Hledám kreativního člověka a zkušeného PC mága

Zdravím, chystám se v Plzni otevřít ze začátku velmi skromnou PC hernu kvůli velmi malím financím. Díky vám snad i trochu na úrovni :)

Problém spočívá v tom, že počitačovim sestavám moc nerozumím, tedy = aby byly sestavy co nejlevnější a výkonnostně funkční na standartní Multiplayer hry co se paří deno-denně. Counter strike, WOW, Metin, CoD a další nenáročný hry.

Abych upřesnil situaci, na Pc výbavu mám jen 70 tisíc. Což na hernu je dost málo, proto mám vybraný jeden skromný komerční prostor ze začátku jen na pár sestav. Tím bych si přál 4 až 5 PC jestli bych na to výkonově stačil s poměrem ceny. .

Taky bych ocenil každou radu, kdo ví - jak udělat Pc na kredity ( po zaplacení by se načetli minuty, a sám by se pak odhlásil po vyčerpání minut)

Tak teď to celí zkompletuji :) Potřebuji radu ohledně koupi Pc (samozřejmě i použitých) , plus výbavy co je třeba. Kdo bude mít ochotnější zájem my pomoc, tak rád pošlu menší odměny i na dálku.

Jestli se tady na foru nachází nějaký plzeňský Expert, tak mě prosím kontaktujte na tel 731 926 200 nebo mail va3v@seznam.cz. Nabízím velmi slušný výdělek podle celkovích kreativních rad a nápadů jak zprovoznit Pc hernu pro rozjezd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdravím též,
já pendluji mezi Pískem a Prahou, Plzeň nic moc, pokud je fyzická přítomnost nutná.
70 tisíc máš na vše, nebo jen na počítače (včetně monitoru, periferií, OS)? Plánuješ-li tu hernu na dýl, chce to mašiny, který budou upgradovatelný, takže nešetřit na základech. Monitory jsou brnkačka, lepší se pořídí kolem 3 tisíc, 22" FHD myslím akorát, ale s bednami bude problém.

Dobrý základ by byl http://www.czc.cz/c6bkg491v6jkcbu562laie8h98/seznam a dál - pominu-li o něco dražší základovku a efektivnější zdroj, liší se to akorát grafikou (2x výkonnější) a SSD diskem navíc - ten asi v herně můžeme pominout. Ta lepší grafika se ale dá dát i do toho prvního, to už je jen kosmetika. Já myslím, že za takové stroje by se herna stydět nemusela.

Pokud jde o správu počítačů jako takových, stačí řekněme i malý skriptík v Javě, který po určeném čase počítač odloguje, což je asi ta nejprimitivnější úroveň správy. Jinak potřebuješ nějakou server-klient aplikaci, kde ty na serveru přiřadíš kódu čas, uživatel zadá kód a počítač se po dohodě se serverem na daný čas odblokuje. To už ale vyžaduje trochu větší know-how. Problém prvního modelu je, že když čas vyprší, a hráč si chce čas přikoupit, tak jak tak musí dojít k odlogování, takže přikoupení času není úplně dynamické. Nejjednodušší a nejlevnější je samozřejmě hlídat časy sám (třeba s budíkem v ruce), a prostě hráče od počítačů odhánět, ale tam můžeš narazit na jejich frackovost, že nebudou chtít odejít, a budeš jim muset počítač třeba natvrdo locknout. V malé herně by to ale podle mě pro začátek šlo. Nejdůležitější bude nakonfigurovat síť tak, aby se všechny počítače v každé hře viděly - většina her pro MP vyžaduje spuštěný server, někdo tedy musí hostovat. No a samozřejmě nemám tušení, jak je to s licencemi her pro komerční užití, minimálně musíš mít licenci pro každý počítač.

Obrázek uživatele CalidorM1

Musím ti poděkovat za vyčerpávající odpověd. Konečně mám přehled, jen škoda že máš bydliště tak daleko. +- 70 tisíc mám přesně jen na pc a zbytek na zařízení a vysoký nájem než se to rozjede.. :)

Je to pro mě skok, v čem by mě opravdu bavilo podnikat. A dá se říct že jsem dlouho šetřil, nerad si beru půjčky.

