Zvolit zdroj

Nazdar,

Potřebuji pomoc se zdrojem. Mám tady navolenou sestavu a nevím si rady se zdrojem.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0X350111P1010Z3F0116BV010IY...

Nevím, jaký výkon vzít. Podle jednoho doporučení jsem navolil 600W, protože budu ještě něco kutit. Možná by stačila i 550W, ale od tohoto výrobce 550W není. A já nechci nějakého žebráka... :???:

Díky

Obrázek uživatele Hmm...
[65694] Zvolit zdroj

Grafiku v tý sestavě vyměň za http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514407K0BX50T16JA, má lepší chladič a vyšší takty.
Zdroj si tam nech klidně ten CX600 V2 pokud plánuješ taktovat, jestli by si chtěl něco kvalitnějšího určitě vem Seasonic S12II-520 520W (nenech se zmást označením, že má "jen" 520W a ten Corsair 600W, ve skutečnosti dokážou oba na +12V větvi dodat 40A tzn. 480W, Seasonic má navíc kvalitnější součástky, provedení a vyšší účinnost).
Pokud neplánuješ moc taktovat, stačil by i Seasonic SS-500ET-F3 500W či Corsair CX500 V2.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65695] grafika

S tím zdrojem dík.

Ale ten odkaz na grafiku jsem nějak nepochitil :shock:

ten odkaz mě háže do nějakého failu...

Obrázek uživatele Hmm...
[65696] Zvolit zdroj

Grafiku sem myslel Gigabyte GTX560 1GB DDR5 GV-N56GSO-1GI. Se svým taktem 900MHz je výkonem téměř na úrovni GTX560 Ti a má krásně tichej chladič.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65697] Rozumím

Všechno v pořádku :cool:

Díky za pomoc. Teď už jen vyřešit, kde na to vzít prachy... :shock:

Cha... ne, teď vážně. Byla by ještě nějaká připomínka k té sestavě? Jsem otevřen diskuzi... nechci šlápnout vedle.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65698] Zvolit zdroj

Já bych trochu pouvažoval nad základní deskou. Ono se zdá, že to smysl nemá, ale jednou budeš litovat, že jsi na základní desce šetřil.. Vůbec bych nebral Gigabyte, to raději ASUS, minimálně M5A97 PRO, lépe M5A99X EVO, i když zde to není až tak žádoucí..
Co bych si nevzal jsou paměti kingston, ale dal bych tam Corsair Vengance 1600MHz CL8.. Na procesor bych pak dal raději Gelid Tranquillo, Freezer 13 je nedomyšlený a míří nahoru. Navíc AC jako výrobce chladičů mě docela zklamal ohledně kvality po roce používání..
Co do zdroje bych dal Fortron Aurum 500W..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nechávám se moc děkovat. :-)

radu z MB jsem si vzal k srdci, nebo spíše k počálu. Nicméně, netuším, proč bych měl měnit Kingstony. Dle mě jsou v klídku. Chladič dořeším sám, bo s tím vším fukem, co bych tam chtěl postupně přidat bude komponentům docela zima. :))

a jen pro komplet, Fortron jsem přesně nechtěl. Ale jinak opravdu děkuji za názor.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65700] Zvolit zdroj

Fortron jsi přesně nechtěl? Fortron patří mezi nejlepší :-)
Kingstony nejsou vůbec špatné, měl jsem je, ale i z vlastní zkušenosti topí více, než by musely - mají menší chladič. Corsairy jsem také viděl a jsou podstatně chladnější. Bohužel jsem je neměl, abych mohl testovat reálný výkonový přínos...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65701] Fortron

Fortron určitě patří mezi nejlepší,

ale četl jsem pár recenzí a prolezl několik fór a dost jsem našel nakydaného hnoje. Trochu se bojím. jedenkrát už mi zdroj odešel a vzal sebou i klavesnici (co o to, jí vem čert) a disk (to už bylo smutnější) do věčných lovišť. Ale vážím si názoru.

Nicméně, že topí Kingstony mi je fuk, bo chystám ve skříni pěkný profuk. Takže, jak říkám, bude jim zima. A navíc dají se koupit i s větším chladičem...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65702] Zvolit zdroj

No ty s větším už jsou zase dražší..

No já to beru takle - mám doma dva už desetileté Fortrony a jedou jak nový.. Všude možně mám a potkávám Fortrony běžící roky.. Samozřejmě ne ty nejlevnější modely, ty jsou ošizené, ale pokud ten zdroj chladíš vařícím vzduchem ze skříně, tak je to obvykle ta poslední věc, která začne působit problémy.. Mám dobré zkušenosti se stovkami kusů a to ani nepočítám kladné ohlasy na internetu..
To že se na testování výkonu sestav používají řpevážně Corsairy, nebo všecko možné je podle mě jen snaha o nezaujatost vůči výrobci, kterou si oficiální recenze (netestující zdroj) musí hlídat, my ne. Tady vycházíme ze zkušenosí a co s tí kdo nadělá je pouze že přidá svůj názor, svou zkušenost.. Objektivně bych řekl, že zdroje nad 1500 jsou solidní, ale subjektivně to pro všechny vážně neplatí.. Samozřejmě Fortron není jediný, ale já nemám za potřebí skládat mozaiky, já skládám z toho, co mám nejvíce a nejpozitivněji vyzkoušené..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.