Záchrana dat z HDD..

Ahoj všem. Koupil jsem si nový HDD Seagate Barracuda 320 GB, po zařazení do compu mezi ostatní jsem si na něj nakopíroval velmi důležitá data s tím, že tento disk bude pouze na ně. Největší překvapení na mě čekalo již po 10 hodinách provozu počítače, když mi nenaběhl... Zjistil jsem, že nový HDD je lidově řečeno v pr..li a s ním i data, která ale chci zpět. Problém není v tom, že je nečitelný, ale v tom, že prostě aby počítač nastartoval, tak nesmí být zapojen... Ptám se tedy, je možné vyměnit elektroniku na tomto disku a pokusit se zachránit data nebo už jsou vážně nenávratně kdesi? Máte nějaké zkušenosti s obnovou dat? Díky všem za jakýkoli nápad..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono záleží.. ten disk nenaběhne ani na SLAVE?? pak snad jen rpofi firma, klterá to dělá, ale to je tak za litr..

Obrázek uživatele MilanCZ

byl jako Master. Bios ho zobrazí, ale nenadetekuje...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže nastavit jako Slave nejde??

Obrázek uživatele MilanCZ

Je to SATA, takže i jako Slave nenaběhne..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to že je sata na tom nic nemění..
záleží co na něm odešlo, jesi se aspoň pokusí rozdočit, ono v HDD musí bejt absolutní čistota, takže seč to nesmí rozebírat, aby se vyndal jen kotouč a hodil do jinýho, to che nechat to odborný firmě, pokdui neni kotouč poškozenej, tak ti ty data zálohujou, možná i spravěj disk.. :wink:

Obrázek uživatele MilanCZ

je to 2 dny starý disk, takže ho rozebírat určitě nebudu... má záruku, škoda jen že ne i na data... nerozběhne se jakkoli připojený, prostě odešel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží co je to za data, jesi se víc vyplatí je dát firmě stahnout a koupit novej disk, nebo disk reklamoévat a o data přijít..

Obrázek uživatele MilanCZ

Už jsem to dal na pokus o stažení, záruka mě teď moc nezajímá...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vy jste provedl novou instalaci OS? Nebo operační systém běží na jiném disku? Jestliže ano, tak tenhle SATA nesmí být za žádnou cenu MASTER ...

Obrázek uživatele MilanCZ

novou instalaci dělám teď na nový hdd...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.