně bych při výměně ale šel do AMD, které zrovna v kancelářských sestavách exceluje - stejný nebo minimálně dostatečný výkon za mnohem nižší cenu..

Obrázek uživatele danhill

TOBiAS wrote:
z hlediska spotřeby jsou na tom noví ička dobře, i ty grafiky jsou lepší, ale že by se nějak extrémně vyplatilo investovat do momentálně zajisté plně dostačujícího Dualcore řešení, to nevím..

osobně bych při výměně ale šel do AMD, které zrovna v kancelářských sestavách exceluje - stejný nebo minimálně dostatečný výkon za mnohem nižší cenu..

Díky za názor,
nicméně asi jsem se nedobře vyjádřil ... Já nechci nic upgradovat ... ale potřebuji další PC ... Všechny PC mám na platformě intel,protože je kompatibilní s programy,které v používáme ... bohužel amd má s našimi aplikacemi problémy (nebo spíše my s nimi) ...
Budu tedy kupovat nové PC a zatím mám všechny na výše uvedém nobletownu a E8500 + DDR2 ... a v rámci lehké inovace,s příchodem nových řad procerů mě napadlo vyzkoušet aspoň na pár strojích i5 ...
Nemám s tímto procesorem a ani deskou vůbec žádnou zkušenost a na netu jsem se toho moc nedočetl,tak se zkouším ptát tady,toť celé ...
Tradičně postupně inovujeme PC v kancelářích a PC vzniklé v takových mezifázích se musí řešit operativně a tohle je přeně ten případ ... :)

Obrázek uživatele Peca

Integrovaná grafika v CPU (i5 650) Intel HD je určitě výkonější nežli grafické řešení integrované na staších deskách (soc.775 asi myslíte Intel GMA X4500HD?) a pro kancelářskou práci (programy nenáročné na grafiku) bohatě postačí a o procesoru platí to samé. Tato kombinace bude výkonější než výše uvedená (E8500...).
Co je u těchto procesorů důležité, že při taktování CPU jde nahoru i takt grafického jádra (na to se musí dát pozor).

Co se týče desky, tak pro kancelářskou práci desky Intel budou stačit, ale pokud bych vybíral pro sebe, tak bych spíše vzal něco z dílny Asusu či Gigabytu.
Ve stejné ceně a taky mATX: třeba Asus P7H55-M

Ještě můžete napsat jaké programy na tom budou provozovány. By mě to zajímalo (ta nekompatibilita s AMD)

Obrázek uživatele danhill

Tak přesně tohle jsem potřeboval slyšet :) ... Moc děkuji a děkuji taky za tip na desku asus ... Sám mám doma ještě starší Asusku a až na jeden problém s přechodem na win 7 mě nikdy nezklamala ... P7H55-M - Letmo vypadá dobře a tak se na mrknu hlouběji a nebráním se ji,za pokus určitě stojí ... Pro mě je důležité mít čipové sady a procesory Intel ... zbytek je celkem jedno,akorát jsem nikdy moc nedůvěřoval deskám MSI,OEM,Biostar apod.
Každopádně díky ...

Obrázek uživatele Peca

Biostar jsou obecně dobré desky, ale moc se s nimi nesetkávám. Nové výrobky MSI jsou na tom taky dobře (poučili se z dřívějších chyb), nebál bych se jich.

Obrázek uživatele danhill

Tak jsem si prostudoval tu Asusku a vypadá,že by opravdu mohla být o kousek lepší než ta intel ... Jediné co mě trošku zaráží je,že na stránkách asus.cz mají jen P7H55D-M EVO a já kdybych bral tuhle asusku,vzal bych P7H55D-M PRO a tu tam prostě nemají,což je divné.
Šel jsem tedy ještě hlouběji,když už to tady mám pootevírané a prostudoval ještě desku Gigabite GA-H55M-UD2H,která se jeví jako nejlepší.Už jen proto,že má FireWire a eSatu ... Jediné co mne od ní odrazuje jsou dva PCIE sloty,které fakt nikdy nevyužiju už jen proto,že budu mít procesor I5-650 s integrovaným VGA jádrem a ten ani zapojení dvou grafik nepodporuje.Tak nevím,jestli to není zbytečné.V ceně problém není,všechny tři jsou cca stejně drahé,spíše teď vybrat tu nejlepší ... :) Co si myslíte o té Gigabitce ?

