zaseknuty pocitac pri manualnim pohybu

dobry den,

zasekava se mi pocitac pri manualnim pohybu s nim (posunuti po stole, premisteni..). problem tedy asi bude v pocitaci samotnem, nevite, co by to mohlo byt?

dekuji
jana

Obrázek uživatele Michal Čížek

stolní PC nebo notebook?

Obrázek uživatele jana

jde o notebook MSI, koupeny v roce 2008. system Windows XP..
nekdy pri zablokovani zacne i vrcet...no, jako by se tam neco zaseklo. jedine co pomuze, je drsne vypnuti a znovuzapnuti

Obrázek uživatele Michal Čížek

jak to začalo dělat, samo od sebe, nebo po pádu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vypadá to na něco, co jsem měl já - prasklá základní deska.. začalo to být na jedno místo citlivější a citlivější, až NTB nešel zapnout, pokud nebyla deska ve 100% rovné poloze, což šlo jen velmi těžko..

na reklamaci jsem hrál na technik nazvdory mé počítačové vyspělosti "tupce" - že to prostě nefunguje.. když chtěli, ať jim ukážu, jak to nefunguje, vzal jsem to, pohladil jsem místo, kde byla nejspíš prasklá a NTB zhasl.. nejprve to poslali zpět, jakože nic nenašli, ale když jsem jim to do očí zase vypl, první, co takoví technici dělají je, že prostě vymění základní desku (a tím pulku HW v NTB) a takový zásah považují za bezplatný.. pokud na desce nebude prasklina doslova vidět, dopadneš stejně ;)

může to ale být i pevný disk, ale tomu bych tolik nevěřil, ten by zareagoval trochu jinak..

Obrázek uživatele jana

diky moc za odpovedi..jo pocitac mi spadnul na zem, ale to bylo asi pul roku pred tim, nez zacaly problemy...
mam urazeny ruzek a narazeny bok, to je trochu videt. pokusim se to tedy reklamovat...pokud by to nedopadlo, nevite kolik by stala oprava?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, pokud je na NTB poznat pád, tak to nemáš šanci ukecat, to oni se podívaj, jestli ten pád neovlivnil hardware.. já to měl vpohodě, jen padl pod blbym úhlem a nebyl z nejpevnějších (netbook).. no oprava by vyšla na dost, otázka je, co je to za NTB a jak moc se to vyplatí.. ale nové deska znamená nový skoro celý NTB.. nikdy jsem takový problém neměl, takže o cenách nemám ponětí, ale počítaj, že levné to nebude plus práce..

to bude ale fakt ta deska.. mě to trvalo měsíc, ale já každý den přenášel NeTB do školy a zpět, takže se dost kroutil a to mu nepomohlo.. vypadá to, že máš stjený problém, ale asi o dost dražší.. :o

Obrázek uživatele Michal Čížek

myslím že pádem skončila záruka, ale zkusit jako první reklamaci určitě, pak budeš mít ještě 3 varianty řešení.
1) dát to nějakému známému co tomu rozumí, aby se pokusil najít chybu, popřípadě vyměnil základní desku sehnanou jako bazarovku
2)dát to do servisu, kde ti nejdřív zdělí cenu opravy, aby ses mohla rozhodnout, jestli investice stojí za to ( mohu doporučit http://www.nbservis.cz/cs/ bezplatně provedou diagnostiku a zdělí cenu opravy )
3) rozprodat ho na náhradní díly a koupit novej

Napiš ještě co to je za typ MSI např. MSI PR200PX

Obrázek uživatele jana

diky za typy!

je to model MS-6837D

Intel(R) Core (TM)2 Duo CPU
T7250
2GHz 2GB of RAM

stal asi 22 000 Kc

co je vlastne ta zakladova deska? asi ta spodni, ne?
nerada bych o nej prisla, mam tam graficke programy, ktee se tezko shaneji..asi zvolim tu variantu opravy, pokud to nebude drazsi nes pocitac..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no základní deska je v NTB hodně vleký pojem.. vlastně kromě klávesnice, mechaniky, disku, pamětí a samostatné grafiké karyt je na ní vše přímo připevněné (někdy se dá odejmout procesor), její výměna znamená tedy výměnu skoro všeho.. a veškeré komponenty jsou připojené k základní desce, aby mezi sebou, a hlavně s procesorem mohli komunikovat..

no těžko říct, tomto případě by cena neměla být vyšší než původní cena NTB, ale těch 10 000 by to být i mohlo.. to ti já ale fakt nepovím..

tak grafické programy se dají nainstalovat i na jiný počítač a uložené soubory se dají snadno stáhnout z disku (ano, za to servisu ale také zaplatíš), když ti NTB běží, dokud s ním nepohneš! flešku a už zálohuj!

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak za 10 litrů se dá pořídit bazarovka jako celej NTB. Samotná základovka se bude shánět špatně, takže to bude asi lepší nechat na odbornících ze servisů. Tady máš ještě jednu firmu, tak tam klidně zavolej a domluv se snima.
http://www.abax.cz/cz/opravy-a-servis-notebooku/
http://www.abax.cz/zbozi/zakladni-deska-mainboard-pro-notebook-msi---opr...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.