Herní notebook??

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je tento NB s touto konf. HW vhodný na hraní náročných her. Ta grafika nVidia GT740M se mi zdá, že už je to trochu vyšší třída. Ale člověk nikdy neví. Co se týče graf. karet do NB, tak se to dost problematicky dohledává. Prosím tedy o vaši radu. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na poměry notebooků je to grafika, kterou hned tak někdo nemá. Ovšem v porovnání s řešeními v noteboocích do 30 tisíc je její výkon cirka poloviční až třetinový. V porovnání s klasickým počítačem nabídne stejný výkon grafika za ani ne 1500 korun. O nějaké vyšší třídě tu tedy nemůže být řeč. Jedná se o grafiku, na které si víceméně všechno zahraješ alespoň na nejnižší detaily, ale takové Metro 2033 bych tam asi hrát nechtěl, to asi pojede "tak tak".
Záleží tedy na tom, co je podle tebe náročná hra, a na jaké detaily ji chceš hrát. V rozumných detailech se dá hrát na GTX660M, resp GT750M, lépe na GT760M, to už je ovšem trochu jiná cenová kategorie.

Obrázek uživatele KRAJICcz

Jo, díky, takhle mi to stačí, samozřejmě jsem myslel vyšší třídu oproti např integr. grafice Intel HD graphic 4000. GTX 660 je už opravdu mimo mojí kapsu. A co se týče náročnosti her, myslel jsem třeba FAR CRY 3 na, přibližně 50 až 60 procent detailů.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, HD4000 je opravdu hodně vzadu. :-) FC jsem viděl jen jedničku, a její náročnost byla vyšší, než kvalita grafiky, ale asi by si s tím tahle karta měla poradit, i když jde o třetí díl..

Obrázek uživatele KRAJICcz

Já jsem právě FC 3 zkoušel hrát na Intel HD gr. 4000, a když jsem osekal detaily na úplný minimum, tak to zvládala poměrně dobře. Ten pohyb nebyl úplně plynulej, ale hrát se to dalo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hmm, já na ní zkusil například Rome TW a WoW, a považuji to za jednoduše nehratelné. :)) Pak by s tím žádná jiná grafika neměla mít problém.

Obrázek uživatele KRAJICcz

Tak jsme koupili NB Lenovo Ideapad Z500 s 4GB RAM, Intel i-3 Ivy bridge, nVidia GT740M. Nainstalovali Metro Last Light, a na vysoké detaily je hra naprosto plynulá, bez nejmenších problémů. Až vyzoušíme FarCry 3, dám vědět.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

FC3 bude určitě méně náročné... :D Velká výhoda Ztka v tomto ohledu je malý displej puhých 1366x768. FHD by srazilo FPS o 80%, ale přineslo neúměrně větší zážitek...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.