Obrázek uživatele Peca

Jde o to jestli tu eSatu využijete nebo ne, dále i USB3 a Sata III (verze evo).
Ty Asusky P7H55 jsou skoro "stejné desky s malými rozdíly" v řadě jdoucí po sobě (P7H55-M, P7H55-M PRO, P7H55-M EVO) záleží co z toho využijete. Do kanclu si myslím, že stačí ta obyč. P7H55-M.
Jinak P7H55-M (i verze pro) je výkonem na tom o něco lépe oproti té Gigabyte vámi uváděné, ale na druhou stranu ve své ceně nabízí lepší výbavení (esata, víc usb...). Záleží co je pro vás přednostní, ale chybu neuděláte ani s jednou. Ta EVO už míří spíše už do herního či multimediálního segmentu, její potenciál v kanceláři asi nevyužijete.

Obrázek uživatele danhill

Vzhledem k faktu,že mezi P7H55-M a P7H55-M PRO je naprosto zanedbatelný rozdíl,vyzkouším tu P7H55-M ... Do EVO nejdu,protože USB3 je v plenkách,budou za pár měsíců jistě nové a lepší řadiče a tak se na ně přejde později až budou zajetější.(navíc údajně se zatím neda vůbec hovořit o 10x větší rychlosti oproti USB2 jak uvádějí zavádějící reklamy a taky to znamená vyměnit vše co je na USB aby to člověk využil a toho je fakt hodně :) )
Firewire,je možná škoda,naivně jsem si myslel,že je dnes už problém sehnat desku bez firewire,ale evidentně to ještě stále nepatří ke standartu ...
Od IDE bych už naopak klidně odstoupil uplně ...

Koupím,postavím a otestuju nejspíše během příštího týdne a dám vědět jaký z toho mám dojem ...

zjišťuju,že většina serverů zabývajících se recenzemi se vyloženě specializuje na multimedaální a herní počítače,ale najít kvalitní recenze pro kancelářskou techniku je docela problém a přitom v kanclech je na světě nejvíce počítačů ze všech ... tak nevím proč tomu tak je ...

Zatím díky moc ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neověřoval jsem, ale podle toho co jsem zatím viděl, rozdíl mezi PRO a EVO je v použitých pamětech - DDR2 pro PRO a DDR3 pro EVO desky.. zbytek mají v rámci čipsetu stejný..

jinak se naprosto ztotožňuji s Pecou..

avčak nezdá se mi jednak ta nekompatibilita, i když pravda, Intel grafiky kralují kanceláři, zatímco AMD (ATi) grafiky jsou i ty integrované spíše herní a multimediální, takže tomuto problému bych i věřil..

co se týče důvodu recenzí - firma si spíš najme nějakého profíka, který jim udělá všecky kompy a spravuje je, zatímco tyto servery se zaměřují na jednotlivce - normální lidi..

co se Intelů týče, občas si myslím, že ten i5 je do kanceláře až dost výkonný, a finančně také vůči AMD dost nevýhodný.. navíc co se týče upgradu je téměř mrtvý - deska nemá smysl, pokud nebudeš chtít využít grafiku v procesoru a navíc nové procesory pujdou na socket 1155 takže tato 1156ka je mrtvá už dnes.. to znamená nulový upgrade a to při ceně jak desky tak procesoru, je docela naprd.. u AMD máš jednak výhodu, že do AM3 desky ještě za pár let dás procesor, navíc je to deska kolem 1800 a procesor také za směšných 1800.. pak je tu už jen ten problém v nekompatibilitě grafik..

každopádně pokud kupuješ počítačů víc, můžeš zkusit více konfigurací..

co se týče počtu PCIe, nemusí se tam dávat jen grafika :) nikdy nevíš, co všecko se ti tam bude hodit dát ;)

Obrázek uživatele danhill

O AMD nemůže být v našem případě prostě řeč ...
Vím,je to věc názorů.AMD a Intel ,věčné spory a tisíce názorů ...

