Externí disk

Ahoj,

chtěl bych vás požádat o pomoc s výběrem externího disku. Disk by měl mít 2.5" a kapacitu min. 640 GB. Spíše bych preferoval nějáký disk který vydrží i nějáký ten otřes či náraz (nošení v batohu apod.) cenu bych viděl tak do 2500 Kč. Dále bych se chtěl optat na 3.5" disk s kapacitou 1 TB či vyšší. Také asi do těch 2700 Kč.
Díky za všechny vaše případné návrhy a rady :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nikdy jsem neměl rád malé disky..

kažýdopádně všecky tyhle exteráky jsou naprd.. jsou jen datové, mají velmi pomalý "vnitřek" a jen USB.. nejlepším řešením je externí box a klasický Sata2 HDD.. pro plnění velkými daty použiješ připojení do skříně přes Sata, nebo zvenčí eSata, na klasiku pak USB.. cena 3300 disku WD Caviar Green 1500GB a boxu Weeland (musel bych najít, jaký mam), je to sice dražší, ale dá se do toho dát jakýkoliv disky jednak a jednak ten disk přes eSata dá i 80MB/s a to se dá využít i pro spuštění her atd.. pokud něco takového děláš na těch pomalých, myšleno tedy dlouhodobý zátěž, tak strašně klesá jejich živostnost.. pokud chceš z TV s USB třeba přehrávat filmy z toho HDD, ty malé tím fakt trpí.. tohle je klasický desktop disk, který se ani neohřeje.. vim jak ty pomalý topěj a přitom jsou to šneci..

co se týče otřesů, architektura HDD je taková, že je prostě náchylná na otřesy.. vim ale, co není.. Flashdisk nebo SSD disk opět stršený v boxu.. to je 100% odolné, Kingston s tím i hrál bowling, golf, basebal,... :D

ten první od petapla je takový dobrý, kompaktní, malý, ale je to takové velkokapacitní fleška, která když padne ze stolu na kachle, většinou je s ní amen..
ten zbytekn nestojí moc za řeč, přes to USB čekám rychlosti 20/10 R/W MB/s to i moje fleška za 169 dá 18/8 :P

Obrázek uživatele Krejzyna

Díky vám oboum. Nehodlám z toho nic spouštět bude to vážne sloužit jen jako úložna dat( divný slovo :D) s tim 2.5" bych sem tam kamarádům něco přine či naopak oni mě takže nepotřebuju nic moc extra výkonýho on by ten hdd nebyl ani furt zapojenej :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

každopádně vim, co to je kopírovat si od kamaráda přes USB 400GB filmů.. to se kopírovalo celej den v kuse.. a víš co? přišel jsem domu, zapojil jsem ten disk přes eSata a přelupal jsem to do kompa za hodinu :)

ono ty disky musely nějak zlevnit, protože když jsem to kupvoal já, nebyl jedinej 1500GB k dostání pod 3500.. myslím exterák.. proto jsemt aké volil tuto možnost.. stále je to více výkonu za stejné peníze..

Obrázek uživatele Krejzyna

Tak jsem si vybral tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H24E000SFG , myslim, že pro mé potřeby bude naprosto dostačující sice to co tady psal tobias je určitě výkonnostně někde jinde, ale pro mě je to neužitečný. Jinak díky ti za vyčerpávající info(jak jinak :D) a to bude asi vše.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ten WD je jeden z nejlepších, co si můžeš koupit.. ale to nemění nic na tom, že ryzí externí disky jsou naprd :P plastíš naprosto stejnou cenu za 1GB jako já, ale ten disk se dá využít na mnohem méně věcí.. nehledě na to, že je větší, než ta moje placka.. kdybys našel ten WD 1500GB exterák do 3500, tak by to byla za něj slušná cena, ale je to křehké, plastové.. ten box co mám je rovnou z hliníku a jak říkám, výhody přímého Sata2 a eSata jsou nepopiratelné a za stejnou cenu :!:

čiň jak myslíš..

pokud chceš i ten male, tak to WD co vybral petapl ujde :)

Obrázek uživatele petapl

já osobně mam imation 2,5" USB 500GB a rychlost je taky super, předtím jsem měl CN memory 3,5" USB 500GB a taky to stačilo (zálohy,iso obrazy apod.)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.