herni sestava

Ahoj, měl bych velký zájem o sestavení herní výkonné pc skříně se vším co do ní patří.Ostatní mám řekl bych cekem dobré,kdyžtak dokoupím někdy :-) Nejsem na tohle moc dobrý odborník tak se radši poradím s váma :-). No měl bych asi takovou představu abych se vlezl do 20 000-25 000,-Kč + s http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72102
pokud možno :-) mohla by být i jína,jesli budete mít nápady,tak si je rád přečtu :)) Tak zatím

Obrázek uživatele Peca

Dle mě není potřeba u sestavy za 25k dávat skříň za 3000,-, ale pokud ji vyloženě chceš, to je na tobě. Musíš ale počítat s tím, že to bude na úkor třeba výkonější grafiky nebo něčeho jiného. Skříň ti na výkonu nepřidá.

Zde jsem něco sestavil, postupem času bych určitě přidal ještě nějaký velký disk na data. Jestli, ale chceš tu drahou skříň, tak ji tam hodíme a upravíme to.
http://img822.imageshack.us/img822/207/25k.png

------------------------------------------------------------
odkazy:
http://www.jscomputers.cz/produkt/ASUS_MB_Sc_AM3-_M4A79XTD_EVO-_AMD_790X...
http://www.jscomputers.cz/produkt/CPU_AMD_Phenom%E2%84%A2_II_X4_Quad-Cor...
http://www.jscomputers.cz/produkt/G-Skill_RAM_2x2048MB_DDR3_1333_7-7-7-2...
http://www.jscomputers.cz/produkt/Sapphire_VGA_ATI_VAPOR-X_HD_5870-_1GB_...
http://www.jscomputers.cz/produkt/WD_CAVIAR_BLACK_WD5001AALS_500GB_SATA-...
http://www.jscomputers.cz/produkt/Samsung_DVD%C2%B1R-%C2%B1RW_22x_Drive-...
http://www.jscomputers.cz/produkt/XFX_650_XXX_Edition_PSU_-_650W.html
http://www.jscomputers.cz/produkt/Arctic_Cooling_Freezer_Xtreme_rev2.htm...
http://www.jscomputers.cz/produkt/Antec_Three_Hundred.html

Obrázek uživatele Elendier87

No pěkná je to jo, ale abych po ni až tolik toužil to ne.Jasný to chápu, že mi skříň na výkonu nepřidá :-) Tak tu skříň teda ne.Stačí nějaká ta levnější radši.

Obrázek uživatele Peca

V tom případě, tak jak jsem napsal...příp. si řekni co ti tam nesedí a upravíme.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a operační systém máš? byla by škoda, nepoužít OS W7 x64..

já souhlasím téměř se vším, jen doplním o preferenci výrobce - já kupuji ramky jedině Kingston http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66058 ale neuděláš chybu, když zvolíš to, co navrhl Peca.. je to jen pokud preferuješ jednoho výrobce, se kterým máš kladné zkušenosti..

Obrázek uživatele Elendier87

OS nemam na tohle jsem se chtěl právě zeptat :-) a co si psal tak by mi asi vyhovovalo víc.A ještě kdyby šlo tak bych chtěl jinou case než navrhoval Peca
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59079

Obrázek uživatele Elendier87

Je mezi něma nějaký velký rozdíl co se týče výkonnosti? myslím co navrhoval Peca a ted ty

Obrázek uživatele Peca

Myslíš ty grafiky? Ta 5870 je výkonější než co dával Tobi 5850ka, ale pokud započítáš do ceny operační systém, tak nemáš šanci si ponechat v sestavě tu 5870, to prostě nedá. Pak přijde na řadu 5850ka a na té si taky velmi dobře zahraješ. Já bych však volil 1GB verzi i té 5850ky, výkon navíc v jednotkách procent a to až ve vysokém rozlišení mi za ty prachy navíc nepřijde adekvátní.

Obrázek uživatele Elendier87

Aha dobře tak teda tuhle graf. kartu http://www.czechcomputer.cz/pr.....rtno=75580

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych tu dvougigovku volil z hlediska budoucnosti - přecijen je to drahá grafika a nemá smysl ji jen tak rychle vyměnit.. a v budoucnu přijodu hry s mnohem kvalitnějšími texturami (než aby zkvalitnili tragické modely) takže ta 2GB se oplatí, a pokud FullHD monitor nemá teď, brzo budeš, že ;)

Obrázek uživatele Peca

Tak to nevychází ani s 2Gkou. Dal jsem tam tedy Toxic 1GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73898

http://img837.imageshack.us/img837/3667/czc.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/4457/jsce.jpg

vychází to stejně na obou eshopech, zvol si jenom co máš radši za značky paměti/zdroj/mechanika, výkonově to je nastejno a mechaniky mají myslím na obou eshopech. U JSC se však asi déle bude čekat na ty paměti, u nás se tato značka totiž moc nevyskytuje.
Kingston/Fortron/LG
G.Skill/Seasonic/Samsung

Obrázek uživatele Elendier87

no FullHD monitor mam 22´ :-) a Kolik to vychází teda s 2Gkou? :))

Obrázek uživatele Peca

S Vaporem 2GB asi o 500,- víc a s Toxicem 2GB asi o 1000,- více (chápej Toxic je to samé co Vapor ale s o trochu navýšenými takty).
Doporučuji si nejdříve o tom něco přečíst na netu 2GB vs. 1GB. Zjistíš, že za ty prachy to opravdu nestojí za to, ve FullHD ten výkon navíc a to u verzí Toxic je opravdu jenom pár FPS (tak 2-3 snímky) a pokud tu kartu nebudeš taktovat, tak ten rozdíl mezi Toxicem 1GB a Vaporem 2GB nebude žádný.

