Ztráta dat z externího HDD

Dobrý den.
Před týdnem jsem si pořídil externí HDD (A-DATA HDD SH93) a do včerejška jel bez jakéhokoli problému. Včera k večeru však po připojení k ntb, se tato jednotka objevila jako disk D, místo disku A-Data, který se ukazoval předtím. Když jsem najel na disk, prvně tam byly nějaké 2 soubory s koncovkou PART, později tam byl už jen jeden a jinak byl disk prázdný, ačkoli mi to stále ukazovalo stejné zaplnění disku co předtím, tedy že na disku je stále nahraných cca 104 GB dat. Pokud by někdo věděl, co s tím, nebo proč to udělalo, byl bych velice vděčný. Data byly pro mě poměrně cenné. Podotýkám, že nedošlo k žádnému fyzickému poškození HDD.
Předem mockrát díky...

http://www.pcporadenstvi.cz/stitky/zachrana-dat

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, byl disk připojen do stejného USB portu jako předtím? Bylo by dobré vyzkoušet jiný datový kabel a také v jiném PC, pokud to nepomůže, obávám se, že se bude muset přistoupit k záhraně dat, což je dost problematické.
Touto problematikou se zabývá spousta firem, ale jsou to placené operace, tak jako SW, který se dá instalovat v domácím prostředí jako je GetDataBack for NTFS, nebo GetDataBack for FAT32, je to sice placená licence, ale jeden z mála programů, co umí data zachránit. Nicméně je ktomu zapotřebí jiný prázdný HDD odpovídající kapacity, kam se data kopírují.
Vyčkej ještě na hodnocení kolegů, třeba je napadne nějaký jednodušší postup o nápravu, dle mě je ten disk zralej na reklamaci a dle recenzí disky této značky nejsou spolehlivé.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.