Zamrzání počítače

Dobrý den,

po upgradu počítače lepším procesorem a grafickou kartou začal při náročných hrách(GTA4, Crysis) zamrzat. (MB Gigabyte N650SLI-DS4, CPU Q9550, graf. Asus EN GTX560 DCII).
Toto zamrzání je zcela náhodné. Udělal jsem z počítače topení pomocí programů Everest a FurMark a všechno v pořádku. Ovšem při zapnutí Memtestu počítač po určité době vždycky zamrzl. Zkusil jsem tedy ještě GoldMemory, který vypsal několik chyb. V manuálu GM je napsáno, že toho testuje trochu víc než jen paměti, takže asi nepujde z těch chyb určit, kde přesně je chyba (nebo jo?).
Jedno je jisté, jak se více zaplní Ramky (4 GB Adata) tak PC zatuhne, při slabších hrách to nedělá. Ale před upgradem to nedělalo a to za žádných okolností (že bych hrál díky menšímu výkonu hry na slabší nastavení a tudíž se ramka tak nezaplňovala a proto k problému nedošlo?)

Dokáže někdo poradit? Děkuji

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, nemáš možnost vyzkoušet jiný zdroj?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To bohužel nemám. Mám 600 W značky LC. Zkoušel jsem se napichávat multimetrem do konektoru, naprázdno dává 12,15 V a při plné zátěži to kleslo na rovných 12V, čili si myslím, že výkonově musí dostačovat.

Jinak Everest ukazuje při zátěži 11,46 V a HWmonitor 11.77, a multimetr zase něco jiného :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten zdroj je na vyhození... Hrozný zdroj to je.. Chtělo by to zkusit nějaký kvalitní a prověřený značkový zdroj... Půjč si od kamarádů..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Možnostá je několik. Třeba došlo i k poškození sw win nebo poškozený hw. Ovšem může to být i třeba ovladači. GK nebo GK. Biosem nebo chlůazení čipsetu. Přetaktování. Může chodit ale po čase přesně již zmíněné. Snížení taktu ramek nebo sběrnice. PC wizard je hodně dobrý doporučuji. A co výpisy dump nebo minidump či drwatsona? ne možné že je i chyba win32.sys

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Přepojení mechanik nebo chybě driveru při čtění? Stalo se mi že když jsem odpojil mechaniku se to odmrazilo. Přepojil na jiný sata řadič? Nebo odpojit a snížit zatížení čipsetu stroje. vyčistit sloty a memory banky, vyleštit a vysáta. Dobrá volba. Raději se řeší s diagnostickou kartou kde jsou chby


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.