My děláme průmyslovou automatizaci a jsou to desítky PC na firmě a stovky PC u klientů ... S Intelama spolupracujeme již skoro 20let už od dob Dosu a po příchodu AMD na trh jsme se několikrát pokoušeli navázat spolupráci i s touto platformou,ale nikdy to nedopadlo tak dobře jako u Intelu.Když pominu problémy programátorů (příchod hypertadingu byla pro nás katastrofa),tak Intel se nám osvědčil daleko více i mimo jiné co se fyzické stabilnosti týče.např. Zhoršené tepelné i prachové podmínky ...

To jestli AMD nebo Intel tady nebudu a ani nechci řešit ....
To že 1156 je mrtvá už dnes je možná pravda,nicméně,každý socket,který kdy přišel na trh je v odsouzen k zániku už právě tím,že přišel na trh :)

Proč jsou procesory Intel dražší,vždycky byly a vždycky tomu tak i bude je další fakt,který by snad mohl patřit do samostatného vlákna diskuze ...

Hlavní rozdíl mezi stavěním PC domů a do kanclu spočívá hlavně v tom,že v kancelářských PC se nepočítá s upgradem.Prostě poslouží a jakmile se objeví první problémy s kompatibilitou je na čase ho vyměnit ...
I proto se tyto kancelářské stroje většinou nestavějí s vyhlídkou na buducnost.
Doma to beru,ikdyž z vlastní zkušenosti vím,že stejně při upgradu po třech letech vždycky narazíš na něco,co je důvod k výměně celé desky ... Jinými slovy.Je sice fajn,že do AM3 dám procesor i za dva roky,ale už tam asi nedám DDR7 :)

No a na závěr zmíním,co už jsem psal.Jde o mezifázi,komplexně hodláme teď několik řad procerů přeskočit a zatím zůstat u 775 a Core 2Duo dokud budou dostačující a jde jen o to,vyplnit tuhle mezeru pár počítači než se bude obměňovat celá firma ... Hloubější zamýšlení do budoucna v tuto chvíli nemá smysl,protože žádná přechodná reforma (jako byl například přechod na dvoujárda) se momentálně nekoná ... :)

Myslím,že občas i nějaký profík by si rád přečetl nějakou recenzi ... Ono právě čtení recenzí je jedna z věcí,která z člověka toho profika uděla,ne? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

recenze jsou mnohdy zkreslené na tu či onu stranu a nesledují zdaleka všechny faktory.. minimálně en recenze, které si přečteš na českých stránkách..

nebudeme tedy rozebírat AMD vs. Intel, ale opravdu by mě zajímalo, jaké problémy s nimi máš.. vše se vyvéjí a z toho, že Athlony XP topily se nedá vyvozovat závěr do dneška, právě počítače jsou trh, kde se vše mění každým dnem..

co se socketů týče - paměť není v tomto segmentu výkonný prvek, je potřeba jen optimální množství a hlavními tahnouny jsou procesor a grafika, takže nemáš pravdu, deska s AM3 ti bde v kanceláři sloužit tak dlouho, dokud bude živa a procesory pro ni budou k sehnání, na operační paměť enmusíš sahnout.. navíc nepočítám, že by se DDR4, DDR5 či QDR5 přesunuly do operačních pamětí v dohledné době (5+ let).. a právě z nepochopitelného důvodu Intel zabil svůj "mainstream" socket hned další generací procesorů (zabije), takže o upgradu na výhodnější (myšleno efektivnější - levný, výkonnější, úspornější) neuvažuj.. zatímco u AMD by to problém nebyl..

Intel procesory jsou dražší díky faktu, že nejvýkonnější procesor je Intel a tak to působí na lidi kteří Intel kupují a tak si Intel může dovolit nekonkurovat cenou a být drahý..

vzhledem k mezifázi - vaše firma snad i nějteré počítače dovede využít k akcím, kde k nekompatibilitě nedochází, tam by se dala lupnout levná AMDčka a tak by se dalo ještě ušetřit.. ale chápu, firma má peněz dost.. obecně Intel se více hodí pro domáci multimediální segment, kde se na cenu hledí.. firma si může dovolit větší investici a platí samozřejmě za vyšší výkon a přímo i kancelářské zaměření sestavy..

ber to takhle - snažím se ti dát i jiný pohled na danou problematiku, vždy je dobré, když je člověk obeznámen se všemi možnostmi, i když je pevně rozhodnut.. stále si může vybrat.. a pak říct, zda to yblo dobré či špatné rozhodnutí..

