Herní PC do 19 000kč

Dobrý den, chtěl bych si pořídit nový počítač, ale potřebuji Vaší pomoc, protože si ho sám netroufnu postavit.
Pc budu využívat převážně na hraní nejnovějších her, potom budu pracovat i v photoshopu, sony vegasu atp., ale převážně budu hrát hry.

- pc by se mělo vejít do částky kolem 19 000kč, ale bez OS a monitoru. OS mám svůj win 7 64bit
- na vzhledu bedny a hlučnosti mi nezáleží, pokud to nebude řvát jako na rockovém koncertu
- pc si nechám poskládat dohromady v místním obchodu.

+ ještě bych byl rád kdyby jste mi pomohli s výběrem 22" monitoru do 3200kč.

Děkuji za všechny Vaše rady.

Obrázek uživatele Shinji-kun

ak pritlacis este 500korun navrch budes mat o dost vykonnejsiu zostavu, ktora bude este dalej taktovatelna (procesor tak 200Mhz a grafika to sa este uvidi)...je to zalozene na intel bazi, chcel som ti navrhnut nieco ine ako Tomas.
http://www.czc.cz/eurv42q6umjg5beib7c0gajh0c/seznam
co sa tyka monitoru, poobzeral by som sa za nejakym s IPS panelom...napr. taky http://www.czc.cz/philips-227e4qhad-lcd-monitor-22/112990/produkt

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

IPS pod 5K nejsou zrovna dobré monitory co se zejména odezvy týče, ale budiž.

Ono kdybys komponenty jako skříň, chladič, ramky atd., použité v tvé sestavě dal do té mé, dostaneš se cenově o dost níže. Nízkou cenou je vykoupena horší kvalita. Levnější základovky bych pak pod Core i5 moc nedával, ale budiž. Problém je, že "stejné" základovky pod Intel vyjdou tak o litra až patnáctset dráž.. Srovnávat tedy M5A99X EVO s Z77A-G43 není zrovna moc fér - Z77A je spíše nižší střední třída.

Obrázek uživatele Shinji-kun

ano je pravda,ze ta doska patri do nizsej strednej triedy ale vychadza z nej ako jeden z vitazov viacerych reviews, ktore sa zaoberali touto problematikou.chcel som ukazat, ze to za tu cenu ide aj s lepsou grafikou, ktora je na hry najviac dolezita a procesor takisto nezaostava za tym FX6100 dokonca si dovolim povedat,ze v hrach je na tom lepsie (nehovorim o renderingu).tvoja zostava je zlozena hlavne z kvalitnych komponentov,ktore budu mat dlhu zivotnost ale ta moja urcite "nezhori" do 2 rokov.zameral som sa hlavne na graficky vykon, ktory oproti tvojej ma o dost vyssi a ani skrina BITFENIX nieje z tenkeho plechu.aj ja mam doma CM bednu a som s nou velmi spokojny ale radsej obetujem 1000kc za lacnejsiu bednu a hodim ich do grafiky, pretoze na bedni mi az tak nezalezi...airflow bude dostatocny na to aby sa komponenty neprehrievali
rozdiel 2ms medzi monitormi za 3200 a 5000+ je pre bezneho uzivatela nespozorovatelny a pri "obycajnom" hrani to tiez nebude problem...ak by chcel ale progaming zostavu tak tam sa ale nezmestime do zadaneho cenoveho limitu,cize aj tak iba mlatime prazdnu slamu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak jasně no, ta skříň v mojí sestavě je spíš taková ilustrativní, obvykle stačí třeba CM Elite 430.. Tam záleží hodně také na designu.

Ovšem nesouhladím s tím monitorem - není to jen o číslech, ale i o lžích. Jelikož je odezva velmi těžce měřitelná, mohou si tam výrobci uvádět co chtějí. Jediným rozpoznávajícím zařízením je pak jen lidké oko a mohu tě ujistit, že existují monitory s 5 ms, které negumují, a monitory s "2 ms" které gumují a duchaří jak prase. Praxe je takové, že IPS obecně mají horší odezvu, a ty za 3500 mají odezvu přímo bídnou. Nevím, jestli už jsi takový IPS viděl, ale pro neslepého je utrpení na to koukat - i scrollovaný text nebo posouvané okno se seznamem souborů dělá cestičky a duchy.. Ve hře to pak za tebe dělá pasivní motionblur atd.. Já si kdysi připlatil na velmi drahý ASUS VH226H a lepších panelů do 6K jsem viděl nemnoho, a to byly TN, které mají odezvu lepší, jak IPS. Je to na subjetivním posouzení, aby se každý šel podívat do prodejny na ten konkrétní monitor a ověřil, zda splňuje jeho očekávání.

Obrázek uživatele kov1

Tak já si představoval AMD sestavu, za intel se mi nechtělo připlácet, protože sem chtěl ušetřit na procesoru a základní desce. Jinak design skříně mi nevadí a chtěl bych u ní taky ušetřit. 2 000kč za skříň mi příjde dost, takže stačila by například tato? http://www.czc.cz/coolermaster-elite-330u-black/96159/produkt
Ještě se chci zeptat jestli by se vyplatilo připlatit za tuhle gk
http://www.czc.cz/sapphire-hd-7870-ghz-edition-oc-2gb-gddr5-full-retail/...
a nakonec by mě zajímalo jestli to AMD uchladí box chladič.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak každý procesor se dá uchladit box chladičem, ale není to ono - nedá se taktovat, není ticho, nezaručuje to dlouhou životnost...

Připlatit na grafice je vcelku na tobě - výkonový rozdíl reflekuje rozdíl cen, takže je to vážně vcelku jedno a zálež jen na tom, kolik peněz máš.

Obrázek uživatele kov1

Tak jsem se málo inspiroval a dal jsem něco dohromady sám nakonec. Chci se jen zeptat jestli to takhle bude fungovat, resp. jestli se to bude dát složit dohromady.

http://www.czc.cz/2c00u0itbmgku9apnp8tbga3cd/seznam

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Upřímně, skříň bych si vzal nějakou "dospělejší", ale budiž, nicméně zelený větrák tam bude hodně křičet...
Rozdíl mezi FX-6200 a FX-6300 je takový,že 6300 má menší spotřebu, ale i výkon..
Ramky by mohly (a asi budou) kolidovat s chladičem, navíc bych sáhl po opravdu ověřeném Gelidu Tranquillo. A také ramky s porpodou XMP obvykle nechtějí na AMD nahodit max frekvenci - tu podporují pod XMP a bez něj jedou obvykle na 1600 MHz, takže na to pozor.. Tyhle konkrétní jsem ještě neviděl.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.