grafika pro střih HD videa + deska

Dodrý den,
moje pc
phenom II x4, 3ghz
ram ddr 3, 2x2g, 1800 mhz
HDD WD Caviar Black 500gb, 32mb cache
deska s integrovanou grafikou

Deska odešla, tak budu pořizovat novou. Chtěl bych pořídit i lepší grafiku, aby zvládla střih HD videa (v premiere cs5).
Co se týká desky vim sice jakou má mít paticu,konektory atd..., ale stejně nevim proč jedna jedna je za 1500 a další za 3000, tak potřebuju nějakej typ cena/výkon.
Měla by mít: SATA II, PCIex16, firewire

Do grafické karty vidim ještě míň, tedy bych potřeboval obdobnej typ.

Desku se spolíham, že mě dají vybrat novou nebo vrátí lowe, neboť se již nikde neprodává (je v záruce).

Grafiku kdybych pořídil za 2000 sem štastnej, strop je tak 4000 (to bych musel počkat než namelu tu chybějící dvojku :-/)

Díky moc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nevím přesně které verze, ale Adobe SW by měl podporovat akceleraci pomocí CUDA. Pokud by to byl i tvůj případ, chceš pořídit grafiku takovou, aby jsi ji pro střih a rendering mohl použít namísto procesoru, nebo chceš jen lepší grafiku, aby zvládala v reálném čase zobrazovat bez trhání?

Obrázek uživatele lassin

Ten soft Cuda podporuje přesně na to co říkáš. Co sem se díval, tu cudu umijou grafiky třeba už od 2000k. Mám tak trochu vyhlídlou řadu:
GTX 550 (1GB,ddr5, 192 cuda cores, cena 3000+).
GTS450 (1GB,ddr5, 192 cuda cores, cena 2600asi).
GTX 460 ((1GB,ddr5, 336 cuda cores, cena 3800).

Ptám se proto, páč tomu kulový rozumim a nic kloudnýho sem o tym nevičet. A hlavně ani jedna s těch výše zmíněných neni uvedená na webu Adobe jako podporovaná a to mě mate (ty podporovaný jsou tak od 8000 k :-/).

Priorita je abych náhled viděl plynule. Pokud to bude rendrovat rychle budu leda rád, ale uplně nutný to pro mě neni. Ale pokud by byl v modelech kde je 1000k rozdíl v ceně i velkej rozdíl v rychlosti rendringu, tak si připlatim.

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm
http://blog.krama.tv/hacking-adobe-premiere-cs5-to-enable-more-nvidia-cu...

Problémem je, že oficiální podporu karty nemají. Program je detekuje a řekne "ne, vy ne" a CUDA akceleraci nedovolí.. Pomocí těchto dvou článků (nečetl jsem je) se dá odemknout, aby je Premiere CS5 vidělo, ale je to risk, nulová záruka a asi je to i zdlouhavé.

Ale faktem je, že jakákoliv, i nejslabší GT220 bude renderovat preview i result podstatně rychleji, než nejvýkonnější procesor. Při použití takové GTX560Ti by byl i řádový rozdíl. Jediná oficiálně podporovaná je už postarčí GTX470, která zároveň patří mezi žravé a toivé karty, a je stále docela drahá. Snad jedině bazar.. A nebo se pokusit odemknout CS5, aby podporoval jakoukoliv a pak si vybrat z nejmodernější GT*500 řady tu nejdražší, na kterou budeš mít.. Pokud to ale není nějak extrémní objem dat, i GTX550 by ti měla stačit..

Obrázek uživatele lassin

To sou cenný rady. nejspíš pořídim 550-560 a zkusim odemknout.
Ještě bych potřeboval radu ohledně desky. Když mam ramky 1800mhz, je nutný kupovat desku která podporuje přímo tuhle hodnotu?

Dík

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, frekvence znamená ve tvém případě výkon, ovšem zas když bude renderovat grafika, tak procesorový systém je jaksi nepodstatný.. Ale podporuje je vesměs každá deska..
Pod Phenoma patří ASUS M5A97 PRO nebo lépe M5A99X EVO, pokud by jsi třeba chtěl i více taktovat, nebo prostě chceš jen kvalitní desku..

Ideální by bylo i vědět, jaký máš zdroj - je potřeba nějaký alespoň trochu kvalitní..

Obrázek uživatele lassin

Fortron 450W Black power

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dobré... Neskládali jsme ti tu náhodou sestavu?

Obrázek uživatele lassin

Ano, je to tak...
Díky moc, myslim že vim vše co jsem chtěl a ještě něco navíc. Ať se daří...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A jakou jsi tam měl desku, že ti odešla?

Obrázek uživatele lassin

Asus M4A785TD-M Evo

No nedá se uplně říct , že odešla. Odešel jeden port na ramku, nebo možná dva teď si nejsem jistej, už asi před rokem. Ale můžu tam mět strčený jen dvě ramky a ještě tak, že nefunguje dual shanel. Dvakrát sem to poslal na reklamaci a oni mě to vždy poslali zpět a mě to doma nejelo, až pak sem zjistil, že nejde jen některej port a oni ju asi testovali pouze s jednou ram, tak jim to jelo. Pak už sem se na to vykvák, páč stejně vlastnim pouze dvě ram, ale mam v plánu dokoupit, tak ju chcu vrátit dokud je v záruce.
Ještě abych tu závadu upřesnil, když je ta ram v tym špatnym portu (a druhá třeba v dobrym), tak ten kompl ani nenajede, jen ventilátory.

Na co si vzpomínám dobře, ten dual shanel nešel nijak nakombinovat, tedy musijou byt odsmahlý dva ty porty.

A stalo se to tak, že se rendrovalo video, tak sem šel pryč, kompl dorendroval a za čas se hodil do režimu spánku. Já sem ho probral a on zrovna umřel. Po restartu ještě naběhl a pár dní jel, s tim že se občas musel restartovat. Tak nějak to bylo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hmmm... A ramky otestovaný máš?

Obrázek uživatele lassin

Myslim, že ramkou to neni, kdyby jo, tak přece nepojede v žádnym portu bych řek.
Ale i sem je tehdá protáh memtestem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud chceme stoprocentně vyloučit takovouhle komplexní chybu, je potřeba to otestovat pořádně - jakoukoliv přípustnou kombinaci ramek ve slotech a ve správném nastavení (frekvence, latence, napětí) projíždět memtestem alespoň 2* tolik hodin, kolik je kapacita pamětí v součtu.. Je to důkladný mnohahodinový test, který dovede odhalit, zda existují kombinace, které jsou bezproblémové..
Je možný, že třeba v tom slotu je prach, nebo ohlé piny.. Děda například měl 2 ramky v single channelu. Když jsem je přepojil, zamrzal v bootu Win. Neměl jsem náladu a čas to řešit (a říct mu, že má něco špatně), on je v singlechannelu stejně šťastný a nic nepozná :-) Ale u sebe bych samozřejmě vyčistil, zkontroloval, otestoval..
Klidně je testni stejně i v jiné desce, nebo jiné ramky tady.. Ono ty ramky způsobují takovéhle problémy, přitom jejich cena je podstatně nižší co do opravy (plus doživotní záruka)...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.