Změna slotu u ramkách

Dobrý den ,potřebuji od vás pomoc na základní desce mám 2 sloty na ramky. A mám tam jenom jednu ramku 512MB a chtěl jsem tam přidat ještě jednu 256MB. Ale po spuštění pc se zapnou jenom větráky ale obrazovka atd se nespustily. A když jsem skusil vyndat 256MB a 512MB přesunout do slotu tam kde byly 256MB. Tak to samé obrazovka se nespustila a větráky se zapnou. 8-)

Potřebuji od vás pomoc protože potřebuji trošku víc paměti 8-)
Jo a typ paměti je DDR

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže, když dáš samotnou 512MB do slotu A1, tak PC funguje, ale ve slotu A2 (druhém) nefunguje? tedy jsme si jsiti, že je nefunkční druhý slot..

bohužel s tím se asi nic nedá uděla, snad jen pokusit se jej vyčistit, nefunkčnost může být způsobena špínou..

pokud ale funguje jen jeden slot, nezbyde ti nic jinýho, než koupit do něj tu největší ramku, kterou by deska snesla.. tedy řekni mi, co máš za desku (výrobce, model, revize)

k čemu potřebuješ více ram? máš Win XP?

Obrázek uživatele marek.jansta1

Jo, funguje jenom jeden slot. Já zkusím vyčistit ten slot.

Základní desku mám od MSI a typ K8N NEO3

A ramky chci zvětšit protože se to párkrát se to seká .

Mám Windows XP Home

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak deska podporuje max 1GB na slot..

Obrázek uživatele marek.jansta1

Tak jsem dneska zkoušel vyčistit a dát tam znova obě ramky. Je to o něco lepší ale pořád to nestačí :( těd se mi už spustila obrazovka ale ve Windows je zobrazována jenom 512MB a 256MB nic.:( Koukal jsem se i do BIOSU tam taky není zobrazena 256MB. A když jsem zkoušel prohodit ty ramky tak se obrazovka nespustila. Klávesnice a myš se spustily.

Tak už nevím co stím. Asi si budu muset koupit tu největší ramku která tam jde 8-)

A nebo myslíte že když koupím novou základní desku tak to bude v poho? :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pokud windows ukazuje pořád 512MB, tak je to pořád stejné. Je možné, že ta 256RAM je vadná, občas jsem také zkoušel kombinovat různé velikosti RAM a né vždy to bylo funkční, né nadarmo se dává do PC více ramek stejné velikosti a výrobce. po vyčištění jsi zkusil samotnou 512RAM v tom druhém slotu? Tobias psal maximum na 1 slot, tzn. 2x1GB celkem.
Zkus někde sehnat na vyzkoušení ještě 1 512MB RAM

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

samosebou může být vadný modul ram, ale když ta funkční 512ka nejela v tom druhém slotu, bude to spíš problém slotu..

Obrázek uživatele Michal Čížek

jo taky bych se ktomu přiklonil, ale z praxe vím že je plno záhad, podobný případ jsem řešil, kdy RAMka jela jen v jednom slotu a v druhym ani náhodou, jenže jiná RAMka jela v obou, nezkoumal jsem neřešil, prostě vymenil, problém vyřešen tečka. Každopádně marek.jansta1 psal že ta 256ka nejela v slot 2, pak jsem vyrozuměl že je otočil 256=slot1 a 512=slot2 a také ne, pak to vyčistil a rozjelo se mu to jen nevím v jakých pozicích byly ty RAMky, každopádně 256 nejede. Je otázka, jestli ten slot2 byl už někdy používán, odkud se oprášila ta 256RAM, nebyla vadná už dávno předtím? nemohla právě ona způsobit dysfunkci slotu?( asi nezpůsobila když byla i v slot1 a ten jede pořád), nebo si jen tahle kombinace nerozumí?
Co stim? Je li vadný ten slot koupit 1G a užít si ho, není-li zjistí se to jen jinejma RAMkama


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.