Obrázek uživatele danhill

Ana já samozřejmě souhlasím a díky za názory ... Ale pro nás v tuto chvíli jsou opravdu myslitelné jen Intely ... souvisí to s mnoha dalšími aspekty,jako jsou zmiňovaná stabilita,certifikace ISO(tu naši myslím),dodavatelé,administrativa vůbec,je to mraky a mraky PC je v terénu a všechny jsou Intel do jednoho.Jediný PC AMD ve firmě by nám udělal více starostí než deset Intelů ... To jaké měli konkrétně problémy programátoři s AMD je na dlouho a sám tomu fakt ne moc dobře rozumím a možná bych to ani nevysvětlil správně.Já jen vycházím z toho co mám dělat.Mám své nadřízené a Ti rozhodli,že celá firma pojede na Intelech jednou pro vždy,chápeš?...Stejně tak rozhodli,že se budou používat stykače Seamens a relátka Wago atd. atd. je to prostě dané jednou pro vždy,dokud Intel neudělá nějakou koninu :)
A já jen skládám počítače,mimo jiné ... A chci teď vyzkoušet ty nové I5,když mám tu možnost,proč bych to v rámci sebevzdělání nevyzkoušel ... Procesory jsou už na firmě a já jen chci najít vhodnou desku :) ... Takže tak ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tak to pak jo, mohl jsi rovnou říct, že to máš nařízeno.. :)) každopádně já bych nedělal ukvapené závěry, ale máš pravdu, že by se vše zbytečně zkomplikovalo..

ty Intely Core i5 vůbec nejsou špatné, mají nízkou spotřebu a zahřívání (32nm kousky) a vcelku obstojnou grafiku, takže pro firemní prostředí jako dělané..

Obrázek uživatele danhill

Tak po více než půl roce v provozu - mé poznatky :

Znovu bych i5 už nekoupil ....

Pro běžnou kancelářskou práci budiž - ale žádná úspora z toho neplyne,takže proč ...
V některých případech mi příjde počítač značně zabržděný ...
Je to nepravidelné a největší problémy má PC s přehráváním obyčejného videa s několika aplikacemi na pozadí - pak jde video stranou a seká se.
I náběh OS je pomalejší než bych očekával za ty prachy ...

CPU se více hřeje - větráček se více (hlučněji) točí ...

Prostě jsem to zkusil a už do toho znova nepůjdu :)
S grafikami na desce mám obecně lepší výsledky ...

Tak to jen info pro Ty,kdo by náhodou uvažoval o grafárně v CPU :) ...
Nedoporučuji,pokud vás tato inovace nevzrušuje :)

PS : za 775 Intel stále nemá plnohodnout náhradu ... škoda - nevím kde to vázne ... 775 je zatím poslední nejstabilnější socket od Intelu,ikdyž už je zastaralý a pomalý,stále prostě není vhodná odolná náhrada minimálně do průmyslu ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

svaté AMD, jeho skvělé procesory už od Athlonu 250 na desku s AMD785G :))

Obrázek uživatele Malignus

S AMD na věčné časy a nikdy jinak! Áno... Ale tady je jasně psáno, že Intel je nařízen a tím to končí. Přesto si dovolím doporučit posečkání na příchod MB a CPU 1155, které vyjdou v lednu. To není tak dlouho a může se to ukázat dobrá volba. Navíc po jejím příchodu 1156 určitě zlevní. :-)

