Herní PC

Dobrý den chtěl bych si koupit herní PC za 22 000 a chtěl bych to do teto skříně
http://www.czc.cz/corsair-carbide-seriestm-300r/111301/produkt . Těch 22 000 jen na vnitřek skříně bez OS myš klavesnici monitor mam. Popřipadě se vyjadřit k té skříni mě jde hlavně o to aby nesvitila jako vánoční stomeček a byla tam dobrá cirkulace vzduchu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75116] Herní PC

SKříň neznám, ale úplně nepoužitelně zevnitř nevypadá...
Vnitřek pak takto http://www.alza.cz/sapphire-hd-7870-d308103.htm#recenze

Obrázek uživatele W3lt
[75117] Herní PC

No takže ještě tak 2-3 tisice zůstaly dalo by se to ještě někam rozumě uložit? Jo a vyplatí se to stavět sam nebo bude stačit když to necham postavit u nich?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75118] Herní PC

Vzhledem k ceně disků je rozumné přidat ty "tři kila" na "sedmsetpadesátku". Poměr cena/kapacita je výhodnější. Jinak tam není co měnit, a asi než investovat do nadbytečného výkonu, co takhle SSD? www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd SSD je velice mocná věc (i když bude na delší rozborku abych tě poučil jak s tím zacházet a jak si to uspořádat, pokud se pro něj rozhodneš), a vřele ti takovou investici doporučím
Případně můžeš ještě trochu výše kvalitu, a lupnout Fortron Aurum 500W modulární. Je to drahý a velm dobrý zdroj, což Black Power taky, ale tenhle přináší trochu lepší součástky a 80+ Gold certifikaci. Investice navíc se vrátí v ušetření za elektriku (při 3+ hodinách hraní denně), a ještě to koumponentám malilinko více prospěje.

Obrázek uživatele W3lt
[75119] Herní PC

K tomu zdroji jako ta Fortron AURUM 500W bude lepší než ta 550 diky te učinosti? No a k tomu HDD nenašel jsem tam 750 GB ale tenhle green 1 TB (vim ze je pomalejší nez black) by stačíl když by tam byl 120 GB ssd ne? A kdybych to chtěl zkusit postavit sam budu k tomu potřebovat ještě neco nebo tam všechno bude?

A ještě co znamena :herní (mainstream), herní (performance)?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75120] Herní PC

Jo, na to stavění jsem zapomněl... Tak určitě pokud máš už nějaké zkušenosti, postavíš si to líp, a pokud ne, je na čase je získat. Asi však bude lepší, nechat to postavit je - ne vždycky to udělají tak špatně, a pokud nemáš absolutně žádné zkušenosti, sestava za 25 tisíc není zrovna to správné místo k učení.

Ten disk. No, Green stačí, ale ten rozdíl v rychlosti zrovna u něj bude cítit. Ideálně ten Blue, Green je spíše jako 100% datová úložna, z Blueu je spouštění aplikací a her, z Blacku je to asi jasné.. A SSD je na systém a to nejdůležitější a nejčastěji spouštění, plus třeba nejhranější hra. Jako ta alchymie je různorodá, ale pokjud nepotřebuješ vyloženě šetřit, tak bych tam green nedával. Já mám 90GB SSD Kingston HyperX 3K (které těď ve 120GB už je levnější, než bylo to mé), a k němu WDC Black LX 500GB. Tu 750tku neřeš, omlouvám se, ta už asi týden není nikde k sehnání. Takže tu pětistovku klidně na hry a všecko, co se na 120tku nevejde a časem ještě přirvat greena, nebo třeba něco.... To už bude jiná doba, zase, NAS servery poletí, velké exteráky (a velké disky obecně, přijdou 3TB disky a ceny půjdou dolů). Těch 500 GB ti nějakou chvíli vydrží, teda pokud nebudeš jako já stahovat Full HD filmy.
ještě k tomu SSD - Corsair Force měl největší problémy s kompatibilitou. Ale je to asi jedno, jaký SSD si dáš. Žádné z nich nepřežije déle jak 3 roky :)) Ale HyperX by z nich měl být nejrychlejší.

