Zvuk v externím harddisku

Ahoj, mám problém, nějak mi nejede přenosný harddisk, když ho zapojím, dělá mi nějaký divný zvuk. Nevíce co by s tím mohlo být?

Obrázek uživatele MirekPluskal

Zkuste přenosný HDD na jiném počítači,když nepůjde,tak servis.Mám ale obavy,že odešel do křemíkového nebe.Tu 2možnost vám sice nepřeji,ale nelze ji vyloučit.

Obrázek uživatele lukeec

Tka jsem to zkoušel na jiném PC ale to samé, pořád ten zvuk. Ach jo to sem přišel o všechna data na něm?

Obrázek uživatele MirekPluskal

Tak data se dají zachránit,ale osobně nevím,jak to udělat,nebo přesněji poradit ten nejlepší způsob zachrany dat.Zkuste počkat na vyjádření někoho zkušenějšího.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží, co v disku odešlo, co je to vlastně za disk (vnitřek) a zda máš podobný.. dá se totiž přehodit třeba poškozená elektronika, ale pokud jsi poškodil plotny, většinou jsi přišel o tolik % dat, kolik % poloměru disku je škrábancem zasaženo.. jsou však odborné firmy, které ti, samozřejmě ne zadarmo, data zachrání, pokud je to možné.. a při té příležitosti se na ně ještě podívají a zkopírují pro sebe (jak kde)..

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, jestli dokážeš ten disk vyndat a přímo připojit na kšandu do PC, zjisti jestli ho BIOS alespon najde, tak pak vyzkoušej tento program http://download.cnet.com/GetDataBack-for-NTFS/3000-2242_4-10061737.html. Předpokládám, že ten disk je ve formátu NTFS. Musíš, ale mít v PC další disk o dostatečné kapacitě, kam zachráněné soubory bude ten program ukládat. Pokud jsi nárazem zničil část nějaké plotny, nepočítej stím, že zachráníš vše co na disku bylo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud nedošlo k odstranění dat, není třeba recovery program, data budou normálně vidět.. je ale mpotřeba disk připojit a proto potřebujeme znát jeho rozhraní.. pokud je to klasický externí disk, tak bdue mít rozhraní nějaké ide s napájením v jednom kabelu a byla by potřeba redukce zvlášť pro napájení a zvlášť pro data, aby se dal do PC připojit, ale tyhle disky většinou používají uplně vlastní rozhraní..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.