Obrázek uživatele danhill

Tak tak .. nařízení z hora :) ... Průmyslové aplikace jsou u nás navrhovány pro intel a tak v práci prostě bude intel,jak už výše bylo prodebatováno ... Nicméně doma už na jednom kompu mám AMD a druhý to velmi brzy čeká,jen co budou nějaké penízky navíc ...
Ale zase jsem rád,že mám možnost si ty intely takhle zkoušet ...
Tyhle řady I5 a i7 zcela přeskakujeme a do provozů nejdou ... čekáme na další ...
Zatím nejlepší a nejstabilnější kompy ověřené v náročných průmyslových aplikacích se jeví kombinace inteláckých MB Nobletown ,starší Rock Lake a Avalon s int. grafikou + CPU Core2Duo E8400 a jiné ...
Pokud kancelářský komp nebo komp do provozů,pak jsem neviděl lepší a spolehlivější stroj a určitě bych do nich šel,mít nějaké ty kanceláře :) ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono je docela blbé pokusovat na firemních :)) riskuješ krach :D Sandy Bridge by měly bejt lepší, ale kdo ví... já jsem domu navyklej na AMD.. staší intely na 775 jsou, ačkoliv jsou výjezdové, příšerně předražené, počínaje E700 je to 3-5K za procesor o výkon Athlonu za 1400 korun... ale když jim to lidi baští :-) je to procák starej 4 roky a prodává se za vyšší cenu, než před 4 roky :))

Obrázek uživatele danhill

No,možná je fakt tak dobrý :D ...
A nebo víš jak to je ... Ono na veterány jsou taky díly zase dražší než na nové auto ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

E8800 není zas taková legenda :)) je to prostě tím, že je lidi stále chtějí.. dobrý také není, už je opravdu pomalý...

Obrázek uživatele danhill

Asi by jsi to musel vidět ... Neříkám,že je to špička ... Ale ta mnou uvedená kancelářská (Nobletown+E8400 a vyšší) sestava běhá fakt luxusně ... Náběh systému do 30s a spouštění aplikací okamžitě po najetí plochy,rychlost spouštění běžných ikon připomíná apple ... Tohle se jan tak nevidí ... Pro práci s officem a internetem + nějaké to video,či postarší hra ... Ideál.CPU je studený,má nízkou spotřebu,originál ventilátor z boxu je luxusní,tichý a lety ověřený v těch nejhorších podmínkách jaké si komp vůbec dokáže představit ...

Ne,samozřejmě pro gemblery je to sračka prvotřídní a chápu,že to nemůže stačit,ovšem do kanclu je 775 více než ideální ... Samozřejmě pomalu odchází do věčných lovišť ... a právě proto hledáme intelovskou náhradu,která zatím prostě není ...

No a pokud ani nepříjde ... Pak se to bude muset řešit ... A třeba dojde i na AMD do průmyslových provozů.

Jinak ohledně te ceny,jak se zmiňuješ ... Jo,průmysl je pro nás obyčejné lidi trošku jiný kalibr ... Tam se na komp nehraje ... Ten musí fungovat a může být i pomalý,ale nemůže se zadřít ventilátor nebo přehřát disk,modrá smrt atd...,to neexistuje ... V takovém kompu je kolikrát programové vybavení za statisíce a přeinstalovat ho umí jen nějaký boreček z Mexika a samotný stroj,který takový počítač řídí je za stamilióny ... Myslíš,že se zde bude někdo pozastavovat nad tím,jestli procesor stojí 1500 nebo 3000 ??? ... Rozhodně nebude ... důležité je aby ten komp fungoval i deset metrů od vysoké pece,nebo v cementárně,kde je tolik prachu,že komp je po měsíci vpodstatě nevětraný ... ale běžet prostě musí ...
Takové podmínky doma prostě nenasimuluješ a je vyzkoušeno,že AMD je dlouhodobě nezvládá ... Když tedy opomenu dřívější trable s průmyslovými programy,které možná by dnes už nebyly,nevím ... zatím nebylo třeba to zkoušet na nejnovějších AMD,ale jak říkám,možná se ta chvíle blíží ...

Znova ale opakuji ... Když komp domů,už rozhodně AMD - minimálně dokud se intel nevzpamatuje :) ... Pokud někdy vůbec ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Intel se nepotřebuje vzpamatovávat právě proto, že je lídrem celého světa ve výrobě křemíkových čipů, marži na procesorech má přes 70%.. to nemá nikdo, možná Ferrari atd..
když jsme u toho - co takhle na nějaký ne tak závažný provoz prostě prubnout AMD? pěkně vyladit z prvotřídních komponent a dát mu šanci... ale stále máš rpavdu, že AMD se hodí spíš domu... co se ale padání a chyb týče, většinou je na vině systém, ne hardware...

