zhasínající monitor na PCIe

Na normálně fungujícím motherboardu VGA ASRock G31M-VS a jeho interním VGA: když připojím na PCIe různé dvě nové PCIe karty Asus EN6200LE a Asus EN7100GS (a samozřejmě přepnu v BIOSu), tak vždy monitor začne občas zhasínat a systém zamrzat. Čím to? Nekompatibilita?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

může být.. drivery mšá vpořádku, nejnovější? jedná se, no ehm, o velmi slabé karty, nějak nevidím jejich význam, leda bys používal více monitorů, je tak?

Obrázek uživatele mac099

Ano používám jen kvůli podpoře dvou monitorů, ovaladače jsou poslední a snad správné. myslel jsem jestli nemůže být slabý zdroj, ale ten mám 350W a nic v PC není. ještě mne napadlo, zda se nepřehřívá karta, ale má jen 52st.C.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

použití dvou monitorů? to by simultanně měla zvládat i jedna karta, tedy dvě by měly dovolit tři monitory (víc nedovoluje současný software nVidia).. nevím, může to být nekompatibilita - když dáš do PC buď jednu, nebo druhou, vše jde vpořádku? máš možnost dát je obě do jiné desky? asi by bylo nejlepším řešením koupit si novou levnou malou Radeonku s podporou rovnou 3 monitorů..

Obrázek uživatele mac099

ano v jiném PC fungují. Potřebuji sice jen dva monitory, nicméně trochu nechápu, jak by měli fungovat tři?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

karty (ty co máš) mají dva výstupy na monitor, možná i tři, avčak grafické jádro těchto karet ('a všech krmě ATi Radeon HD5000 série) umí pracovat zároveň jen se dvěma z nich, přičemž každý může zobrazovat svůj obraz.. nové Radeony mají výstupy 4 a umí pracovat najednou hned se třemi monitory na jedné kartě a brzy přijde i "top" model se šesti výstupy, přičemž umí pracovat se všemi šesti najednou..

takže na tvé 2 monitory by ti měla stačit jedna karta samotná, ale tam už bdue spíš problém, že technologicky na to stačí, výkonnostně však ne.. k čemu počítač používáš? co je v něm za zbylý hardware? na jaké desce jsi zkoušel funkčnost a karty fungovaly?

Obrázek uživatele mac099

No mám to na motherboardu VGA ASRock G31M-VS. Prostě, po zapnutí každých cca 10-50 sekund monitor zhasne a po vteřině se zase rozsvíti.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to je ta tvoje, ale říkal jsi že v jném počítači (na jiné desce) fungují dobře.. je tak?

Obrázek uživatele mac099

ano, tak.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a tak se ptám, co je to za desku, na které to funguje..

Obrázek uživatele mac099

Funguje to na Intel DG31PR

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a máš možnost vyzkoušet ještě jinou desku? pokud by to i na ní chodilo, tak je prostě problém v nekompatibilitě karet s deskou, resp nekompatibilita režimu dvou karet na této desce.. ono by to chtělo, aby obě karty byly stejné generace..

Obrázek uživatele mac099

Já nevím, možná to píšu špatně, ale já tam mám jen jednu kartu a interní kartu mám samozřejmě vypnutou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

"když připojím na PCIe různé dvě nové PCIe karty Asus EN6200LE a Asus EN7100GS (a samozřejmě přepnu v BIOSu)" možná jsem si to tedy šptně vyložil, tak to prosím vysvětli znovu, jasně podrobně..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.