herní pc s gtx680

Potřeboval bych poradit s výběrem ostatních komponentů. PC by bylo určeno k hraní nejnovějších her na max detaily. Jediné co jsem si vybral je grafika http://www.alza.cz/zotac-geforce-gtx680-4gb-ddr5-se-d329005.htm . Moc tomu nerozumím a tak se omlouvám za případné hloupé dotazy. Stačí nějaký procesor od AMD nebo nějaký výkonnější od intelu? Intej je zas o dost sražší než AMD. Taky sem čet, že k týhle grafice potřebuju min 600W zdroj. Ostatní komponenty taky něco budou žrát. Stačí zdroj 750W? Disk bych si představoval nějaký s 2 TB 7200 ot. Mechaniku pokud možno s blu ray (nebo jak se to píše). Cenový limit tak 35 000. Děkuji za odpovědi a cenné rady. PC by mělo vydržet min 5let.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teďka sestavuju neco podobného. Ja osobně k tomu beru http://www.czc.cz/fortron-aurum-650w/94749/produkt . :) Snad jsem ti třeba trochu poradil, nebo alespoň ukázal nové možnosti. :D

Obrázek uživatele joezrak

Dik. :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Postavil bych to takto, skříň je víceméně na Tobě, jen jsem tam fláknul , která by se líbila mě. Možná na takovou bestii, by se hodila více extravagantní a lépe chlazená.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ať si tam klidně flákne tu GeForce, když jí chce.. Obvykle se tací špatně přemlouvají. Ale GTX680 je trochu zbytečnost.. Navíc je to žrout. Pokud budeš hrát na 22" FHD monitoru, stačí t něco jako HD7870 (GTX660Ti), což je ani ne polovina. A za 2 roky si za stejnou (nebo vyšší) částku koupíš novou grafiku a posuneš svoji sestavu vpřed výkonem a novými technologiemi, a snížíš spotřebu a topení... Stejně tak by to bylo i s procesorem - za tuhle cenu můžeš mít běhen 3 let 2 nové počítače vždy dostatečného výkonu na vše, co v té době je. Nehledě na to, že samotná GTX680 těch 5 let nevydrží se životností - tyhle top-end karty nikdy.

Co se zbytku týče, SSD je moc dobrá věc http://diit.cz/clanek/je-nyni-ten-spravny-cas-nahradit-pevne-disky-ssd ale je to drahá sranda.. Osobně bych ještě nešetřil tolik na ramkách a vzal Corsair Vengance, ale to je asi tak vše, co bych tomu vytknul.

Obrázek uživatele Peca

No 680ka ani takovej žrout není, ale stojí zbytečně moc, v poměru cena/výkon nijak neexceluje (což hi-end nikdy). Je to karta pro ty co neřeší peníze, ti ostatní si raději vezmou GTX670 nebo radeon 7970 (7950), kteří nabízejí jen o krapítek nižší výkon a to podstatně levněji.
Jinak základ je jasně na Z77 + i5 3570K + SSD samozřejmost, datový disk WD Red.

V postatě podobně jako Sasha, jen jsem trochu poupravil a změnil GK, blueRay není nutnost a skříň podle vkusu, na tom se dá srazit i nějakou tu korunu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, ta BD mechanika, na tu jsem zapomněl.. Nutnost je, pokud v ní máš co číst, o čemž ale pochybuji.. Dá se přikoupit víceméně kdykoliv...

Obrázek uživatele Peca

...tak to je jasný :)

takto by to ještě i docela pěkně vyšlo s tou GTX680, tu bych vzal tuto 3slotovku od ASUSu.

Obrázek uživatele joezrak

ok
Ta radeon 7970 neni o moc horsi a je levnejsi. Tak ji tam dam. Ten disk se mi zda moc velky. Stacil by nejaky 1tb. Sel by http://www.czc.cz/seagate-sv35-5-1tb_4/103595/produkt?q-c-0-f_2025538=sI... ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud rád platíš 65% ceny za 50% kapacity, klidně si vem ten menší :))

Obrázek uživatele joezrak

Uplne sem zapomel na monitor, klavesnici, mys a repraky. Repraky moc kvalitni byt nemusi. Vetsinou budu hrat se sluchatkama.
Slo by to takhle? Je ten SSD disk nutny? Vylepsi to chod her? Kdyz bude system pomalejsi nebude to vadit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je docela "zvláštní" brát si "nVidia Edition" skříň a dát do ní grafiku AMD :-)
Rozhodně bych však nešel do nižší verze desky, než P8Z77-V. LX2 už vůbec ne.

Obrázek uživatele Peca

Tak tak, navíc na radeony od VTX nejsou moc dobré ohlasy a ještě navíc toto je referenční model, to neber. Když už AMD tak vezmi Sapphire nebo tu 3slotovku od ASUSu.

Obrázek uživatele joezrak

Nejsem fanousek nvidie ani amd. LIBI SE MI ZELENA BARVA. A zeleny podsviceni je super. Proto tahleta. A klavesnice (jak sis moch vsimnout) je taky zelene podsvicena. A deska staci tahle nebo lepsi? http://www.czc.cz/sapphire-hd7970-vapor-x-ghz-edition-3gb-gddr5/111764/p...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.