základni desky ASROCK K7S41GX (*VYŘEŠENO*)

Vážení přátelé.

Jsem důchodce a z finančních důvodů jsem se dal do vylepšení dvou PC,svého a mé
dcerky. Pochopitelně z prostého důvodu-využití stávajících komponentů v zapojení s poměrně dobrou deskou.
Obracím se na vás s prosbou .Pokud máte zkušenosti a eventuelně i upozornění na možná úskalí při stavbě a oživování PC prosím napište.
Budu velice vděčný.
S přátelským pozdravem
Slávek.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jediné úskalí, které jsem při stavbě starších PC poznal, je vlastní hloupost :-) doopravdy je dobré si nejdříve pořádně přečíst manuál, než se do takového zapojení pustíte. Například tam může být přídavné napájení CPU, nebo jiný druh zapojení napájení základní desky a jiná úskalí, ale to všechno najdete v manuálu, takže myslím, že není potřeba se nijak zneklidňovat. Pokud byste si s něčím nevěděl rady, stačí nám napsat .... ale teď mě jedno úskalí napadá. Na starších deskách se užívali dost špatné teplovodivé pasty, které se zapekli mezi chladič a CPU. Pokud se Vám to stane, tak jej sundavejte velmi opatrně.
Další věc, až budete spouštět PC nejdříve jej zkuste pustit na minimální požadavky, tedy zapojil bych jen jednu OP, jeden HDD, CPU a samozřejmě základní desku. Tím zjistíte jestli Vám stačí zdroj a pokud nebudete mít integrovanou grafickou kartu, tak bude samozřejmě potřeba zapojit i jí.
Kdybych si ještě na něco vzpomněl tak napíšu ...

Obrázek uživatele slavek

Vážený příteli.
Děkuji za odpověď a poskytnuté rady.Zřejmě jsem se špatně vyjádřil. Tyto desky se začaly údajně znovu vyrábět ve vylepšené verzi K7S41GX. Tedy jedná se o nové desky s plnou zárukou. Jejich výhoda je v možnosti používat starší komponenty.
Já jsem například to PC investoval asi před půl rokem dosti peněz.1GB -paměť-
160GB HDD a.t.d. Byl jsem přesvědčen že mám 2X USB-2.0.a další čtyři ve verzi 1.1. Hlásil to Everest
i Sandra. Po zjištění odborníkem jsem se dozvěděl že byly na desce připraveny
ale pouze u AK38N v..2.2 funkční..Já jsem Bohužel měl v..1.1.Proto jsem se rozhodl zakoupit
desku novou ve které vše použiji a je pro uživatele v mé situaci právě vyráběna.
Děkuji Vám mnohokráte za velmi dobrou práci kterou nám pomáháte.
S přátelským pozdravem
Slávek.

Obrázek uživatele cybercze

Desky ASRock jsme byli nuceni zakoupit v polovině tohoto roku, protože nám dva zdroje s sebou vzali i původní desky a zůstaly nám tak poměrně výkonné komponenty, které nám bylo líto vyhodit/uvolnit do odprodeje. S jejich použitím jsem nezaznamenal jediný problém. Autokonfigurace biosu fungovala bez problémů a nebylo ani nutné měnit prvotní nastavení (frekvence se samy načetly podle typu CPU). S ovladači také nebyl problém. Nacházely se na přiloženém CD. Naší podmínkou byla podpora 400MHz DDR pamětí a jejich dobového příslušenství + integrovaná grafcká karta. Můžu říct, že deska splnila mé očekáváni. Na závěr raději zmíním, že v našem případě se jednalo o model P4i65G, takže model pro platformu Intel, ale snad jsem malinko pomohl co se týče názoru na výrobce. Věřím, že si v případě AMD poradil stejně dobře, jako u Intelu. (Poznámka pro šťouraly: Nejsem nijak spojen s firmou ASRock, jen na mě pozitivně zapůsobili tím, že se i v této moderní době snaží vyrábět desky pro ty, kteří třeba přišli o desku na starém PC, nebo chtějí jen upgradovat za rozumné peníze.).

Obrázek uživatele slavek

Vážený příteli.
Náš názor je plně totožný s Vašim. Jsme již několik let v důchodu-dcerka Bohužel od narození v invalidním a pokud jsme chtěli aby PC pracoval jak je zapotřebí -bylo toto
ideálním řešením.Děkuji Vám za odpověď.

S přátelským pozdravem Slávek.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A v čem je tedy problém? Deska vyhovuje, starý hardware je použit a funguje...

Obrázek uživatele slavek
[26167] Deska ASROCK

Vážení přátelé.-příteli.

Ano je tomu tak .Nyní již počítač funguje.Ve svém sdělení jsem chtěl poděkovat zúčastněným za rady a současně upozornit na řešení které vychází nejlevněji.
Všem díky . Zdraví Slávek.

Obrázek uživatele TheALuminium

Děkujeme, uzavírám téma.
LOCK