Ztráta místa na HDD (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, prosím o radu. V mém notebooku jsem měl nainstalovaný OS Windows Vista Búsinness 32-bit. Zachtělo se mi ale starých dobrých XP Professional, takže jsem zformátoval disk, a když jsem chtěl na oddíl C (používám jen jeden oddíl) instalovat XP, všiml jsem si, že oddíl C má kapacitu pouze 120 GB (plus nějaké drobné), místo klasických 320 GB, které mi ukazovaly i Visty. Žádné místo bez oddílu nebylo, prostě jeden oddíl a jeho maximální nastavitelná velikost 120 GB. Při formátování mi někam zmizelo cca 200 GB volného místa na disku. Jestli někdo víte co s tím, prosím poraďte, budu rád za všechny rady. Předem díky za pomoc.

Obrázek uživatele TheALuminium

Před formátováním bylo vše v pořádku? Velikost disku odpovídala? Myslím tím při instalaci W XP.

Obrázek uživatele Petr Glass

Před formátováním jsem se ještě ve Vistech díval na kapacitu disku a byla v pořádku. Mimochodem jde o týden starý notebook. Opravdu je to divné...:-(

Obrázek uživatele TheALuminium

Nemyslel jsem v systému. Myslel jsem přímo v instalaci XP, tam kde vybíráte oddíl, na který se XP budou instalovat.

Obrázek uživatele Petr Glass

Ne, tam již ne. Tam už bylo pouze 120 GB a víc nastavit nešlo. Nevyskytovalo se tam ani žádné místo bez oddílu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak s tím jsem se tedy ještě nesetkal ... můžete nám napsat o jaký se jedná notebook? Případně pokus už tam máte ten OS podívat se everestem co je tam za HDD ?

Obrázek uživatele Petr Glass

Jde o notebook Acer Aspire 4810TG. Nicméně, problém jsem již vyřešil. Spustil jsem program Správa počítače (Správa disků), který je stadarndě součástí Windows XP, a ten těch 200 GB viděl a dokázal vytvořit oddíl. Zůstáva mi ale záhadou, proč toto místo nebylo k dispozici při instalaci Windows.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to mě tedy také :-) ale díky za info ...