Obrázek uživatele danhill

To je možná právě ono,protože veškerý průmyslový soft je od jádra dělaný na itelovské platformy a popřípadě apply ... Lídrem v průmyslu je IBM a ten jede na intelech ... my jsme malé ovečky na to abychom to měnili ...

Nicméně jak říkám i5 se v těchto aplikacích neosvědčili .. i7 zkoušet ani nebudeme a vůbec tyhle genarece CPU se pro průmysl budou přeskakovat ...

Takové mám nařízení ...
Na 775 není problém s win 7 ani s linuxem,ani dosem ... Dokud to tak bude a nepříjde něco lepšího bude se 775 držet co nejdéle ... A když to už nebude únosné a nebudou náhradní díly,nebo bude nový OS a intel s ničím vhodným nepříjde,pak předpokládám,že AMD dostane šanci v průmyslových aplikacích ...

Jednou už ji dostal v jeho začátcích,jenže tam byl ještě moc slabý a nestabilní a bohužel ji promarnil ... Bylo to v dobách příchodu prvních pentií,což byla taková revoluce v PC a uvolnění v trhu ...

Myslím,že pokud by dostal znova šanci,dopadl by asi lépe než posledně,nicméně tohle fakt nezáleží na nás,ale na magnátech jako právě IBM nebo Mitsubishi elektric,Siemens atd. ktřeí jsou s Intelem velmi úzce spjati ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a právě proto Intel produkuje 10% světové výroby z křemíku.. 10%.. to je jako by to vyrábělo celé Rusko...
AMD kdysi bylo pravda, velmi nstabilní, hlavně na svých čipsetech, do doby AMG 600 to byl děs, naštěstí tu předtím byly ještě nForce 400 a ještě předtím VIA KT400 a KT800, ale ty moc lidi nechtěli a halvně, mikroskopická VIA nebyla a není chopna plnit takové velké objednávky.. ostatně ani AMD, je to proti Intelu prťavá firma a jediný z milionu, který vůbec dovede držet krok s takovým gigantem, který by si AMD mohl koupit i se silnicí mezi centry AMD a Intelu... nebýt ale AMD, Intel by platil pos**né Evropské komisi takové miliardy, že by z toho zezelenal.. "ušlý zisk" v podobě prodeje procesorů AMD je pro něj asi stejný pakatel, jako koupit zástupci CEO Otelliniho nové Ferrari.. Intel by měl AMD dávat uplatky jako dík, a jako pojistku, že AMD neztratí konkurenceschopnost.. protože pokud se tak stane, nezapláče jen doácí uživatel a hráč, ale hlavně Intel, který bude platit pokuty za monopol do doby, než se najde jiný AMD-like šílenec, který bude zase chvíli konkurenceschopný.. myslíš, že s vývojovým kapitálem Intelu je možné, aby někdo sestavil něco lepšího, než Intel? já vím jen o jednom - o autorovi 64-jádra s logem AMD..

Obrázek uživatele danhill

TOBiAS wrote:
... nebýt ale AMD, Intel by platil pos**né Evropské komisi takové miliardy, že by z toho zezelenal.. "ušlý zisk" v podobě prodeje procesorů AMD je pro něj asi stejný pakatel, jako koupit zástupci CEO Otelliniho nové Ferrari.. Intel by měl AMD dávat uplatky jako dík, a jako pojistku, že AMD neztratí konkurenceschopnost..

Svatá pravda ... A bůh ví jak to ve skutečnosti je,že ... O skutečných vztazích mezi Intelem a AMD ve vrcholovém managementu se nám může jen zdát :) ...
Možná vidět jen složky v personálním by mohlo být velice zajímavé :)

Každopádně jak už jsem zmínil ... někdy v půlce ledna bych chtěl stavit nový komp pro sebe domů ... Určitě to bude AMD AM3 ... ale to se ještě s vámi poradím v poradně,protože trošku nevím jakou desku pak pořídit ... Počkám ale na novoroční výprodeje,myslím,že ceny půjdou po Vánocích trošku dolů ...

Tento rok 2010 řekl bych byl jediný rok v historii,kdy investice do komponentů byla návratná,protože celý rok lezly ceny starých dílů sice málo ale pořád nahoru ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.