Co si o tom myslíte ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

musím říct, že se mi často nestává, že by si lidé složili takto vyváženou sestavu, ale ani zde to nebude bez výtky :P

ad ramky - 1066MHz CL9 nebude na hry sebemenším probémem

ale ten zdroj? nejen že značku neznám, ale stačí jen se podivat na cenu.. kvalitních 500W mady by Fortron stojí dvakrát tolik.. V drahém a výkonném počítači je potřeba mít kvalitní zdroj jinak to pude do kopru.. takže třeba Fortron Black Power 500W, případně značky jako Chieftec, Corsair, OCZ, Tagan, Seasonic ..

Obrázek uživatele Peca

No takže ten zdroj bych taky neriskoval.
Dále tato deska nepodporuje daný CPU, pokud chcete 4jádro v Black Edici pro tuto desku tak
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400830972PCOVR
U té grafiky je 2GB paměti úplně zbytečný. Disk bych vzal spíše od WD nebo Samsung, nemají takovou poruchovost.

Spíše napište max. cenu investice, využití PC a jestli plánujete taktovat či ne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná by stačilo chvíli počkat.. sám jsem se divil že 940tka vůbec existuje, dosud jsem ji neviděl.. ono brzo ji BIOSy podpoří.. jinak tahle deska u mě nevzbuzuje důkaz kvality pro čtyřjádro k taktování, to už je výsada spíše 790FX desek..
každopádně dík, že jsi si všiml ;)

Obrázek uživatele Peca

Deska ji nepodpoří, 940 je starší CPU do AM2+ a jak víme desky s AM2+ podporují AM3CPU, ale obráceně to nejde. Takže vzít desku s AM2+ nebo CPU do AM3.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

podle značení jsem si myslel že se jedná o AM3 novinku.. ale toto do AM3 opravdu nepujde je to starý a nejspíš přejmenovaný Debeb.. Takže určitě vztít tu 955ku..

Obrázek uživatele Ascension

Tak v prvé řadě dik z pomoc borci :)
No a to pc by mělo být tak max za 16000kc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to mužem asi na X4 Phenom zapomenout :D volba je jasná - jako v sousedních sesavách - abych to nemusel přepisovat... Phenom X3 720 plus AC plus přetakt, desku ASUS M4A785DT EVO nebo tak, ddr3,..
http://img9.imageshack.us/img9/622/pc15k.jpg - na této sestavě se s Pecou shoduji.. jen mám preferenci v jiné značce zdroje.. možná nevím jak tento ale teb Fortrob Black Power má modulární kabeláž..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. pro takovýhle procesor by to už chtělo poněkud dražší a "pevnější" základ.. zvláště, chceš li taktovat, s čímž se u BE procesoru počítá.. dal bych tam Asus M4A785TD-M EVO.. co se mechaniky týče, určitě LG nebo ASUS (SATA) a na ten CPU pro OC (ale hodilo by se i bez něj) AC Freezer Xtreme v druhé revizi (pasta už na něm je, AC MX2).. zbytek bez výhrad..
jinak určitě bych tam dal dozadu nějaký odsávací a dopředu sací ventilátor tak za 200 každej.. kdybys chtěl, tak klidně s ledkama, ale na této skříni by asi nebyly vůbec vidět.. takže spíš ne.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53365 by byla dobrá volba, deska má 2x PWR konektory, kdy by Fany byly ovládány i pomocí super utilitky EPU pro snížení spořeby..mám AM2+ variantu této desky a nemohu si na ni stěžovat.. :)
jinak nějak nevidím jakou chceš dát grafiku..

Obrázek uživatele Ascension

no grafiku bych viděl takto
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140004000000SZ0

A s tim taktovanim bych zatim pockal myslim si ze to bude zatím velice dostacujici vykon ale na taktováni urcite nekdy dojde. A u procesoru je napsane ze je tam s boxovaný s chladičem tak zatim kdyz nebudu taktovat tak bych nemusel kupovat zadny chladic ne ?:) a ty větračky buou taky opravdu tak nutné...::) mam totiž už tísni s penzi :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. chápu tvoji tíseň, také ji mám..
ale nemá smysl kupovat BE procík nechceš li taktovat..
ten chladič výrazně prospěje životnosti i nepřetaktovaného CPU.. já mám Phenom II X3 720 BE @3400MHz a teplota v idle 24°C, v burn 38°C.. na Box chladiči maj 45°C idle :) hlavně nižší teplota se příznivě projeví na výkonu (mikroprocenta) a životnsoti (hodně)..
ty fany - zajištují lepší chlazení - sací chladí disky, odsávací bere vzduch z procesora aby nešel do zdroje a ten měl nižší teplotu.. takže ano, nejsou nutné ale chyba by to nebyla..
ta grafika - vem raději HD5770 todle je asi jeden z nejnevýhodnějších modelů.. navíc dostaneš DX11 kartu (výhody v DX11 hrách) a kupon na DX11 Dirt2 :) a hlavně je efektivnější a má mnohem lepší provozní vlastnosti.. plus všemožné výhody.. ale vem tu "lepší" verzi s nereferenčnim chladičem - Sapphire nebo ASUS..

Obrázek uživatele Ascension

Ok dám na tvojí radu a koupim si Be 720 s tim chladicem a tema vetreckama na ochlazeni pc agrafiku taky podle tebe :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je právě ten problém, počítám, že 720tku nikde neseženeš :(

Obrázek uživatele Ascension

Ale sezenu :)Czech computer


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.