Obrázek uživatele W3lt
[75121] Herní PC

No a toto? "A ještě co znamena :herní (mainstream), herní (performance)?"

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75122] Herní PC

Hloupé a víceméně i často chybné dělení.. mainstream je to co se nejvíc prodává, a zároveň střední proud výkonu, obvykle s nejlepším poměrem cena/výkon.

Obrázek uživatele W3lt
[75123] Herní PC

No tak jsem zjistil že slevněl procesor tak jsem tam dal 1TB black a 90 ssd a je to asi o 100 drazsi. Doufam jen ze to tam vsechno vleze a ze to ten zdroj v pohode zvladne.
Takhle by to uz mohlo byt OK ne? Jo a jen takovy maly dotaz instalace Win na ten ssd bude uplne stejna jako na normalni HDD ze?

A až mi prijde ten PC tak ti sem napisu bude to nejdrive pristi tyden a mohl bys me teda poučit o tom SSD.At nedělam nejake fatalni chyby abych si ho hned necim neodrovnal :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75124] Herní PC

Toho Blacku se právě bojím - co tu lidi říkají, tak je prýá hlučný, ale jen ta 1TB verze, 750tka a 500vka jsou tichounké. Opět, 1TB nemám a nemohu posoudit, škoda že 750tka není dostupná.. Já bych dal pětistovku, ta zatím postačí a pak se z ní statická data odsunou na třeba nový 6TB Green.

Kousek výše jsem ti poslal dva odkazy na ty disky.. Něco je tam popsáno. Disk si otsetuj ideálně tak, že nahoď OS na Blacka a připoj SSD a otestuj jeho rychlost při naformátování s 512b a 4096b alokační jednotkou - u mě má se 4Kb, ačkoliv má fyzicky 512b sektory, podstatně vyšší rychlosti zápisu, takže ho mám na 4Kb sektory.
Nicméně mám na něm OS a všecny "malé" a používané programy, včetně Office. A ještě hru - WoWko. To je vceíméně obří blok statického materiálu. SSDčku totiž začne klesat životnost, pokud se bude hodně zapipovat a mazat. Takže nanejvýš tohle, a hry a takové věci asi dávat na blacka. Tam už to extra znát není. S "mým" přístupem vydrží SSD minimálně 5 let, což je více než nadbytečná doba..
Blacka 500 mám rozděleno na 75 GB dokumenty, 250 GB data a zbytek hry. Dokumenty je jasné - dynamické soubory, eventuelně hudba, fotky, download cache. Takové ty věci, co se furt mění. Data, jasné - prostě to, co se tam uloží a je to tam, nanejvýš se to odsud přečte nebo vykopíruje, jsou to hlavně větší věci, žádný MP3ky, protože v těch jak začneš šustit, tak jsi v loji. No a hry, tam můžou přijít aj velké programy. Data není skoro potřeba defragmentovat, Games jen měsíčně a data týdně. OS klidně každý den. Ono když tam v tom nejsou velké věci, tak je to defragmentace v žádu desítek megabajtů, nic co by mělo degradovat životnost SSD.
Jinak se SSD chová jako klasický HDD, tam není rozdíl. Přečti si ty články a měl bys mít jasno.

Obrázek uživatele W3lt
[75125] Herní PC

Tak ceny šly opět dolů :D nebylo by teď lepší vzít Sapphire HD 7950 OC 3GB než tu Sapphire HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5 a utahne jí ten zdroj? Protože ja nechcu do PC pak vrážet další penize minimalně 3 roky. Stejně tak jako jsem to udělal s mým prvním PC a ten si mimochodem vybíral taky ty :D. A pořad jede ale už se mu Prototype 2 začala kousat když jsem tam dělal ty různe comba tak jsem si řekl že koupim novy :D. A ještě jsem tam vyměnil v tom košiku ten ssd za Kingston HyperX 3K - 120GB A teda ten HDD za tu 500gb verzi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75126] Herní PC

Nejsem proti - předtím jsme ji neměli, protože jsme se cenově nevešli.. Měl jsi štěstí :-)
Zdroj s ní nebude mít nejmenší problém.. SSD je na tobě (no já mám spokojený HyperX 3K, který zatím dříme v SataII desce a šetří se, upgrade je teprve na cestě..