Jinak mám konečně přehled, jak s nikým jednat a o čem. V hernách když jsem se ptal, tak tě dřív pošlou do pr* než aby pomohli a měli konkurenci :)

Hele taky tě decentně něčím odměním jak jsem sliboval, nevím zatím čím - ale co takhle poslat nějaký kredity třeba za 200 na hellspy , share rapid, ulozto nebo kam chceš..

Obrázek uživatele CalidorM1

Stejnak to asi menší půjčku bude chtít jak koukám, na těch 100 litru pro 5 počitačů + výbavu s monitorem a vším všudy, tak si myslím že se mi to v budoucnu vrátí..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No pokud naše spolupráce končí zde, tak refundace asi nebude potřeba :)) Možné je lepší, že nemáš půjčku - co kdyby to náhodou nevyšlo. Nevím, jaký je zájem o herny v Plzni, jaká je tam situace a konkurence...
Pokud jde o cestování, nedělá mi problém udělat si tam placenou služební cestu, ale stěhovat se tam asi nebudu, tak jsem to chtěl říct. :-)
Navíc si myslím, že 4 herní počítače jsou akorát - týmy 2v2.. Pátý by byl trochu navíc, i když...třeba si bude někdo chtít zahrát sám, nebo někde bude potřeba mít spuštěné ty servery....
Pokud se chceš ptát u konkurence, tak to zkus v jiných městech - pak se konkurence bát nebudou. :-)

Obrázek uživatele CalidorM1

Řekněte my prosím ještě názor, na tuhle sestavu.. je to podle mě nic moc, ale myslím že když tam nebudu pouštět hry roku 2013, tak by měl utáhnout vše.. ? :) Příjde my že má i levný monitory jestli to není nějaký podvodník.. :)

http://www.nejlevnejsi-pc.cz/product.php?id_product=849

Přeci je to jen poloviční cena a rád bych ušetřil co nejvíc.. vím že je to do budoucna na nic, pokuď tam budu ale pouštět hry jak jsem psal víš + jen používat internet a prohlížet videa. by neměl být snad problém..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jooo GeForce 210!!!! :D To je opravdu jen na starší hry, a to ještě sotva. Navíc když to budeš chtít rozšířit, tak to budeš muset celé vyhodit, a když to nebudeš chtít upgradovat, tak to stejně za 3 roky chcípne....

Obrázek uživatele CalidorM1

Ach, já koukám většinou na takoví dnešní znaky 1GB DDR3, HDMI atd.. :))

Obrázek uživatele CalidorM1

Teda čím víc, tím líp.. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jojo, grafika má milion gigabajtů paměti, ale žádný výkon. Záleží na čipu - na počtu výpočetních jednotek (a jejich architektuře) a rychlosti. Je to tak, že 1 zedník a 50 podavačů postaví zeď stejně rychle, jako 2 zedníci a 2 podavači - a oba budou stát stejně. GT210 má opravdu málo zedníků, a podavači se tam už akorát flákají a berou mzdu.

Obrázek uživatele CalidorM1

Ach jo, takovej trouba jako ja se dá zrovna do herny. No nakonec to stejnak skončí tak, že naletím a koupím s podsvícenýma písmenama na webu napsaný - herní dělo, nějaký pentium 2.. :cool:

Obrázek uživatele CalidorM1

Myslím že nejlepší bude zaplatit stejnak nějakýho techchnika na PC co se vyzná, abych v budoucnu nelitoval a zbytečně neprodělal.. Já sem trochu na prachy skrblík i když tak nevypadám.. Stejnak děkuju za rady, na psaní komunikaci přes monitor moc nejsem.. Ale stejnak jestli cheš, tak se ti nějak odměním jak jsem psal předtím jestli máš zájem :) , už mám v sobě půl flašky vína a začínám se zbytečně rozepisovat..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

:))
No na ty techniky bacha, oni jsou zase často šmejdi, vždyť právě tací technici skládají ty sestavy jako je ta kterou jsi uvedl... To nechceš. :))
Já razím heslo, že nejsem dost bohatý, abych si pořád dokola kupoval levné věci... :-)
Pokud chceš, na mém profilu najdeš email, případnou refundaci řešme tam. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

:))
No na ty techniky bacha, oni jsou zase často šmejdi, vždyť právě tací technici skládají ty sestavy jako je ta kterou jsi uvedl... To nechceš. :))
Já razím heslo, že nejsem dost bohatý, abych si pořád dokola kupoval levné věci... :-)
Pokud chceš, na mém profilu najdeš email, případnou refundaci řešme tam. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.