Externí HDD

Dobrý den. Měl bych takový dotaz. Chci si koupit externí HDD 500GB. Našel jsewm někde ´že je to formát FAT32. Jaký největší soubor tam mohu nahrát? Mám totiž SD kartu 16GB(taky FAT32) a na tu nemůžu nahrát větší soubor. Takže když tam chci nahrát soubor,který má několik GB musím ho nejdřív rozdělit. Budu to muset tak dělat i s tim HDD?

Přemýšlel jsem o Transcend StoreJet 25 Mobile, 500GB, 2.5" , USB 2.0, anti-shock

Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele gogo999
[38294] Externí HDD

omyl nešli větší než 4GB a pak sem teda našel todle: http://www.fat32-ntfs.wz.cz/

to opravdu funguje? někdo tam psal že ani po tom mu nešli nahrát soubory větší než 4GB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[38295] Externí HDD

normálně disk naformátuj na NTFS.. převádění je naprd.. data si dej jinam a naformátuj ho (a klidně i rozděl alespoň na 2 díly)..

Obrázek uživatele gogo999
[38296] Externí HDD

takže i když bude FAT32 tak tam budu moct nahrávat soubory větší než 4GB bez problémů?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[38297] Externí HDD

ne.. tím formátováním - pryvým tlačítkem na disk v Tento počítač -> formátovat -> typ souborů NTFS - totiž odstraníš souborový systém FAT32 (který ti dovolí max 4GB, reálně ale myslím jen 2GB) s hodí se tam NTFS.. při tomto procesu dojde ke smazání veškerých dat na disku.. nejlepší je naformátovat "rychle" a poté přes správu disků odstranit oddíl, vytvořit jeden poloviční a druhý poloviční.. oba pak naformátovat na NTFS.. disk se pak bude chovat, jako by byly dva - je to lepší v případě, že potřebuješ náhole formátovat jeden oddíl - data na druhém zůstanou zachována - a také je to rychlejší pro práci s těmi daty a není to tak náročné pro disk..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.