Obrázek uživatele W3lt
[75127] Herní PC

A ještě k tomu SSD když tam nainstaluju hry ktere maji cca 1 za týden upgrade např Aion, League of Legends bude to ten disk poškozovat nebo mu to vadit nebude?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75128] Herní PC

Nevím, jak to funguje u těhle her, ale třeba WoW má jen velké soubory, a při jejich editaci dochází k velkému posunu všeho. A to rozhodně není, co na SSD chceme. Nicméně buňka má vydržet 3 000 přepisů, což je opravdu hodně updatů, i kdyby se hýbal celý disk. Žádný extrém to nebude.
U SSD je problém hlavně, aby jsi na něj nestahoval, protože tam je obří tranzit. A už vůbec, aby jsi na něj extrahoval velké rary atd. Tohle všechno je lepší dělat na HDD.. I kdyby jsi tam ale malé soubory extrahoval a stahoval, nebude to problém - výkon SSD bude překonán ještě dřív, než disk umře. Takže neměj strach.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75129] Herní PC

Vsak aspon budem mit podobny , jinak kdyz si byl na navsteve tak ses mohl zminit ze si taky kupujes novy :cool: http://www.fastimages.eu/images/pc.bmp :???: :???:

Obrázek uživatele W3lt
[75130] Herní PC

Ale ja jsem se zminil ze o tom uvazuju :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75131] Herní PC

Vy dva se znáte? :))

Obrázek uživatele W3lt
[75132] Herní PC

Jo a uz hodne dlouho :D to ja jsem mu rekl o tehle strance :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75133] Herní PC

jj :-) známe uz hoooooodne hoooodne dlouho :D , zminil ses ze uvazujes :D ale vpoho je to fajn, treba ke grafarne taky dostanes klic k Nexuiz hre, je dobra. Budem spolu hravat :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75134] Herní PC

Taky je pravda ze nebyt Welta asi bych si koupil nevyvazenou uz hotovou sestavu nekde z Alzy :shock: Jinak muj PC je v servisu ted, myslim ze dostanu novou grafiku, uvidime no az prijde e-mail s vysvetlenim a datem kdy mi pc vrati domu. Pak napisu v cem byl problem (kdyz sme resili ten No signal.)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75135] Herní PC

Prisel me od nich e-mail. Tohle je jejich vyjadreni. Soucasti protokolu je i cosik o vymene teto grafiky. Takze myslim ze jsem hold mel jen smulu na spatny kousek a vymeni me grafiku za novou. :-) Uvidime, snad se nemylim.

VGA ATI Sapphire HD7950, OC, 3GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-e
Popis závady: dříve vypadával s touto VGA obraz, při výpadku běží ventilátory naplno, nyní obraz po zapnutí PC vůbec nenaběhne stav: odpovídá době používání

Obrázek uživatele W3lt
[75136] Herní PC

Tak taky posilám svůj PC na reklamaci první pištěla grafika při zátěži a pak když jsem v 3d marku pustil kombinovaný test tak se mi pc vypne oni říkali že je to tím že je slabý zdroj je to možné?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75137] Herní PC

O tom pochybuji, pokud je tam ten Fortron 500W. nicméně vyzkoušet jiný asi není problém... Mě se ale zdá, že tě chlapci ojebali...

Obrázek uživatele W3lt
[75138] Herní PC

Jak ojebali jako že tam není ten zdroj co tam měl byt?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75139] Herní PC

Například. Klidně ve více komponentách... Chci fotky, až tu bednu budeš mít..

Obrázek uživatele W3lt
[75140] Herní PC

no tu dostanu do 30 dni. Jinak mam vsechny krabice od komponentu teda krome krabice od grafiky tu mi nejak nepribalili nevim proc. Ale az ho budu mit doma dam sem ty fotky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.