zamrzanie notebooku - chyba hdd? (*VYŘEŠENO*)

zdravím, v poslednom čase sa mi stáva, že keď pozerám DVD alebo sa snažím skopírovať nejaký súbor na externý HDD, tak windows jednoducho zamrzne :shock:
priebeh zamrznutia je nasledovný:
1. začne sústavne svietiť kontrolka harddisku na notebooku - svieti cca 15 sekúnd
2. všetky otvorené okná vo windows (vista home premium) pri pohybe myšou sú akokeby aktívne, ale akonáhle kliknem na minimalizovať alebo zavrieť alebo maximalizovať - hocičo sa snažím urobiť s tým oknom, tak zamrzne... a takto poklikám všetko, až kým sa nedá hýbať so žiadným oknom :mad:
3. jediné riešenie je natvrdo vypnúť celý počítač a reštart :mad:

prikladám aj obrázok z HD tune, vyzerá to na nejaké chyby, ale neviem čo konkrétne :( aké je riešenie? v prípade, že by som musel kúpiť nový harddisk, ako si obnovím originál windows vista home premium už predinštalovaný na tomto pôvodnom harddisku??? D:/HP_RECOVERY

Vďaka za rýchlu pomoc :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je tam spousta poškozených, opravených a "čekajících" sektorů, každopádně disk jako takový to má už zasebou, je jen otázkou času, kdy klekne úplně.. Můžeš se pokusit za běhu si vytahnout nějaká data, ale jakmile to budou data z ještě neobnovených sektorů, bude tě čekat zámrz..
Recovery z D bych asi neřešil, pokud máš na NTB nalepený štítek s Product key - pak si stačí stáhnout z internetu neupravené (necrackované) ISO Winu a vypálit, z něj nainstalovat na nový disk použitím stávajícího klíče.. Vřele bych ti však doporučil rovnou upgrade verzi z Vist na W7..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

takže, skončilo to výmenou harddisku za nový - ešte zo starého windowsu a hdd sa mi podarilo vytvoriť recovery DVD, takže som to už len nabootoval a nainštaloval nanovo windows vista 8:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak nevim jestli Win Vista je výhra, ale problém požaduji za vyřešený :-)