PS: Jestli trváš na 2G a chceš se vejít, tak můžeš taky oželet chladič CPU a dokoupit ho později. Jestli ti nevadí trochu vyšší hluk, nicméně snesitelně a vyšší teploty, tak zatím můžeš jet na boxovaném chl. (co je u procesoru)

Obrázek uživatele Elendier87

dobře rozumím díky moc teda :-) A ještě něco, je tohle vše co potřebuju na sestavení? Blbá otázka ale radši se zeptam, protože v tomhle moc zkušeností nemám:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych šel do 2GB Vaporu spíš, než do toho 1GB Toxicu, vidím v něm lepší budoucnost.. kdyby se jednalo o grafiku za 2500, asi by z dlouhodobého hlediska a očekávání větší potřeby framebufferu nemělo smysl volig gigovku, ale 512, ale zde bych si 2GB vzal.. kor když vim, že třeba v GTA IV je možnost anstavení hodně limitovaná právě pamětí a ne výkonem grafiky.. a takových her bude více..

Obrázek uživatele Elendier87

:-) dobře teda tak tu 2GB Vapor cca 500,-Kč není až taková suma :eek:

Obrázek uživatele Peca

Když myslíš, je to na tobě :))

Obrázek uživatele Elendier87

Teď jsem se koukal na zakl. desku co si mi ukazoval ale nvm jestli to tak je ale je tam napsane:Omezení 32bitového operačního systému Windows® mohou způsobit, že přestože bude nainstalována paměť o velikosti 4 GB a více, systém rozpozná pouze méně než 3 GB dostupné paměti. Doporučuje se proto instalovat paměť s celkovou kapacitou menší než 3 GB.
kdyz teda mam 64b OS a 4GB paměti

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to tě netrápí.. máš 64bitový OS, takže můžeš mít paměti několik ExaBajtů.. (milionů GB)

Obrázek uživatele Elendier87

jej trochu jsem tu větu pochopil jinak :-) i tak díky

Obrázek uživatele Elendier87

Ještě bych se potřeboval zeptat kdybych si chtěl v budoucnu koupit LCD Monitor 24'' jakou značku.Hlavně teda na hraní her a na koukání filmů.cena cca 5 500 Kč děkuji za odpověd

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

LG, Samsung.. já jsem spokojeným majitelem ASUSu..

přesný model bychom vybrali v daný čas..

Obrázek uživatele Elendier87

mma taky Asus 22" a sem spokojenej teda :-) teď jsem se trochu díval a zamlouvá se mi zatím http://www.anacomp.cz/asus-vw246h-24-1920x1080-20-000-1-2ms-dvi-hdmi-rep...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě se taky zamlouvá, ale možná by bylo lepší už vybírat LED podsvícený monitor..

Obrázek uživatele Elendier87

je v tom nějak velký rozdíl? LCD nebo LED?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takhle to nemyslím.. tenhle monitor, jako všecky současné,je podsvícen něčím podobným, jako je zářivka.. síla podsvícení je tak řízena rychlostí blikání zářivky (u NTB displeje).. navíc zářivky jsou po stranách, protože jsou docela veliké, a rozvíst světlo ulpně rovnoměrně nelze.. u levných monitorů tak v okrajích na černé obrazovce vidíš světlo - to jsou ty zářivky.. tahle technologie je stará, je škodlivá pro oči (málo ale je), má velkou spotřebu a negativně ovlivňuje podsvícení panelu..

LCD panel jako takový mají ale oba, jak CCFL (zářivkový), tak LED.. OLED display je pak něco jiného.. každý picel je tvořen ledkou, takže má mnohem lepší kvalitu obrazu, ale samozřejmě tahle technologie je nová a poměrně drahá..

Obrázek uživatele Elendier87
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne zrovna Acer, ale jak vidíš, rozdíl v udávané spotřebě je 60 vs. 17W.. rozdíl žejo? navíc LED by měl aj lepší barvy a lepší reálný kontrast.. ale tenhle Acer je poměrně "obyč"..

Obrázek uživatele Elendier87

jj vidím rozdíl je to dost pěknej teda:-) ten byl jen na ukázku :eek: no potřeboval bych teda poradit jaky LCD Monitor s LED podsvícením koupit. :-) do těch 5 500 Kč hmm..? :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.