Že by odcházela grafika?

čus kucí.. já myslel, že už jsem sem tento problém psal, ale nikde žádná reakce a nemužu ho tu ani najít, tak píšu znova..
mam Radeon HD 3650 256MB od Sapphiru, už jsem ji jednou měnil, kvuli tomu restartování a jak mi poblikávaj světla soupeřů v Carbonech..
u tý nvoý zatim žádnej problém nevidim,a ž na jeden, co sem začal hrát Juiced 2.. teplota nejde přes 65°C, aspoň podle CCC, přetaktováno neni, ale i tak se mi po delší době hraní, cca 2 a víc hodin zažne prodlužovat načítání pódia po konci závodu a později se i kazí obraz, vic foto, nevim, jesi je to problém, každopádně normální to taky neni, ale nevim, čim to je, hraju to na nejnižší, a stejnak se to trochu drhá, ale řek bych, že ej to spíš CPU, páč když si tak grafika dácá CoD4 a Stalkera a Carbony na plný, tak na todle snad taky má, i když ProStreet taky nerozjedu, taky bych řek že ej to CPU..
ovladače to dělaj všechny i z CD (8.1) tak i zbytek z netu (8.2 - 8.8)

Obrázek uživatele TheALuminium

Není trochu divný, že ti vše jede v pohodě a tohle ne, a že by to bylo v CPU? CPU je nejméně pravděpodobné. Co jsem viděl Juiced 2 tak jeho engine je hodně špatně složený a i mě se seká i když mám slušnou herní sestavu a rozběhám tam mnohem náročnější hry.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, CPU mam fakt línýho 2,4 Athlona.. a docela mě to štve, je děsně pomalej, ani PS nerozhejbe na nejnižší, trhá se tak jako gumově a to stejně jako dyž mu dám nejvyšší detajly..
nějak mě to nevadí, že mi to blbne, jen jesi neni něco s tou grafikou, dřív se mi objeovaly takovýdle kraviny normálně, ale nikdy by mě nenapadlo, že je to náznak problému s grafikou, třeba v King of the Road se mi prostahovaly textury budov až do nebes.. :D ale an starym kompu s MX 440
co se rychlejšího CPu týče, chci si koupit dvoujádro, ale furt jsem se k tomu neodhodlal, bojim se toho pastování chladiče.. asi počkám na nový vícejádra a novou desku za nějakej čas..

Obrázek uživatele chomin

jeeee, MX 440..uz jen, kdyz se to vyslovi, tak citim tu atmosferu, kdyz jsem si ji pred lety koupil :-)
verny to pritel pri dlouhych chvilich, ale skoncila spalena:-( odpocivej v pokoji

jsi si jisty, ze to nemas prehraty? radsi bych vyzkousel na to plcnout vajicko, spetku soli a pepre a jestli ti to bude chutnat, tak vime, kde je problem :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nene, i sem to zkoušel, bojim se sice, abych si to nespálil statikou, ale důkladně jsem se odzemnil a zvlíknul, abych neměl ani žádný hadry tohoto typu, vzal si na ruku ten antistatickej vyptlík, ve kterym mi přišla a zkoušel sem teplotu chladiče (na kov) a byl teplej asi jako, ani nevim jako co, prostě normálně se na něm dala udržet ruka..

tu MX 440 jsem málem zadupal, páš je to taková shittka :D vyměnil jsem ji za 4 Ti 4200 a dávám na tom i Carbony, a to už je to počítač děděček a pomalu to nezvládá, ne jako zamlada, kdy na tý MX rozproudil i Undergroundy naplno, teď už si na ní nedal ani na nejnižší detajly bez trhání, tak letěla :D, eště mam originální letáček s koupí :D
klidně ho zašlu pro kus nostalgie :D
.. ehm .. :D .. ale zpět k problému ..

Obrázek uživatele chomin

jak dlouho tu grafiku mas? a delalo to i driv?

osobne bych vyhledal u nektereho z kamosu podobnou PC sestavu a tu grafiku zkusil strcit do jejich kompu. jestli to bude delat ten samy problem, tak uz budeme mit vetsi podezreni na to, ze nam skutecne odchazi grafika. potom ji staci pouze zamavat (ahoj za mesic) a poslat na reklamaci :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

práěže je novější, reklamovaná, přišla někdy v červnu.. jak jsem psal, dělá to jen na uicedkách, od tý doby co sem je nainstaloval při delší doěb hry.. řikám, stalkr, nebo COD dou vpohodě.. i dkyž tam dám uplně třeba AAx8 a 1600x1200, dává mi to 2 FPS, sem schopnej tu grafiku na tom utrápit, ale nad 75°C neleze a ani po hodině trápení no problem..
moh bych ji vyzkoušet tady doma na druhym kompu.. jenže tady nikdo neví, (jako z rodiny) že jsem si ji koupil.. páč mě to nehctěli dovolit.. prej zbytečná investice..
jinak, stále testuju další drivery, ale u nás je to složitý, až se stydim.. mam povoleno tak max 2 hodiny denně na kompu a dycyk tam dám jeden driver a celou tu dobu musim smažit Juicka, abych se dostal k fázi, kdy už to blbne.. takže každej den testnu tak jeden driver..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

světe div se, víte, co sem teď udělal?? sem to zapnul a nešlo mi to skoro ani na nejnižší, i an vysoký to šlos tejně, jako plynule, ale zpomaleně a každou sekundu mě to popohnalo kus dopředu.. tak sem ji podtaktoval co to šlo, na 300/400 a víte co se stalo? sputil sem to a na max detajly vpoho :D:D:D no nevíte čim to?? takže du testovat, jesi to zas bude blbnout.. :D
zapomněl jsem dodat, že sem spustil správce a během hry bylo CPU stále na 100%, a to absolutně furt..

Obrázek uživatele chomin

ty jo, mazec. ale s tim procakem nevim, furt se mi to nejak nezda. nemas ho pretaktovany a ze by se trebas prehrival?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

právě že ne, ale nepodařilo se m nějak změřit teploty, páč na něm neni cenzor..
fakt entušim, co to dělá.. ale sválěn sem to testoval na jinejch hrách a u všech jelo CPU prakticky furt, ale občas tam byla prohlubeň, ale tydy to bylo furt na max.. on ten engin je celej nějakej divnej :D
paradoxem je, že u všech her mi přetaktování pomůže, ale tady u tohodle čim víc to podtaktuju, tim líp to de.. :D

Obrázek uživatele chomin

no a vyzkousel jsi vsechno? jede to uz v pohode? pokud te to nejaky cas bude stvat, tak bych to poslal na reklamaci..

vis co, oni v servisech(i autorizovanych) delaji psi kusy a clovek se nekdy nestaci divit, co mu zpetne dojde domu..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zatim nevim, rozhodně ale enhodlám mít podtaktovanou grafiku, nebo ju podtaktovávat dycky, dyž budu hrát todle.. to to radči nebudu hrát, beztak mě štve, že než můžu vubec jet rpvní závod, trvá mi všechno to spouštění a ančítání hry pul hodiny..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak sem tomu asi nasadil korunu.. potom co sem ji podtaktoval nějak zlenivěla na na defaultní takty trhá snad ve všech hrách.. tak jholt v pondělí sbohem kartičko a putuje zas na reklamacii :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.